Не искам да съм премиер, където народът се бунтува!

Бойко Борисов изобщо не се плашел от протестите
Обновена: 28 ное 2011 15:00 | 28 ное 2011 10:19,
1258
Не искам да съм премиер, където народът се бунтува!
Снимка: архив, БТА

Изобщо да не си мислят, че с протест ще ме уплашат. На другия ден си давам оставката. Като искат протести, да си изберат като Жан Виденов, като Станишев, като Костов и да фалират държавата.

Така премиерът Бойко Борисов коментира пред bTV социалното напрежение в страната – стачката на БДЖ, очакваните протести на зърнопроизводителите и недоволството срещу пенсионната реформа, което вече стана ясно се подкрепя и от полицаите.

"Аз не искам да съм премиер на държава, в която народът се бунтува и не иска да разбере мерките. Ние като народ искаме дисциплинирано да си оправим бакиите, защото е безспорно, че ние сме си ги сътворили", обясни тезата си премиерът.

Според него протестите искат да го свалят от власт и да се върнат Станишев и Доган.

"Светът лети в една пропаст в момента. Искаме да направим така, че нашата държава да не влезе в тази пропаст", отсече Борисов и се опита да мотивира нужните реформи.

Относно недоволството при зърнопроизводителите той отчете, че когато е дошъл на власт, те са получавали 450 млн. лева, а за животновъди и зеленчукопроизводители нямало нито лев.

През 2011 г. те получиха 1 млрд. и 60 млн. лева. През 2012 г. те ще вземат 1 млрд. и 260 млн. лева, конкретно за зърнопроизводителите, отчете Борисов.

"Те могат да искат и 3 млрд. Беше им обещано, когато в Европа ситуацията беше по-различна. Това са много пари. Казано простичко, 2 млрд. лева отиват в този сектор. Те искат все повече и повече и ни извиват ръцете. Те протестираха и по времето на Станишев, но тогава парите им бяха много по-малко. Те искат да съборят българското правителство, въпреки че им даваме повече пари. В Гърция блокираха, блокираха и така се наблокираха", коментира премиерът.

Още по темата

"Когато идват с намерението да свалят правителство, хората, които ги подкрепят, трябва да знаят, че ние им даваме пари. Те бяха при мен преди две седмици и хората трябва да знаят, че от Бентли им започват колите. Близо 80% от парите, които искат, ще отидат при 5-6 човека. Изобщо да не си мислят, че с протест ще ме плашат", добави Борисов.

Той каза още, че изобщо не се притеснява от стачката в железниците. "Истинското ми притеснение е, ако министър Московски не успее да се разбере с кредиторите. Тези хора прекрасно са знаели през годините, че тяхното предприятие е на държавна дотация. Да са стачкували тогава срещу начина на управление. Доброто управление е да съумеем да разсрочим кредитите. Да съкратим необходимото количество хора, на базата на това трябва да се разредят влаковете, нито една линия не спираме. Това предприятие трябва да стане печелившо", отсече Борисов.

Той упрекна и полицаите, че не са стачкували по времето, когато в общественото пространство се е говорело, че МВР получава най-голямо финансиране спрямо останалите сектори заради вицепремиера Цветан Цветанов.

"Тогава си мълчаха, защото техните началници са главно вляво, щях много да им се радвам, ако бяха говорили за това, че нямат кубинки, униформи, когато всички говореха, че имат много пари", посочи той.

"И когато ние откликнахме на общественото мнение, че в службите за сигурност имат повече привилегии и започнахме да ги отнемаме - изведнъж протест", възмути се Борисов. 

Той посъветва полицаите да седнат с министър Цветанов и да предложат откъде да се орежат пари от бюджета и кои хора да се уволнят.

"На 30 ноември аз съм на работа. Ако те не искат да съм на работа, ще ме отстранят, ще мятат камъни и ще ме накарат да изляза", заяви Борисов по повод протестите в страната.

Относно жълтия картон на социалния министър Тотю Младенов и дали ще получи червен картон, премиерът заяви, че "сега той се бори като тигър". 

"На масата народът трябва да си избере – или подкрепя това да сме стабилни през следващите години, или да станем насипна държава. Ако ни подкрепят, няма да съжалят", сигурен е премиерът.

"Мразя хора, които говорят днес едно, а утре друго". Така министър-председателят коментира случващото се около Волен Сидеров и "Атака".

"Не се интересувам от тази партия. Всеки да си гледа собствената къщичка. Нека Волен да си гледа семейството, партията, каквото си иска, само да не ме намесва. Няма интервю, в което да не се споменава името ми", ядоса се премиерът.

Относно скандала с Христо Стоичков Борисов заяви, че ако Камата го беше попитал дали да ходи да получава "Доктор хонорис кауза" от Пловдивския университет, никога нямало да го посъветва да направи това.

"Аз съм получавал покани от толкова много университети, но винаги съм отказвал", добави Борисов и даде премиер с университета в Перник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1258
Още по темата: Бойко Борисовпротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
0
 
1
 
! Отговори
ШОПА преди 12 години
Боко,оти не се гръмнеш тикво ***!
0
 
0
 
! Отговори
марко преди 12 години
Ама че лъжец. Какви 2 милиарда. По 2 лева на декар даваш, другите са от Еросъюза. Не маниполирай хората които не са запознати.
0
 
3
 
! Отговори
Анчо преди 12 години
Като прочетох заглавието си рекох: "Браво, Бойко! Браво, Борисов! Най-накрая нещо умно!". Ами, отиди си, ще поплачем и ще ни мине!
0
 
2
 
! Отговори
Петър преди 12 години
Това правителство се издъни много,Ако го сравняваме с други правителства ще го сложим в графата с правителството на Жан Виденов или с правителството на Андрей Луканов,
0
 
4
 
! Отговори
zemedelec преди 12 години
Абе БОКО като неможеш да помогнеш,недей да пречиш БЕ!кАКВО СИ ПУСНАЛ ТИЯ КУЧЕТА данъчни,икономическа и пр.по борсите.Ти ликвидира производителя бе,как да карат зимата хората бе ей!КАТО НЕМОЖЕШ ДА ПОМАГАШ НЕПРЕЧИ БЕ!!!!!!!
0
 
4
 
! Отговори
ььь преди 12 години
Протестът е налице! Утре си подай си оставката! Стачка до край, "НЕ" на новостите в пенсионната реформа! Управляващите трябва да се научат да се съобразяват с народа!
1
 
4
 
! Отговори
СТОЯНА преди 12 години
БОЙКО ТРЪГВАЙ СИ ЗАШО СТОИШ ОЩЕ ДА ОБЪРКВАШ ДЪРЖАВТА *** СИ ЧЕТИ В КЪЩИ ВЕНЕТУ И ОСТАВИ УПРАВЛЕНИЕТО НА УМНИТЕ ХОРА
0
 
0
 
! Отговори
skinar преди 12 години
ei lainar kade si az da sa namesq antibulgarski selqk da gorish v ada
0
 
0
 
! Отговори
наш преди 12 години
а така ВЕСО той е там да отстоявя държавноста т.е. като има да дава като нема да взема .60години лежиме и хитруваме правихме си вили с крадени материали от държавни обекти а и сега тези крадците от БДЖ продължават да крадат и чак митинги вдигат АБЕ ТОВА ДА НЕЕ МИТИНГ НА КРАДЦИТЕ БЕ Я ПОЛИЦИЯТЯ ДА СЕ НАМЕСИ
999
0
 
1
 
! Отговори
Krasio преди 12 години
MI ZAMINAVAI SI WE P***A M**NA
998
0
 
2
 
! Отговори
Пламен преди 12 години
Алоо Весо, нещо не си хич в час бе, това да биеш народа си с палки, да стреляш по него с гумени куршуми, да го душиш със сълзотворен газ никога не се забравя.И да те светна, синдикатите това сме ние хората на наемния труд и същевременно избирателите на политиците.Днес ще се проведе ной-голямата национална стачка в историята на Англия, да ти е честита приятелю, на тебе и на подобни наивници !!!
997
1
 
1
 
! Отговори
Vesso преди 12 години
Там си там не да си подаваш оставката и да клекаш пред всеки който протестира,искайки да ми свали още една кожа от гърба,а да направиш това,което Маргарет Тачър е направила с профсъюзите в Англия и за самата Анлия.Сега английските пенсионери са царе в България.Нищо,че тогава Тачър"попречи"на профсъюзите да им"защитят"правата.
996
0
 
3
 
! Отговори
stranno преди 12 години
Странно, всеки път като си помисля, че тоя не може да каже/направи по-голяма тъпотия, и той човека старателно ме опровергава. Той не искал да е премиер на народ,който протестира... Това е най-малоумното изказване на политик през последните 20 години, може да му се учреди нещо като мини-Гинес в български вариант.
995
0
 
6
 
! Отговори
Умник преди 12 години
Борисов, спукана ти е работата, не моеш се справи въобще със ситуацията. Ми като не можеш ше си ходиш (при това разреван). И недей ни плаши нас с твоята оставка, щото ние бяхме тия дето те избраха, и като не ни харесваш ние ше те свалим!
994
2
 
3
 
! Отговори
не е почтено преди 12 години
Постовете на привържениците на Премиера се трият безогледно!!Това не е нито демократично, нито коректно!
993
1
 
5
 
! Отговори
хаха преди 12 години
Да си подава тази оставка и стига е ревал като някоя пикла.Такава услуга ще направи на народа,но от къде този късмет ,пък и как ще краде тогава и той и шайката *** около него?! Вместо това само лае и краде-хайде да те видим,че действаш поне по тази част с оставката...
992
1
 
9
 
! Отговори
БАТЕ ГОЙКО преди 12 години
Еми то е много лесно, като не искаш подай си оставката. Недей само да се дуеш по телевизиите и да плашиш хората. Айде като си толкова смел и голям да те видим. Да, да ама не, май не ти стиска да хвърлиш оставката.
991
1
 
7
 
! Отговори
тцЪ преди 12 години
Боко, моето момче - като мълчиш изглеждаш по-умен.
990
0
 
0
 
! Отговори
996 преди 12 години
Ти си един мръсен и глупав човек ли си?
989
2
 
1
 
! Отговори
Рая преди 12 години
Напълнете хазната от разпродажба на почивните и учебни бази на бюджетните звена, защото в момент на криза е престъпление да се издържат от баджета тези структури и държавните служители да си плащат осигуровките, а не да висят на гърба на обикновенния данъкоплатец