Премиерът се реши за Десислава Атанасова

Шефката на здравната комисия сяда в стола на Константинов
Обновена: 16 мар 2012 10:56 | 16 мар 2012 10:50,
129
Премиерът се реши за Десислава Атанасова
Борисов реши да понижи Атанасова. Снимка: Булфото

Председателят на парламентарната здравна комисия Десислава Атанасова ще е новият здравен министър.
Премиерът Бойко Борисов представи на президента Росен Плевнелиев Делян Добрев и Десислава Атанасова като новите министри на икономиката и на здравеопазването.

Това стана в началото на днешната среща на президента с ръководството на ГЕРБ в рамките на инициирания от държавния глава месец на "политическите консултации". 

Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в град Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, политология и европейска интеграция. Владее английски, немски и руски език. Била е юрисконсулт на русенската болница. Избрана е за депутат от ГЕРБ в 41-то НС от Русе.

Става председател на парламентарната здравна комисия през август 2010 година, като смени Лъчезар Иванов, подал оставка след скандала заради опита му да спре репортаж за негов приятел митничар.

Още по темата
По-рано днес Бойко Борисов обяви, че ще избира за поста на Константинов между шефката на здравната комисия Десислава Атанасова и шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова.

Сега името на Менда Стоянова се спряга за поста управител на НЗОК, след като д-р Нели Нешева подаде оставка заради скандала с бонусите.

Името на Десислава Атанасова се спрягаше отдавана като наследник на Константинов. Миналата седмица обаче Борисов категорично опроверга информацията. 

"Нещо не са разбрали. Атанасова е на много по-висока длъжност от министър и няма да заема позицията на Стефан Константинов. Като видя някого спрегнат за министър във вестник, той не става. Като започнат някои хора да кадруват през вестниците, със сигурност няма да успеят", отсече тогава премиерът.

Атанасова пък публично остро критикуваше работата на Стефан Константинов. Тя определи мерките му за намаляване на цените на лекарствата като закъснели.

Десислава Атанасова става четвъртият министър на здравеопазването в кабинета на Борисов. 

Тя ще замени Стефан Константинов, който ръководи министерството само година и пет месеца. 

Преди него поста заемаше Божидар Нанев, който бе отстранен заради поръчка на ваксини против грип. Случаят бе предаден на прокуратурата и срещу него бе повдигнато обвинение за престъпление по служба.

За министър на здравеопазването бе назначена Анна-Мария Борисова. Тя си тръгна след несъгласуване с партийното ръководство на идеята за доплащане в болниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ББ вече не знае какво прави. По- некадърни министър- председател и правителство не е имало.
69
1
 
28
 
! Отговори
asd преди 12 години
Десислава Атанасова е последния пирон в ковчега. Здравен министър завършил право, политология и европейска интеграция ?!? Следващия може вече и музикална педагогика да е завършил, явно образованието няма значение за родното здравеопазване. Очевидно е, че е нечия държанка, защо Бойко се закопава с такива? За негово добро е да предизвика предсрочни избори, защото ако чака редовните, народа може да не издържи и да скочи. А това ще засегне егото му и ще почне да прави напук.
68
2
 
27
 
! Отговори
asdf преди 12 години
абе Миро, на 33 години си още пичлегар , като седнеш за преговори с германския министър на икономиката, на 55-60 год. напр. , работил и управлявал цял живот в Сименс или Еърбъс , как той ще гледа на момченцето Делянчо срещу него, или пък тая Деси как ще седне да говори с хора като проф.д-р Димитър Раденовски, кой я гледа насериозно,нали и знаем биографията.
67
4
 
15
 
! Отговори
:) преди 12 години
Абе кви са тия в управлението? Или жени или мъже с женски гласове? Тая повече няма да я чуем, щото ще се закопае като плъх от бездействие. Жени да взимат решения и да ръководят държавата... Нищо против жените, ама това вече на нищо не прилича, силата не им е във взимането на решения.
66
1
 
7
 
! Отговори
кольо преди 12 години
който и да наследи здравния министър, няма значение, ако не се справи с фармац. мафия и скъпите лекарства.
65
1
 
31
 
! Отговори
РУСЕ преди 12 години
Новата министърка била любовница на областния шеф Пламен Нунев
64
20
 
2
 
! Отговори
миро преди 12 години
и какво като е на 33. Милен Велчев наколко беше. Важното е да се оздрави здарявеопазването ни.
63
1
 
27
 
! Отговори
АРНАУТ преди 12 години
Завършила право.Не се споменава къде.Сигурно във Варна,където всеки може да си купи дипломата. Юрист без име и стаж и като такъв ще стане министър.Каква държава сме?
62
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
моди фоки - и това ли доживяхме ? юрист без всякакъв опит за здравен министър ?опази боже !
61
1
 
10
 
! Отговори
Скоро Б-я преди 12 години
няма да има и лекари с този негативизъм, всеки лекар може да си намери работа в чужбина и ще предпочете това, вместо всеки ден да го изкарват "касапин в бяла престилка" и т.н. Тогава ще ходим в Гърция и в Турция да се лекуваме, защото там не са касапи.Разбирам да плащат да мътят водата ,но разните платени журналисти просто се уляха и за никого не е добро това.
60
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички говорят колко млад бил Дилян Дончев. А тази на колко е? По снимка на поне 50, по лична карта на 34 и то не навършени!
59
15
 
5
 
! Отговори
Ел Пичерино преди 12 години
А стига па вие бе, изглеждала дърта... Ами така изглежда, защото я е облъскал живота. Не е некоя разглезена златка. Аз лично да си призная, бих я резнал тази лелка, но не защото ми харесва, а защото просто имам фетиш към жени с власт!!!
58
2
 
7
 
! Отговори
Стършел преди 12 години
....не знам и тази г-жа, дали е в състояние да направи, каквото и да е в здравеопазването до края на мандата на това правителство,....но това, че не е от лекарското съсловие си мисля, че е прецедент....нашите лекари се бяха вживяли, че стават за всичко, особенно за министри и директори на болници, а за там си требват ръководители!
57
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нека си го кажем директно - кариерата й дотук не е зашеметяваща и аз не я схващам като ценен специалист с голям опит. Да видим какво ще стане, но аз съм умерен песимист относно бъдещето на това министерство.
56
1
 
19
 
! Отговори
59 преди 12 години
7-8 години трудов стаж? Майтапиш ли се? Вероятно имат по 3 години стаж - откакто са в парламента :D
55
2
 
20
 
! Отговори
Новите Калинки преди 12 години
Сега разбрах пожарникарят е клонирал Калинка. Новите Калинки се казват Десислава и Делян.
54
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
da be, kak na 33
53
1
 
17
 
! Отговори
фд44 преди 12 години
абе може ли на министерства като енергетиката-едно от най-важбите и сложните, и на здравното да се слагат министри на по 33 години, че те имат по 7-8 год. трудов стаж, що за идиотизъм?
52
2
 
20
 
! Отговори
ПЕПО преди 12 години
ПРИЛИЧА НА 50 И КУСУР ГОДИШНА, А Е САМО НА 33
51
1
 
15
 
! Отговори
ахах преди 12 години
Тази е следващата дето ще си ходи!