Проверката е висша форма на доверие, обясни Павлова

Лот 2 и Лот 3 на "Тракия" ще бъдат пуснати до 1 юли
Обновена: 17 апр 2012 10:58 | 17 апр 2012 10:55,
83
Проверката е висша форма на доверие, обясни Павлова
Павлова инспектира магистрала Тракия. Снимка: БТА

Лот 2 и Лот 3 на магистрала "Тракия" най-вероятно ще бъдат пуснати до 1 юли, заяви пред БНТ министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Павлова обясни, че и тя, а и изпълнителите са оптимисти за пускането на отсечките.

Тя обаче беше категорична, че няма да се правят никакви компромиси с качеството за сметка на срока.

По думите й контролът върху строителството ще бъде още по-затегнат. "Проверката е висша форма на доверие", обясни Павлова.

За проблемите, които бяха открити при внезапната проверка на 11 април на магистрала "Тракия", министърът коментира, че важното било, че се откриват сега и има време те да бъдат отстранени.

Още по темата

Тя обясни, че всички ремонти ще бъдат извършени за сметка на строителите.

Лиляна Павлова обяви, че най-много забележки има по Лот 3, но не за самата магистрала, а за пътния възел на Нова Загора.

Тя обясни, че това се е случило, защото съоръжението било пуснато предсрочно, за да могат хората да се придвижват по-лесно.

Лот 4 на магистралата пък бил най-голямото предизвикателство, защото там имало влажни почви.

Павлова уточни, че там се правят 200 проби на ден, за да е сигурно качеството на строителството.

Строителният министър заяви още, че в големите български градове ще започне и разяснителна кампания за санирането.

По думите й е важно да се каже, че програмата за обновяване на сградите включва пълен ремонт – саниране, ремонт на покривите, подмяна на щранговете, реновиране на общите части и подмяна на електрическата система, както и други ремонти.

Изискванията са сградите да са проектирани преди 1999 година. По думите на Павлова по програмата ще бъдат поети 50% от средствата за ремонт на сграда, независимо каква е общата сума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
0
 
! Отговори
Я преди 11 години
Как говорил товарищ Берия: "Высшая форма доверия - это контроль"
65
1
 
1
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Някой най накрая ще обясни ли на това гуце, че "висша форма на доверие" при строителството на какъв да е обект НЕМА! Има КОНТРОЛ на изпълнение. И то не само на хартия. Има си лабораторни изпитвания, има си извършени замервания, има си екзекутивни снимки. Ако нещо не отговаря на строителните норми - лоша работата! И това мило гуце, не става само с умно гледане, потриване на ръчички и резане на ленти!
64
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каква "висша форма на доверие".тук всичко изкъсо трябва да се следи.
63
1
 
3
 
! Отговори
Строител преди 11 години
Лилянче, стъпвай полека, че отдолу е пепелина....
62
2
 
1
 
! Отговори
потрес преди 11 години
Сенки от миналото! Ужасно е когато една министърка на държава в ЕС цитира другаря Владимир Улянов-Ленин! Трябва да се назначават отговорни, можещи и знаещи хора, спечелили местата си в реални конкурси, а не да се издигат комунистически и тоталитарни догми, времето на лагерите мина. Това говори за равнището на "политиците" и "специалистите" от ГЕРБ!
61
2
 
5
 
! Отговори
Smurf преди 11 години
71 (Y) прав си. Ама тука а и в Герб надали има човек който да знае , че пътя има две части 1. земна основа която е 80% от стойноста и 2. настилка. И колкото пласта настилки или асфалт да му полагате , когато земната основа е компрометирана а тя е такава , защото за тия мижави пари дето се договориха не може да е с нужните характеристики, само ще се преасфалтира през няколка години и ще си е все същото , пропаднало с коловози в крайната лента. Типично по Бойковски - правено недоправено.
60
2
 
2
 
! Отговори
един преди 11 години
Как гледа, милата! Като гладна крава - ливада с марули....69 е споделил с нас големите и успехи в науката...Ако и работата и е като ученето - жална ни найка!Хем работи, хем учи и то - в различни градове на има няма 500 километра! Куха лейка!!!
59
1
 
11
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
Сега. Нека обясним нещо на герберите. Т.нар дребни проблеми по Тракия означават липса на остова с достатъчна товароносимост. Това води до потъване на пътя и ставането на коловози. Щом биндерът е поддал износващия пласт ще почерни отново пътя, ще му прережете пак лентите и през есента...стой та гледай. Предупреждаваха ви с тая сгурия за основа...ама не чувате. И ще излезе така финансирането от ЕС заради лошо качество да си ги платиме ние от бюджета...
58
2
 
11
 
! Отговори
ха , ха преди 11 години
Комунистически лозунги , от герберска уста ! Светът се обърка !
57
1
 
8
 
! Отговори
гацо преди 11 години
магистралата потъва още от сега ,а като се натовари от автомобилния поток тогава ще стане на вълни.и ще пътуваме както сега правителството се носи по вълните.тогава айде давайте пари за ремонти.
56
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
баси, абе тука е пълно с некви с голем проблем у главата, в България има и нормални хора, а тиа с диагнозата дет се борят с "***" през 21-век, са за освидетелстване при тва с предимство
55
2
 
2
 
! Отговори
,em преди 11 години
забравих да добавя, магистрлаи ще има 2012 година от бойковата ера. остават ни само 2009 години до светлкото бъдеще...
54
12
 
2
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 11 години
*** РЕВАТ ЗА КАЧЕСТВОТО НА МАГИСТРАЛИТЕ. ЗАЩОТО ЦЕНАТА Е КРИТЕРИЙ.НО Я СИ ПРЕДСТАВЕТЕ АКО ТЪРГОВЕТЕ БЯХА С ДРУГ КРИТЕРИЙ, НАПРИМЕР КАЧЕСТВО И Т.Н. ТО ЩЕШЕ ДА Е ЕДНО РЕВАНЕ ЗА КРАЖБИ,ДАЛАВЕРИ И Т.Н.СЕГА ВЕЧЕ Е ЯСНО ,ЧЕ КРИТЕРИИТЕ ТРЯБВА ДА СА ДРУГИ.ВАЖНО Е ЧЕ СЕ СТРОИ.ЧЕ ТРИ ПОКОЛЕНИЯ СИ ЗАМИНАХА,ЧАКАИКИ ТЕЗИ МАГИСТРАЛИ.
53
3
 
6
 
! Отговори
реалист преди 11 години
До "хаха"Безумни,знаеш ли защо бързат ? За да подготвят събирането на таксите , а без съмнение ще е от техни хора !Тогава ще видиш "Кон боб яде ли "!А тази безумица ,изречена от маститата и видна еднакво от всякъде министърка е на Ленин,но ГЕРБЕР-ите ще дообогадят учението му
52
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
проблемо е голем, щото немате идентичност, немате идея, тва е
51
1
 
3
 
! Отговори
лай-лай кучка преди 11 години
до 59Може да е общовалиден , но този цитат си е на Сталин. Нищо лошо да се цитира , само се потвърждава връзката старо - ново. Важен е крайния резултат.
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
баси ***, що тиа дет не понасят простотиата и посредственоста требе да са комунисти, тиа *** кво си мислят, че има само комунисти и герб, баси не е истина, баси тъпотията
49
2
 
3
 
! Отговори
въпросче преди 11 години
А дали Лиляна Павлова знае кого цитира?! Защото това е един от емблематичните цитати на Сталин, а новите ни управници нямат нищо общо с тоталитаризма и комунизма ;))
48
12
 
4
 
! Отговори
хаха преди 11 години
уникални умници имало тука:)))за всичко ревът и плюят.яд ви е ,че бате ви Боко ще вземе да я построи,на пук на всичко:)злобнички и простички сте,но какво да се прави.както във всяко стадо,та и при нас.....:)
47
3
 
24
 
! Отговори
sss преди 11 години
Като са почнали да цитират Сталин, утре да не почнат да казват "има човек има проблем,няма човек няма проблем"...