Господ е българин, разкри и президентът

Вярвайте на учените, а не на врачките, съветва Плевнелиев за трусовете
Обновена: 30 май 2012 16:03 | 30 май 2012 15:57,
272
Господ е българин, разкри и президентът
не вярвайте на врачки, призова президентът. Снимка: БТА

Графиката на земетресенията за последните 60 години посочва, че Господ е българин, заяви президентът Росен Плевнелиев след среща със сеизмолозите от БАН.

По думите на Плевнелиев графика в региона от последните 50-60 години показва, че най-малко земетресения се случват у нас, в сравнение с Гърция, Италия и Румъния.

Според държавния глава в България трябва да се знае, че има учени и държавни институти, които трябва да се слушат, а не да се вярва на врачки.

Плевнелиев получи разяснения от сеизмолозите за актуалната сеизмична обстановка.

Президентът обясни, че трусовете през последните дни са абсолютно нормални и по света постоянно се случват такива процеси.

Когато е имало силно земетресение е нормално след него да има затихващи вълни. Те могат да продължат месе-два, обобщи информацията от БАН Плевнелиев. Той призова да не се изпада в паника, защото тя е лош съветник.

Ние не трябва по никакъв начин да изпадаме в паника, отсече президентът.

Между земетресението в Италия и земетресението в България няма нищо общо освен че съвпадат във времето, това са различни процеси, успокои държавният глава.

Той обясни още, че системата на БАН работи изключително добре. Плевнелиев заяви, че е впечатлен, че академията е изградила такава система.

Докато президентът беше на посещение в БАН системата се включи и предупреди за отчетен трус в Гърция. Плевнелиев остана много доволен от работата на сеизмолозите.

Държавният глава похвали и строителите и проектантите в България. Той обясни, че явно те са си свършили добре работата щом дори панелните сгради са издържали на труса с магнитуд 5.8 по скалата на Рихтер, който разлюля България на 22 май.

Президентът утре ще посети засегнатите райони. Той обясни, че е следил ситуацията още от началото, но досега не е посетил засегнатите региони, защото изпълнителната власт е трябвало първо да свърши своята работа.

Президентът ще е на линия, когато става въпрос за такива теми, каза Плевнелиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
1
 
1
 
! Отговори
Томас преди 11 години
259Колкото и да са ви трън евреите - Исус Христос се е родил като евреин, това не означава, че е от някоя народност. Господ е много повече от всички народи - всички са като прашинка пред Него.
213
1
 
1
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ЖЕНАТИ ШЕ ГО ОТНЕСЕ МИСТЕР ПРЕЗИДЕН...!
212
1
 
0
 
! Отговори
Дреме ми преди 11 години
Рачко Пръдлето бил рекъл.....
211
1
 
9
 
! Отговори
18 1 81 преди 11 години
Според бай Тошо в България имаше само българи. Турци, помаци, татари, ***, гагаузи... нямаше, всеки беше българин. Днес сме една крачка по напред. вече и господ е българин.
210
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не споменавай всуе името Господне !
209
0
 
8
 
! Отговори
Нов доклад на ЕС преди 11 години
Българите са заплашени с бедност заради лошото качество на управлението и липсата на реформи в най-проблемните сектори. Това предупреждение отправя Eвропейската комисия в коментарите си по конвергентната програма на България до 2015 г.
208
0
 
5
 
! Отговори
-- преди 11 години
Да, Плевнелиев отиде и провери на място - няма общо между земетресенията в Италия и България... Те не се случват над една и съща граница на континентални плочи и въобще всичко са долни инсинуации. Това Алпо-Хималайските вериги също са измишльотини на опортюнистите.Като германофил, трябваше поне да се респектира от мнението на германския сеизмологичен институт и да не навлиза в дебри, които са леко мътни дори за специалистите.
207
5
 
0
 
! Отговори
Rстреб преди 11 години
Защо пък не!? Щом евреите казват, че годпод е евреин и никой не оспорва това, какво е грешно в това един българин да твърди, че господ е българин?!
206
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕ СПОМЕНАВАЙ БОЖИЕТО ИМЕ *** ***.ГОВОРИ СИ САМО ЗА АЛАХ.
205
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДВАМАТА СИ ПОДЕЛЯТ ПЪРВОТО МЯСТО НА ТОП ***.ОСОБЕНО ТОЯ НЕ СПРЯ С ГЛУПОТЕВИНИТЕ СИ.ГНУС МЕ Е ВЕЧЕ ОТ ПРОСТОТИЯТА МУ.НЯМА ЛИ СЪВЕТНИЦИ ТОЯ ?
204
2
 
8
 
! Отговори
!!!!! преди 11 години
Тоя явно иска да вземе титлата за *** от Б.Б. !!!
203
1
 
3
 
! Отговори
Mima преди 11 години
Kato ministar govore6e po smisleno, no qvno ne my e tyk mqstoto....Ami da se nay4i kak se govori, kak trqbva da se darji v opredeleni sityacii, za da ne izglejda kato sme6nik....
202
1
 
10
 
! Отговори
Томас преди 11 години
Второзаконие 18:10-1310 Да не се намира между тебе някой, който да прекара сина си или дъщеря си през огън, никой чародей, астролог, гадател, или омаятел, 11 никой баяч, запитвач на зли духове, врач, или запитвач на мъртвите; 12 защото всеки, който прави тия дела, е омразен на Господа, и поради тия мерзости Господ твоят Бог изгонва тия народи от пред тебе. 13 Съвършен да бъдеш пред Господа твоя Бог.А ние избрахме президент, който правил хороскопи и се гордее, че е мамил хората така. Дано Господ се смили и не ни наказва много заради това.
201
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този *** с лакти се бута да заеме по-голямо пространство на телевизора и по вестниците от Бокича. Всеки ден съм в очакване да разбера на кой от великите ни управленци глупостите ще бъдат най-много повтаряни и натрапвани.
200
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Pi4 si ti ot Goce Dale4ev, ako polovinata ot tezi dumi sa tvoi...? Ti me u4udva6 .
199
0
 
3
 
! Отговори
Месия- жена Му преди 11 години
При Месия -българка, какъв Му остава да бъде?!
198
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аааа имал съм двойник в България-възкликна Мистър Бийн?
197
4
 
13
 
! Отговори
Нина преди 11 години
Привлната реплика за Плевела не ли е следната "Аллах е българин")))
196
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
г- н Президент , вярвам само в Бог , нито на врачките нито на учените вярвам. Пък на тебе най- малко вярвам. Гледай си президентските дела и не се занимавай с делата на Бог.
195
3
 
18
 
! Отговори
!!!!! преди 11 години
гусин Президент учените добре, врачките ясно, гледайте си земните задължения обаче щото ставате досадни:"Не изговаряй напразно името на Господа, твоя Бог, защото Господ няма да остави ненаказан оногова, който изговаря името Му напразно."