Командира предизвиква на дуел Станишев или Първанов

Темата на словесния дуел: замразяването на АЕЦ "Белене"
Обновена: 2 апр 2012 14:52 | 2 апр 2012 14:00,
205
Командира предизвиква на дуел Станишев или Първанов
Костов пресметна, че "Белене" щяла да ни струва над ?11 млрд. Снимка: Булфото

Предизвиквам Сергей Станишев или Георги Първанов на дебат по темата за АЕЦ"Белене", обяви лидерът на ДСБ Иван Костов по повод критиките на социалистите по решението на кабинета да спре строежа на втора ядрена централа у нас.

Командира бе категоричен, че десните няма да участват в планираните от социалистите консултации за вот на недоверие по енергийната политика на правителството.

"ДСБ няма да участва в подобни разговори, нито да подкрепи вота в пленарна зала", отсече тъмносиният лидер.

Въпросът, подчерта Костов, не е геополитически и не се свежда да бъдат извадени руските яйца от гнездото (думи на левия Петър Димитров, изречени от него в НС) и да бъдат заменени с американски.

Още по темата

Костов направи и финансова обосновка защо за страната ни не е изгоден проектът АЕЦ "Белене".

Той по думите му би струвал общо €11,6 млрд. заедно с включването на централата към националната и европейската енергийна мрежа.

"За да участваме в тази сума, трябва да вземем кредит, който при ток, произвеждан от "Белене" и изкупуван от НЕК за около пет стотинки-пет стотинки и половина за киловат часа, както се предвижда, би донесъл печалба от около 50 млн.евро. По този начин няма как държавата ни да покрие заема, ако се включи в проекта", категоричен бе Иван Костов.

Според ДСБ, ако АЕЦ "Белене" бъде заменена с парогазова централа, самото изграждане би било евтино, но токът от нея – скъп.

Не отговаряли на истината и твърденията на БСП, че след затварянето на 5 и 6 блок на АЕЦ"Козлодуй" страната ни от износител на електроенергия ще трябва да внася, ако я няма "Белене". Тази хипотеза можела да се случи едва след 2037 г., пресметнаха тъмносините.

По думите на Иван Костов България може да произвежда ток по различни начини, включително и като използва собствени източници. Добре било и да се знае и дали у нас има шистов газ, каза той.

От ДСБ допълниха, че са "за" реализиране на проекта "Южен поток", но само ако българската газопреносна система остане наша собственост, доставчикът и газопреносчикът не са една и съща компания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
2
 
1
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
Тези от ДСБ, СДС, РЗС се чудят вече накъде да се врътнат. Време за избори идват и са наясно, че повече няма и да помиришат парламента. Писна ми от всякакви врътки, само и само да са на държавната хранилка. Може много да оплювате БСП, но тя е единствената партия с твърд електорат. Погледнете ги всички други се пребоядисаха по няколко пъти, само и само демократи да се пишат и да ни "спасяват"! Дори от семейството си се отказаха, дори и историята на държавата промениха!
163
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
какъв командир е този мошенник!!КРАДЕЦ и ЛЪЖЕЦ!!!
162
4
 
2
 
! Отговори
ОМРАЗНИЯ КОСТОВ преди 12 години
КОСТОВ Е МОШЕНИК, КРАДЕЦ И ДАЛАВЕРАДЖИЯ. ДРУГАТА СТРАНА НА МОНЕТАТА НА БОКО ТИКВОКО. ДВАМАТА С БОКО ЩЕ СЕ ИЗЯДАТ, КОЙ ПРАВИ ПО- ДОБРИ С.ИРКИ НА АМЕРИКАНЦИТЕ. ОТ ТОВА НА БЪЛГАРИТЕ ИМ СТАВА ВСЕ ПО-ЗЛЕ. КОСТОВ И БОРИСОВ СА НАЙ-НАГЛИТЕ В НАЙ-НОВАТА НИ ИСТОРИЯ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ. ТОВА СА ИСТИНСКИТЕ "НАГЛИ".
161
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоз пък.........на умрели кучета нож вади
160
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
К'ъв е тоа брикет, ва?Гоцко и Съселът дали местят?
159
4
 
4
 
! Отговори
Smurf преди 12 години
Костов е прав , но манипулира цифрите ,и обърква понятията прав е че цифрата е 50 милиона но не е печалба а оборот и само дето забравя да спомене за колко време е този оборот и зомбираните остават с впечатление че става въпрос за много време. Всъшност при изкупна цена от 5-6 ст. на киловат нетния оборот на централата е 50 милиона ама за 1 месец което прави 500-600 милиона на година. Което означава че за 8-10 години ще се възвърне 51% от инвестицията, което ще е частта от заема за България.
158
6
 
3
 
! Отговори
дядо преди 12 години
много нахален *** брене че ония са много стокаама щом чрез тях иска до си вдига рейтингаалчен и нахален гьонсуратда им обясни колко студентчета е скъсал по научен комунизъмили ще ги изпитва по политикономиканищо чудно тъпите българи пак да меу се вържат на мурафетитеа той си е направо за раирано костюмче
157
4
 
2
 
! Отговори
men преди 12 години
а защо байьо не извикаш джордж сорос на дебат или по скоро на лафче да ни кажете как ни изкопахте гробовете с луканката, първанов, добрев и още една шепа продажници чиито шилета ни дозаравят днес
156
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 192 остави ги те са си мозъчни инвалиди , никой не казва на какво се дължи растежа на България 2001-2008 , защо определено имаше такъв , това се случи единствено и само защото се положиха здрави основи от правителството на ОДС , ако нямаше тези основи нямаше и това да се случи.
155
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ана знаеш ли колко ме е еня за БСП , преди ВСВ комунистите не са имали никакво влияние в България и по скоро са пречили като са били срещу всички национални начинания , но и никой не им е обръщзл такова голямо внимание и ако не беше Червената армия никога нямаше да дойдат на власт , не казвам че не трябва да има и лява партия , лява да но да няма нищо общо с тези които ни упвляваха 45+17 години , Дертлиев се опита на времето но нищо не можа да направи , загнездили са се навсякъде в обществото
154
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
През 2001 г. в програмата на ОДС има обещание през 2005 г. минималната заплата да стане 400 лева, а средната 900 лв. Костов знаеше как да стигнем тези доходи. Хората не поискаха да вървят напред, плюха на постигнатото и си избраха червен цар, алабализми за 800 дни и да оженят с народни пари царската дъщеря. Всичко това се случи, а днес 11 г. по-късно минималнатат заплата е 290 лева, а средната малко над 600 лв. Истината е - който не уважава и малкотот постигнато, никога няма да постигне голямото
153
1
 
5
 
! Отговори
ана преди 12 години
Всички тези смешни изказвания и топенета са само и единствено заради лидерскито място в БСП според мен Станишев трябва да остане на чело на червените , защото ако Първанов стане лидер това значи край на БСП
152
3
 
4
 
! Отговори
От187 преди 12 години
И за да бъда конконкретен и точен на 19 февруари , денят в който честваме Левски беше освободен Лева от комунистическите окови с решение на правителството на Димитър Попов с финансов министър Иван Костов при котировка 28.25 лв/дол. а в края на 1992 година когато падна правителството на Филип Димитров котировката беше 24,50 лв/дол. след 5 години сполука на БСП и сие стана 3000 лв/дол
151
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Командир на жена си.Къде ти е армията бе командире?
150
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И слагате на тъпанара 176 плюсове без изобщо да знаете за какво става дума , браво говори мнго хубаво за осведомеността ви и за наличието на мозъчни гънки . Каква инфлация го тресе тоя като когато за първи Иван Костов път обяви като финансов министър освобождаването на курса Лева и стана конвертируем беше с котировка 28 лв/дол , а като падна правителството на Филип Димитров го остави на 22 лв/дол. после го завари 97 -3000лв.
149
1
 
13
 
! Отговори
irina преди 12 години
Като цяло не харесвам нито Станишев нито Първанов , но смятам , че Станишев трябва да остане на чело на БСП , а Първанов вече трябва да излезе от политиката за 10 години видяхме , че нищо не направи
148
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Do 176 alo експерта стига манипулирал мнението на хората , какви инвестици 1991 година бълнуваш та тогава нямаше нищо по магазините , а централна новина по телевизията беше дали Гриша Ганчев е натоварил петролния танкер в Новоросийск или не е , ей стига бе не ви ли писна , смятате че всики са с алцхаймер като червените бабички.
147
5
 
15
 
! Отговори
ii преди 12 години
Костов, тойта е изпята отдавна .... хората ти се довериха и ти ги предаде.Имаше възможноста да започнеш на чисто след безумията на комунистите, и ако беше истински мъж още щеше да си на власт. Алчноста те погуби теб и СДС.
146
7
 
7
 
! Отговори
пепи преди 12 години
ДАНО ПУТИН СПРЕ ГАЗТА
145
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Продължение на 180: пари могат да се вземат и от спирането да се плащат вредните емисии и глоби за мариците.Като се снижи цената на скъпия ток от ветрогенераторите и фотоволтиците. Така ако се направи проста сметка ще излезе че пари има и то предостатъчно. Но никой не иска да затвори вредните марици защото са далавера на И. Костов. Велик манипулатор си Иване, добре че си вярваш, но едва ли има някой друг да ти вярва.