Репресии няма да има, уверява ни Цветанов

Ваньо Танов не знаел нищо за операция "Митници"
Обновена: 4 май 2012 10:36 | 4 май 2012 10:18,
190
Репресии няма да има, уверява ни Цветанов
МВР шефът Цветан Цветанов. Снимка: архив, БТА

МВР шефът Цветан Цветанов отхвърли упреците на опозицията, че приетият късно снощи Закон за конфискацията може да се използва за репресия на неудобни хора.

"Чисто политически нашите опоненти го използват като аргумент, практически няма как да се случи", заяви вицепремиерът пред bTV.

Той за пореден път припомни, че приемането на текстовете е било изискване на ЕК и на евроатлантическите партньори на България и премиерът с право е отбелязал, че успешното приключване на работата в парламента е спасило правителството.

Той потвърди, че вчера вечерта той и Борисов са отшили в НС с оставки в джоба.

Цветанов отхвърли и упреците по едни от най-яростните спорове около възможността комисията, която работи по отнемане на незаконно придобито имущество, да проверява проверявания, без той да знае.

"Вижте, когато на един човек всичко му е наред, дали ще го проверяват една година или две години, това няма абсолютно никакво значение", заяви вътрешният министър. Той беше категоричен, че няма списък с лица, които ще бъдат проверявани.

По думите му всичко може да бъде доказано в кратко време и е нормално, ако има имущество над доходите, то да бъде отнето.

Той изрази надежда, че ако опозицията атакува закона пред КС, той ще издържи. Цветанов цитира данни от проучване на Центъра за изследване на демокрацията, че около 3.5 млрд. лева незаконни средства се въртят от престъпността, една част в чужбина, друга у нас.

Още по темата

Според Цветанов новоприетият закон ще даде допълнителни инструменти за ограничаване на организираната престъпност.

По повод операция "Митници", при която бяха хванати осем митничари да си разделят рушвети на ГКПП "Капитан Андреево", МВР шефът коментира, че акцията е проведена в пълна секретност. Дори шефът на Митниците Ваньо Танов не е знаел за нея. За операцията са били информирани само Бойко Борисов и Симеон Дянков.

Вътрешният министър помолил Дянков да не споделя информацията с никого от неговото министерство, за да не изтече информация.

"Винаги имаме предположение, че тези действия се осъществяват чрез лица на горни етажи", посочи още вътрешният министър, като отрече да има конфликт с Танов.

Що се отнася до повторния арест на Алексей Петров министърът на вътрешните работи отново посочи, че съдът е взел правилното решение, защото съдебният процес трябва да е обективен и всички страни да са равнопоставени.

"В един съдебен процес трябва да има пълна гаранция, че свидетелите няма да бъдат притеснявани, за да могат да кажат пълната истина. Искането на промяната на мярката е заради оказан натиск върху свидетелите преди явяването им в съдебна зала. Мога да кажа, че лично Алексей Петров и негов адвокат са пристискали свидетел да посочи неверни показания", коментира още Цветанов и уточни, че става въпрос за Пламен Устинов.

Той обаче добави, че делото "Октопод" не представлява интерес за него и за днешното управление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
0
 
0
 
! Отговори
от мен Да преди 11 години
По-бързо Цецо, че *** и Доганя не спят!И едва ли само се целуват!
136
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе ше стане същата работа като с "митничарското селище" на Арда! Съборихте колибите на хората и оставихте палатите с басеините!
135
0
 
1
 
! Отговори
А трябва преди 11 години
Репресии на черврастите ,които окрадоха България.......един техен лаф -една Българи япостроихме , 3 откраднахме ...
134
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** милиционер!
133
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ех, да бяха чуждестранни данъчни да ти направят ревизия на всичкото имущество и на всички твои роднини. *** жална тогава. Друга песен ще запееш.
132
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Физкултурника е гола вода с топки в джоба и петолъчки в главата!От Цецо- шлифера...ПОЛИЦАЙ не става...)) ОЛЕ!
131
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цеко шлифера - който не е с нас е с организираната престъпност..че то по голяма организирана престъпна група от ГЕРБ нема
130
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо крадете, защо има 180 поръчкови убиства НЕРАЗКРИТИ. защо правосъдната система и прокуратура са КРИВО правосъдни, ЗАЩО, ЗАЩО, ЗАЩО. . . ?
129
1
 
6
 
! Отговори
$$$ преди 11 години
-Цветанов,от къде взехте парите за апартаментите?-Тъщата ми ги даде.-А тя от къде ги взе?-От скрина.-А кой ги сложи в скрина?-Аз ги сложих.-А Вие от къде ги взехте, за да ги сложите в скрина?-Ами тъщата ми ги даде...
128
0
 
6
 
! Отговори
175 преди 11 години
Много си наивен.
127
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много добре стана , че го приеха този закон. Сега вече няма да има скрито покрито и всички богаташчета ще трябва да докажат доходите си.
126
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
''Репресии няма да има, уверява ни Цветанов ''То и Костов ни уверяваше,че тока трябва да е 3,3цента доларови,ама не е така.Всеки може да си уверява свободно.Дянков няколко пъти ни уверяваше,че и кризата ще свърши още миналата година и че до месец май Еврото няма да съществува.Та не хора,а закони трябва да ни уверяват.Другото са празни приказки.И Бойко щеше да вкарва политици в затвора от тройната,ама не ги вкара,а ни уверяваше.И ДДС щеше да сваля и магистрала до морето през 2012 ама на есен...
125
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАТО МУ ГЛЕДАШ ТЪНКИТЕ УСТНИЧКИ - ПРИЛИЧА НА ТРОМПЕТИСТ!!!!!
124
2
 
16
 
! Отговори
w преди 11 години
С неизвестен произход са капиталите на Борисов, Бориславова, Цветанов, и други от ГЕРБ. Но те не могат да понесат никаква наказателна отговорност докато са на власт.
123
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Самият Цветанов е кадър и на БКП и на ДС!
122
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"номенклатурни кадри от БКП и офицери от ДС"-за ГЕРБ важи същото с тази разлика че идват от по-ниско звено. А новия закон е типичен за мисленето на партията майка-БКП.
121
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на ГЕРБ и Борисов!!! Щом комунистосоциалистите реват на умряло срещу новия закон за конфискацията на имушеството на престъпниците, значи трябваше да се приеме час по-скоро! Радвам се, че това най-после се случи! Този отчаян жалък рев ни показва за сетен път по най-категоричния начин, че БСП винаги са защитавали и продължават да защитават престъпниците и няма как да е иначе, щом като те самите създадоха престъпния червен капитализъм от червени милионери бивши номенклатурни кадри на БКП-БСП и офицери от Държавна сигурност! Тези престъпници окрадоха до шушка държавата ни чрез всякакви измамни схеми: изкуствени банкови фалити, престъпна касова и безкасова приватизация, финансови пирамиди и т.н, и станаха баснословно богати, къпещи се в разкош на фона на мизерното съществуване на 85 % от населението. Сега умират от страх, че новия закон ще ги удари през крадливите пръсти и ще им вземат откраднатото! А стотици от тях разполагат с имушество за милиони без да могат да докажат и една стотна от него как са го придобили без да имат някакви доходи. Но въпреки всичко не мога да се начудя на гьонсуратлъка на комунистосоциалистите, толкова явно да защитават престъпниците не съм очаквал, в същото време се бият в гърдите, че само те мислят за благото и доброто на народа! Това е висша демагогия, която за пореден път доказва, че комунистосоциалистите никога няма да се променят, от комунисти станаха социалисти за една нощ, даже си преименуваха и партийния вестник от Работническо дело в Дума- вечерта си легнаха комунисти, а на сутринта се събудиха като социалисти ни лук яли, ни лук мерисали за зулумите, които сториха на хората през времето на 45 години социализЪм ( 30 000 убити от народния съд, над 70 000 въдворени в трудови лагери, където са подлагани на зверски труд, убивани с лопати и с труповете им са хранили свинете в стопанствата към концлагерите, мизерно социалистическо съществуване, доносници на всяка крачка, терор над инакомислещите, дръзнали да споделят с приятеля си, оказал се поредния доносник, че при капитализма се живее по-добре и на следващия ден рано сутринта, човекът изчезва в някой концлагер и не се връща), после пишман социалистите доста набързо с откраднати държавни средства се превърнаха в мастити капиталисти, които продължават и до сега след 20 години от началото на измислената от КГБ перестройка (преминаване от социализъм към червен капитализъм ) да грабят като за световно ! За тях кражбите са начин на съществуване. Никога няма да станат истински капиталисти, които да мислят, както отдавна е на Запад и за свойте работници, а не да ги използват като роби и да не им плащат с месеци и изобщо да не се интересуват как преживяват хората, които ежедневно с труда си им увеличават богатството, а дори не получават мизерната си заплата. Така, че тази комбинация от комунист, станал капиталист е най-деградиращата метаморфоза на човека в социалния живот на планетата ни!
120
1
 
8
 
! Отговори
до а преди 11 години
Не могат, нали за това има давност-10 години. Ако имуществото ти е от преди повече от 10 г. дори Пабло Ескубар да си не могат да те пипнат. Чудно защо?
119
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Танов пак ли не знае нищо.я вземете го проверете и него.
118
2
 
9
 
! Отговори
а преди 11 години
Цецо, не трябва така пламенно да браниш закона за конфискацията. Един ден и теб могат да попитат за 6-те ти апартамвнта.