Премиерът се реши за Десислава Атанасова

Шефката на здравната комисия сяда в стола на Константинов
Обновена: 16 мар 2012 10:56 | 16 мар 2012 10:50,
129
Премиерът се реши за Десислава Атанасова
Борисов реши да понижи Атанасова. Снимка: Булфото

Председателят на парламентарната здравна комисия Десислава Атанасова ще е новият здравен министър.
Премиерът Бойко Борисов представи на президента Росен Плевнелиев Делян Добрев и Десислава Атанасова като новите министри на икономиката и на здравеопазването.

Това стана в началото на днешната среща на президента с ръководството на ГЕРБ в рамките на инициирания от държавния глава месец на "политическите консултации". 

Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в град Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, политология и европейска интеграция. Владее английски, немски и руски език. Била е юрисконсулт на русенската болница. Избрана е за депутат от ГЕРБ в 41-то НС от Русе.

Става председател на парламентарната здравна комисия през август 2010 година, като смени Лъчезар Иванов, подал оставка след скандала заради опита му да спре репортаж за негов приятел митничар.

Още по темата
По-рано днес Бойко Борисов обяви, че ще избира за поста на Константинов между шефката на здравната комисия Десислава Атанасова и шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова.

Сега името на Менда Стоянова се спряга за поста управител на НЗОК, след като д-р Нели Нешева подаде оставка заради скандала с бонусите.

Името на Десислава Атанасова се спрягаше отдавана като наследник на Константинов. Миналата седмица обаче Борисов категорично опроверга информацията. 

"Нещо не са разбрали. Атанасова е на много по-висока длъжност от министър и няма да заема позицията на Стефан Константинов. Като видя някого спрегнат за министър във вестник, той не става. Като започнат някои хора да кадруват през вестниците, със сигурност няма да успеят", отсече тогава премиерът.

Атанасова пък публично остро критикуваше работата на Стефан Константинов. Тя определи мерките му за намаляване на цените на лекарствата като закъснели.

Десислава Атанасова става четвъртият министър на здравеопазването в кабинета на Борисов. 

Тя ще замени Стефан Константинов, който ръководи министерството само година и пет месеца. 

Преди него поста заемаше Божидар Нанев, който бе отстранен заради поръчка на ваксини против грип. Случаят бе предаден на прокуратурата и срещу него бе повдигнато обвинение за престъпление по служба.

За министър на здравеопазването бе назначена Анна-Мария Борисова. Тя си тръгна след несъгласуване с партийното ръководство на идеята за доплащане в болниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
19
 
! Отговори
klod_si преди 12 години
Юрист ще е е министър на здравеопазването. Тези направо ме разбиха. Явно това правителство е толкова неграмотно, че чак в Катар разбраха. Хората със сигурност имат желание да инвестират, но премиера няма уменията да предлага.
49
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ха да видим и тая поредната кукла колко време ще се задържи като министъра
48
1
 
18
 
! Отговори
ББ преди 12 години
Никой от лекарите не иска да се самопожерта вече, за това слагам най-обикноена кариеристка с доказани женски качества (за това изглежда малко амортизирана)
47
2
 
22
 
! Отговори
РАЗБИРАТЕЛ преди 12 години
АБЕ ЗАКРИВАЙТЕ ГО ТОВА МИНИСТЕРСТВО!ЗАКРИИЙТЕ И ЗДРАВНАТА КАСА !ТАКА ЩЕ СЕ СПЕСТЯТ 3,5 МИЛИАРДА И НАЙ-ВЕЧЕ СТОТИЦИ КРАДЦИ ЩЕ ОСТАНАТ С ПРЪСТ В УСТА !!!!!!!!(НЕ СЕ ЛИ НАЯДОХА ТЕЗИ *** ????????????)А ПЪК ХОРАТА ПО-ЗДРАВИ НЯМА ДА СТАНАТ .........
46
3
 
32
 
! Отговори
смачкан вид преди 12 години
Гледах последното телевизионно интервю с пожарникаря. На тази пресконференция пожарникарят имаше много смачкан вид. Позата на тялото му беше силно напрегната, главата му се движеше без ориентир, носът му беше клюмнал. В погледа му липсваше блясък, погледът му бягаше от камерите, движенията на ръцете му бяха неуверени и неконтролирани, дори трепереха, дишането му беше нервно и повърхностно, кожата му беше бледа, суха и опъната, мускулите на лицето му произвеждаха тикове. Гласът му беше силно подтиснат и глух, гласа му издаваше страх и в него липсваше типичната за пожарникаря доза наглост, мисълта му зацикляше, фразите му бяха без субстанция, не намираше подходящи думи и затова ненужно повтаряше думи, изреченията му бяха дълги, неразбираеми, без завършващ край. Държеше се точно както един грохнал човечец, всеки момент готов да абдикира и да сдаде фронта. Той изглеждаше като пребито от съдбата куче.
45
2
 
22
 
! Отговори
? преди 12 години
А къде е завършила тоя куп специалности?Да не е при Калинка.
44
1
 
16
 
! Отговори
losho преди 12 години
Явно никой себеуважаващ се лекар или икономист не иска да влиза като министър в батака наречен здравеопазване. Помня при една от поредните смени на това министерство , ББ беше молил д-р ген. Стоян Тонев -шефа на ВМА, обаче йок, да не е луд човека да си жертва името градено цял живот за поредната проба на Бойко.
43
1
 
15
 
! Отговори
Коко преди 12 години
Шеф на здравеопазването да не е медицинско лице, което поне горе долу да разбира от медицина, това наистина буди почуда. От толкова професори и доценти, шефове на болници и прочие, толкова ли не можаха да намерят човек.
42
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-добре да е Вучката!Хем в обедната почивка ще рита мачле нейде из центъра.
41
18
 
3
 
! Отговори
пациентка преди 12 години
Поздравявам Десислава Атанасова.Добър професионалист и много човечна.Успех!
40
2
 
15
 
! Отговори
Акробатът преди 12 години
Поредния посредствен цирк, ама с много скъпи билети!
39
2
 
10
 
! Отговори
rabotnik преди 12 години
тази е любовница на Н**ев
38
2
 
22
 
! Отговори
Killuminati преди 12 години
мале тая на 33 ама изглежда на 53, уау
37
2
 
9
 
! Отговори
Anonimen преди 12 години
Аз тази не съм я чувал нито като шефка на комисия нито като депутатка , явно ББ просто няма кадри , парламентарната му група е гола вода , в правителството се срещаше тук таме някой по кадърен , но постепенно и в него се променят нещата , *** е че народа ще търпи както е търпял винаги и ще чака чудо .
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредното жертвено агне, което нашия хубостник ще заколи след една година.
35
5
 
9
 
! Отговори
El Picherino преди 12 години
Е не можа ли да избере некоя по убава девойка бе да става и за е б ане... Тази изглежда като леля Здравка дето ни сипваше кисела у детската градина...
34
2
 
6
 
! Отговори
Az преди 12 години
преден фарс и демонстрация на национално предателств0 - или поне това е моето мнение. До колко е истина не знам но имам чувството, че на трайков му стана съвестно и започна да си гледа работата - малко след това - хоп изгонихме го защото не си игра е с лобито
33
2
 
26
 
! Отговори
най-после преди 12 години
големия мерак на Десислава Атанасова да стане министър се осъществи, то голямо плюене от нейна страна беше по тв-тата по Константинов
32
4
 
22
 
! Отговори
Чорбаджия преди 12 години
Това лелче на снимката не ми изглежда да е 78-ми набор. По външния вид може да бъде датирана някъде към края на 50-те, началото на 60-те години на миналия век.
31
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От трън та на глог