Лъжат! Това не са всички бонуси, отсече Станишев

За три години ГЕРБ били раздали 120 милиона лева
Обновена: 7 мар 2012 14:46 | 7 мар 2012 14:35,
186
Лъжат! Това не са всички бонуси, отсече Станишев
Станишев обвини Борисов в лъжа. Снимка: БТА

Около 120 милиона лева бонуси са раздали ГЕРБ за три години в държавната администрация. Това далеч не са всички бонуси.

Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по повод скандала с допълнителните пари в държавната администрация.

Днес премиерът Бойко Борисов обяви, че в специално разкритата сметка са постъпили 603 675  лв. и призова представителите на управлението на тройната коалиция също да върнат взетите бонуси.

„ГЕРБ казаха – ние няма да вземаме. Лъжат!”, отсече Станишев, цитиран от пресцентъра на БСП.

Той коментира и очевидното разминаване в думите на Дянков за това колко пари се очаква да се върнат (около 100 хил. лева), и сумата, която вече е върната.

„Постоянно лъжат. Прикриват голямото раздаване. Това далеч не са всички бонуси, които са раздадени”, отбеляза лидерът на БСП.

По думите му само за миналата година по груби сметки са раздадени близо 40 милиона лева – без прозрачност и яснота на критериите.

„За три години вероятно са около 120 милиона лева – раздадени на техните политназначенци”, добави Станишев.

Той призова управляващите да не се прикриват само със зам.-министрите, защото навсякъде в администрацията са сложени некомпетентни ГЕРБери.

Лидерът на БСП напомни, че има приет Закон за конфликт на интереси.

„Това, което се случва в момента, и се е случвало в управлението на ГЕРБ, и се прикрива, е в нарушение на закона. Тези пари трябва да се върнат и този, който е нарушил закона, трябва да бъде освободен”, категоричен беше Станишев.

Той изтъкна, че Нели Нешева върна бонуса си, но беше освободена.

„Няма ли да бъдат освободени министрите и зам.-министрите? Това е нашето искане”, добави председателят на БСП.

"По време на моето управление се раздаваха бонуси на всички хора. Най- големият бонус, който беше даден, беше за българските пенсионери. За 4 години те получиха около 1 милиард лева – само от коледните пенсии. Държавата осигури 10 милиарда лева за увеличение на пенсиите. И тях ли иска да ги прибере премиерът?", възмути се още Станишев.

Червеният лидер напомни, че при предишното правителство е имало излишъци, "трупаха се резерви и бонуси се даваха най-вече на българските граждани. Бонуси се дават, когато си на плюс", обясни лидерът на БСП.

Сергей Станишев препоръча на Бойко Борисов и на правителството "да върнат потрошените над 4,5 милиарда лева фискален резерв, за да има пари за увеличаване на доходите на хората, които днес мизерстват".

Междувременно депутатите на ГЕРБ също призоваха членовете на кабинета на тройната коалиция да върнат бонусите, раздадени по време на тяхното управление.

"БСП като хората, които най-много поставяха темата за морала. Един от двамата лидери – Сергей Станишев, или г-н Първанов, които имат по-голям авторитет в своята партия, да призоват членовете на кабинетите в тройната коалиция да върнат бонусите, които са в размер на около 8 000 000 лв. за четирите години тяхно управление. Очакваме техния отговор до седмица и да видим тяхната морална стойност на това, за което обвиниха ГЕРБ", посъветва Валентин Николов от ГЕРБ.

Ако до седмица не върнат бонусите, при всички случаи ще изкараме всеки един какви пари е взел, заканиха се от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
0
 
2
 
! Отговори
99 преди 12 години
Откъде накъде министрите да връщат парите, а държавната администрация си ги е заслужила ? Ще ви кажа - едните са си взели 600 000 лв., а другите - 120 милиона. БОРИСОВ На 27 март да си ходи, искаме избори и ВРЪЩАНЕТО НА 120 МИЛИОНА ЛЕВА. (waiting)
162
0
 
2
 
! Отговори
депресиран преди 12 години
агенция пътна инфраструктура - бонусиуправителенсъвет- трикратния размер за длъжността - всеки месецдиректори на дирекцииначалници на отделиекспертиспециалистиСЕКРЕТАРКИШОФЬОРИвсеки месец - една основна заплата/500-1000/, извънреден труд, съвместяване/200-400/, граждански договори /500- ~/. оперативни програми
161
1
 
6
 
! Отговори
до 182 преди 12 години
Ако тия лъжеха колкото Тройната, и сега щеше да мислиш, че бюджета излиза на плюс и се трупат резерви, щяха да ти подхвърлят някви жълти стотинки, с които да ти затворят устата и да си мислиш, че нещо се случва... Ама не лъжат толкова добре като триглавата ламя... Също и не крадат толкова умело..Но така е, очакваме от политиците да ни лъжат, крадат и мачкат... Така сме свикнали и за това не приемаме друго. Дори не търсим друго.
160
4
 
6
 
! Отговори
БоСимеонов преди 12 години
Герберите се панираха. Сега пък да се връщат бонуси 5 години назад. Алоу....Тогава хората имаха и 13-та пенсия, бюджета излизаше на плюс, трупаха се резерви. Естествено, че ще се дават пари на хората. И в администрацията и на пенсионерите. ГЕРБ дойде на власт, каза че ще затягаме коланите, изпапаха резерва и въпреки това си раздават щедро бонуси. Е...
159
4
 
4
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 12 години
Do 172,явно,че с идването на това управление много Ви е стегнала червената Ви шапчица.Разбира се,че речта Ви е подобна на таи,която слушам нерядко от нискоквалифицираните безработници.Жалко за 65млн.години еволюция на бозайниците,нищо не е успяла,съдейки по жалкото Ви писание.Да,комунистите са жестоко увредени,но при Вас нещата направо са критични,обърнете си внимание,докато е възможно.Щяхте да сте смешен(смешна),ако не бяхте толкоз жалък/ка
158
1
 
3
 
! Отговори
vera преди 12 години
OGLADNQXTE LI STANI6KA NQMA QSLA ZA VAS MALKI LI VI BE6E XAIDUTLUKA NA TROINATA KOALICIQ SLADKO NE6TO E KOKALA PAK ISKA6 DA LAPKA6 A STANI6KA ZA NARODA MISLEL ZA KOI NAROD AFRIKANSKIQ LI Q STIGA POPULIZAM
157
4
 
6
 
! Отговори
Комунисти преди 12 години
От тоя форум разбрах, че повечето са комунисти
156
1
 
3
 
! Отговори
вижте се преди 12 години
на какво приличате вече и как разсъждавате.а ако спрете да ходите изправени и почнете да си търсите храна по дърветата знаете как ще ви казват-по надолу чета нещо което втрещява -ами и те крадяха ама даваха и на нас малко в пенсийките малко в заплатките-някой да покаже на тия хора как да ходят изправени и как да се обличат спрямо сезоните.не ми се пише повече.няма смисъл
155
1
 
3
 
! Отговори
pREDATEL преди 12 години
Da zivee vlastta i parite - prodava se EOOD-BG - za pove4e info - eskort.bg.6..........ibani goveda.
154
7
 
8
 
! Отговори
Антикумонист преди 12 години
Сега ще кажа нещо на всички въздишащи по увеличените пенсии по времето на станишката.Тези пенсии бяха увеличени с заем от световната банка,която ние нормалните трудещи се българи трябва да връщаме.Аз нз какво толкова се оплакват сега пенсионерите при положение че едно 80 процента от тях взимат пенсия около 400 лева.Много повече от една минимална заплата.Но от комунисти какво може да се очаква освен искане на пари а те мързел и сериалчета
153
4
 
12
 
! Отговори
do stanichev преди 12 години
показа ли ти Бойко как се краде а не като тебе. всички равнис по Бойко
152
3
 
8
 
! Отговори
Има ли още за краден преди 12 години
Да, не са всичките бонуси! Като се прибавят и тези от предишното правителство, леле мале, как сме живи още ние с цървулите, на това се чудя!
151
0
 
9
 
! Отговори
дзвер преди 12 години
От транспортното министерство не дадоха конкретен отговор кой от заместник-министрите е получил близо 54 000 лева бонуси.Председателят на антимонополната комисия Петко Николов е получил близо 16 000 лева бонус, а ръководителят на агенцията по лекарства Александър Янков близо 19 000 лева.
150
5
 
15
 
! Отговори
дзвер преди 12 години
Ами лъжат герберите, щото това го могат.Ето к'ви бонусчета са гушкали някои парашутисти:Заместник-финансовият министър Владислав Горанов е направил два транша към сметката в БНБ единият е от малко над 18 000 лева, за които пресцентърът на министерството съобщи още миналата седмица. Другият е за повече от 54 000 лева, за които обаче финансовото министерство не даде обяснение.Общо трима заместник-министри от кабинета са получили бонуси над 50 000
149
13
 
9
 
! Отговори
Хммммммм преди 12 години
Абе, Станишев откаде ги извади тия 120 милиона, нещто да не ни бьркаш с Дубаи???? Ти почна ептен подигравки да си правиш с нас, за толкова ли *** ни мислиш???? Откаде си давал, бре...много дашен стана изведньш, че ти си бил направо благодетел, а па ние да не знаеме.
148
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Азер Меликов да върне бонусите дето ги похарчи за червени прашки и вибратори,подаръци за станишев
147
4
 
12
 
! Отговори
BGto преди 12 години
Сериожата всичко знае, как иначе нали и тои е бил на пира!!!!!!!!!!
146
0
 
21
 
! Отговори
xxl преди 12 години
Много изпростя народа и затова го язди де кой свари.Ето и сега се дърляте кой колко откраднал. Едни крали повече, други крали по-малко и затова са по-малко виновни и така този спор няма да има край.А всичко е от наш гръб свалено. Мизерията си е наша.Защо не разберете едно: Няма малко, няма повече, щом се краде трябва да се накаже крадеца. Ама вместо това тези горе Ви използват простотията и Вие се делите на всякакви, накрая ще се делите на яли и неяли така да знаете.
145
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Разбира се,че лъжат.За пръв път подкрепям Станишев.Вярно и те крадяха,но увеличаваха заплати и пенсии.И напълниха държавния резерв.А тези-нищо.Само харчат.Ще ни докарат до фалит.
144
12
 
19
 
! Отговори
frewf преди 12 години
Те не си гледат некадърното герберско управление ами се занимават пак с предишните.Факт е че предишните всяка година даваха на пенсионерите коледни пенсии и постоянно се вдигаха пенсиите.Може БСП да са крали ама имаше и за народа а тези сега крадът и няма за никой освен за тях богоизбраните от нас глупците.Аз по некадърно управление не съм виждал и по голям натиск от правителството към народа за данъци и глоби.