Не планираме други кредити идните години, кълне се Дянков

Финансовият министър прогнозира за 2012 г. растеж от 1,4%
Обновена: 13 юли 2012 08:56 | 13 юли 2012 07:53,
84
Не планираме други кредити идните години, кълне се Дянков
Снимка: архив Булфото

България не планира да взима кредити на чуждестранните пазари през идните години, заяви вицепремиерът и министър на  финансите Симеон Дянков, цитиран от американската агенция Блумбърг.

Още по темата
Дянков аргументира тази своя позиция с емисията на еврооблигации миналата седмица и с намаляването на бюджетния дефицит.

"Не се нуждаем от (кредити от чужбина). Не възнамеряваме (да пласираме облигации в чужбина) през следващите две-три години", обяви той пред репортери във Виена, където участва в конференцията "Пътят напред: Централна, Източна и Югоизточна Европа".

Симеон Дянков заяви още, че България вероятно ще регистрира тази година икономически растеж от 1,4 процента, в унисон с прогнозите на правителството.

Това според него ще помогне за  съкращаване на бюджетния дефицит под поставеното като цел равнище от 1,3 процента от брутния вътрешен продукт (БВП).

"Въпреки че България покрива всички критерии за приемане на еврото, няма да предприемем никакви стъпки за присъединяване към еврозоната през следващите две години", категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
3
 
! Отговори
123 преди 11 години
А ние сме ти планирали самолетен билет!!! И то от доста време!!!След цените на тока и газта сигурно ще изправариш събитията!!!
64
1
 
2
 
! Отговори
Смахон Дянков преди 11 години
Нито се кълна, нито обещавам - само се надявам че няма да имаме апетит за крадене . То и не остана вече нищо за крадене, но може да ви оставим да ни платите още некои заем, та да ни помните поне 35 години - нали така каза шефа - като не управлявя, поне да му плащатате толкова време.
63
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За идните години ви планираме килии в пандиза, вашта ***.*** убий.ци!
62
1
 
3
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
За иднитЕ годинИ, Дянков ще говориш, като избутаме идната зима с новите цени на топлото (ток и газ) . Щото си мисля че тогава ще ви остават само някакви месеци да управлявате . Оптимист герберски.
61
4
 
6
 
! Отговори
петров преди 11 години
Ей, АНОНИМЕН като ти чета глупавите коментари си мисля че само един изпечен *** може да сътвори толкова простотии.
60
2
 
6
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
Не планираш кредити през идните години? Чш...ти догодина ще си аут, за какви идни години говориш? Следващите ще ви видят вас какви сте ги накъдрили...ама затова правите и рокади във ВСС, че да не могат да ви гепнат, нали сладурче мамино?
59
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТЕ ТОВА ЧУДО НА ПРИРОДАТА Е ГОЛЕМА РАБОТА. СЕДЯНКОВ КОГА ША ИЗЛАЗЯМЕ ИЗ КРИЗАТА БА? НАЛИ МАЙ БЕШЕ ПРЕДИ 1 ГОДИНА? Е ЗА ОТИ НЕМА ДА ЗЕМАШ ЗАЕМИ БА МОЙТО МОМЧЕ? *** ТЕ ЗАЕМИТЕ СА УБАВО НЯЩО. НЕ СЪ ИЗЛАГАЙ БА ЧОВЕЧЕ. НАЛ ТРЯА ТОЗ НАРОД ДА ПЛАЩА НЕЩО. МАЛКО СА 40 МИЛИАРДА ОЩЕ ТРЯАА. ПОНЕ ОЩЕ ТОЛКОЗ. ТОГИЗ ШЕ СМЕ ОК БА. КАТО СТАНАТ 100 МИЛИАРДА ШЕ СМА ОЩЕ ПО ОК. ТАМАН ТЕА ДЕТ СМЕ ЖИВИ ШЕ ИЗПЛАТИМЕ ПОЛОВИНАТА А ДРУГАТА ПОЛОВИНА ДЯЦАТА И ВНУЦИТЕ БА СЕДЯНКОВ. НАЛ СТЕ ОРА ТРЕБЕ ДА ВИ РАНИМА БА. ИНАК КАК?
58
1
 
6
 
! Отговори
уууу преди 11 години
ГАРАНТИРАНО ОТ ГРОБ
57
7
 
26
 
! Отговори
истината преди 11 години
някой вярва ли на това финансово недоразумение-?????????????
56
4
 
4
 
! Отговори
Иван преди 11 години
до НФБ : Ако си сред изброените политици,министри,депутати и т.н ще афишираш ли комисионните си или изобщо няма да ги вземеш - едва го написах това - звучи невероятно но когато го пишеш за омразните политици звучи достоверно.Кой няма да се облажи от поста си ?Няма такъв българин и няма да има.
55
4
 
25
 
! Отговори
мами преди 11 години
Сложи си розовите очила. Как може с 13% скок на тока да очаква разтеж. Напротив производството още повече ще се свива. Народа го очаква тежка зима. Да се надяваме че след мътната вода идва бистрата. Колелото се върти.
54
1
 
11
 
! Отговори
Dream преди 11 години
Планирай си напускането на българските финанси. За кви идни години става въпрос??????
53
2
 
23
 
! Отговори
681 преди 11 години
"Финансовият министър прогнозира за 2012 г. растеж от 1,4%"При инфлация над 10% това си е направо спад.
52
3
 
24
 
! Отговори
пипи преди 11 години
Една дума не му вярвам на този опусум . Откъде ще дойде този разтеж когато производството се свива и безработицата расте доходите намалят. Този човек имам чувството че не в час с нещата. Много далече от истинсата действителност или не иска да я види. Наядения на гладния не вярва. Да го изберат директор на световната баннка че да се отървем от този сухар.
51
3
 
16
 
! Отговори
Професора преди 11 години
до 33Дълбоко уважавам Велизар Енчев и според мен няма по-достоен журналист-коментатор в българския ефир,колкото и да Ви е неприятно на поддръжниците на Герб,че в България все още има независима журналистика,която разкрива далаверите на Герб.Предлагам на Герб да използва за свой химн песента на Графа,Бобо и Печенката-"Дим да ме няма".
50
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не може да се вярва на нито една дума или цифра,излезли от устата на този американски лакей,който ни го натрапи Вашингтон.Те така управляват.Определят удобни за тях итяхната политика хора.Една посланичка на САЩ в България преди няколко години цинично заяви:"Вие не ни трябвате повече от пет милиона".Казаното не се нуждае от коментар.
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Честит Рожден ден, Дянков!
48
1
 
7
 
! Отговори
Илин Петков преди 11 години
А планираш ли да си ходиш обратно в Америка , щото аз планирам да те изселим .?
47
1
 
4
 
! Отговори
Илин Петков преди 11 години
що не ми побликувахте коментара бе , калъфи смотани !!!
46
2
 
6
 
! Отговори
Илин Петков преди 11 години
Еврейско педерастче , само това мога да кажа за него .