Плевнелиев свика КСНС за атентата в Бургас на 26 юли

На заседанието ще бъде направен анализ на средата за сигурност у нас
Обновена: 19 юли 2012 15:01 | 19 юли 2012 14:53,
50
Плевнелиев свика КСНС за атентата в Бургас на 26 юли
Росен Плевнелиев Снимка: БТА

Президентът Росен Плевнелиев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурностна 26 юли.

В дневния ред като извънредна точка е включен терористичният акт в Бургас срещу израелски туристи.

На заседанието ще бъде направен анализ на средата за сигурност, ще бъдат обсъдени организационните, функционалните и ресурсните способности на държавата за борба с тероризма, както и изпълнението на Националния план за противодействие на тероризма.

Иначе от съобщението на президентството става ясно, че официалната тема на КСНС ще бъде: "Механизъм за сътрудничество и проверка: функциониране, проблеми и тенденции".

Още на 6 юли са изпратени писма до всички членове на Съвета и те вече са потвърдили участието си в предстоящото заседание.

Според закона за КСНС членове на Съвета са председателят на Народното събрание, премиерът, министрите на отбраната, вътрешните работи, външните работи и финансите, началникът на отбраната и председателите на парламентарните групи в Народното събрание.

За участие в заседанието са поканени председателят на Върховния касационен съд, главният прокурор, началникът на Политическия кабинет на министър-председателя, министърът на правосъдието, главният секретар на МВР, секретарят на Съвета по сигурността към МС, директорът на Служба "Военна информация" в Министерството на отбраната, директорът на Националната разузнавателна служба и заместник-председателят на НС Анастас Анастасов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
8
 
33
 
! Отговори
Тъпчо Балкански преди 11 години
Българските специални служби и полиция спят! Това са хрантутници на държавата, които само плачат, че са им малки заплатите и се занимават със всичко друго, но не с най-важните и с най-опасните престъпления. Да не говорим за шуро-баджанащината при подбора и назначаването на кадрите. ЦСБОП, ГДБОП, полицията ангажират по-голямата част от реусурсите си и личния си състав с кокошкарски акции и с тях хвърлят прах в очите на хората! (Погледнете назад за какви акции са повечето новини!) Ето го резултата! Кървав атентат, който можеше да бъде предотвратен! Българската полиция набляга на занимания с престъпления от сорта - нелегални цехове за цигари (страшни загуби от тях, леле!) или против "морала": Проституция, порнография, кой на кого бръкнал под полата, виртуални сексуални заигравки на чичковци с подрастващи курвета по Интернет, които доброволно губят девствеността си преди 15-16, че някои и СПИН са успели да хванат (родителите да си следят децата какво правят в Интернет!), които "страшни" престъпления месеци наред ги следят специалисти, вместо да следят подготовките за престъпленията, които отнемат живота на много невинни хора, които простете драги псевдо-моралисти, считам че са по-съществени като приоритет! При това положение и организация, едва ли ще успеят да спрат терористите! (Но има и други въпроси: Дали са искали да ги спрат, кой стои зад атентата и каква е целта му? Нещо твърде бързо решиха, че е Иран. Ако са били толкова наясно, да са го предотвратили! За атентата на 11.09. и други подобни има версии и доказателства различни от тези, които поддържат правителствата!)
40
8
 
37
 
! Отговори
МАМА И ТАТЕ преди 11 години
ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ, НАЗНАЧЕТЕ СИ ЕДИН ГОВОРИТЕЛ.СПРЕТЕ ДА СЕ ИЗЛАГАТЕ КАТО ***.
39
8
 
35
 
! Отговори
Аwaking преди 11 години
Абе, така ли никой не коментира изречението, че още на 6-ти юли са поканени за КСНС??? Какво означава това?
38
9
 
37
 
! Отговори
работник преди 11 години
след 1989 г. сигурността отпадна като грижа на държавата...
37
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съвет по национална сигурност? Ние национална сигурност нямаме от както нарязахме ракетите Топол, с 8 от които можеше да бутнем Ню Йорк. Да обяснявам ли за преносимата установка Стрелата, на която нито руснаци, нито американци имаха имаха сносен аналог? За златното огледало, което 20 г. по-късно японците все още не могат да повторят като чистота -> разсейване на лазера, който трябва да се отрази в него? Бронематериалите от смоли, които и 50-ти калибър снайпер не дупчеше?
36
8
 
38
 
! Отговори
Камен преди 11 години
Извънредно ги свиква след 7 дни ??? Сигурно всички вкл. и Г-н президента са на почивка... що да си развалят кефа... чудо голямо станало, може да почака.
35
8
 
36
 
! Отговори
Чугуна преди 11 години
Кафе ли пиха?
34
8
 
36
 
! Отговори
Чалга култур преди 11 години
задължително трябва Преслава или някой от Пайнерките да издаде топ хит !Нещо от тпа:Бомбите гърмят в сарафово, но моите бомби са по-големи от дюнерджииские . Мойте бомби са мега бомби силикони...ох мале, ох малеле.....ела да ги хванеп малеле бомби леле....
33
8
 
38
 
! Отговори
gft преди 11 години
на 26??? почти десет дена след атентата?вземи тази бърза реакция.тия трябваше още на вчера вечерта да се съберът, а не след 10 дена.
32
8
 
37
 
! Отговори
11 преди 11 години
Ето така са подредени:1.Ген. Нориега ( Уорлик )2.Ген. Валентин Златев3.Ген. Вальо Танов4.Ген. Бойко Борисов!Бнай Брит
31
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха, жив ***! Когато се гътна магарето се сетиха да му правят анализ!
30
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ,браво, е тоя гламар ще оправи всичко :)
29
14
 
55
 
! Отговори
БОЗО преди 11 години
ТОВА, КОЕТО МОЖЕМ СЪС СИГУРНОСТ ДА НАПРАВИМ Е ДА НЕ ГЛАСУВАМЕ ПОВЕЧЕ ЗА ББ И ГЕРБ
28
9
 
40
 
! Отговори
Killuminati преди 11 години
Прав е 24, по-дяволите направете нещо, хората вече са на предела
27
8
 
37
 
! Отговори
Криси преди 11 години
За съжаление изводите,които е направил последният анонимен са самата истина
26
9
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съболезнования към семействата на жертвите...Но за нас има няколко извода :1.Катастрофална външна политика, която доведе до неуместни намеси на България във вътрешните работи на много арабски страни, падане на режимите с които България бе остановила връзки още от социализма и идване на власт на групировки непознати за нас.2.Стотици милиони дадени на службите за сигурност и потънали в СРС-та и активни мероприятия към политическите противници, вместо изграждане на модерни и активни органи... още за сигурност.3.*** изказвания от рода, че нас ни пазят дюнерите , съчетани с очевидна слабост на държавата на всички нива, видими и за обикновенните българи и за тези които имат интереси тук.4.Оставка на министрите Младенов, Цветанов и Аню Ангелов, които са в основата на политиката на силовите ведомства и гарантират националната сигурност с един мотив - НЕКАДЪРНОСТ !
25
12
 
44
 
! Отговори
БОЗО преди 11 години
ПЛЕВЕНЛ. ТРЯБВА ДА СЛУША СТАНИШЕВ, А НЕ ББ. РЕЗУЛТАТЪТ Е, ЧЕ СВИКА СЪВЕТА ЗА НАЦ.СИГУРНОСТ КАКТО ПОИСКА СТАНИШЕВ. ТОВА ПОКАЗВА КОИ ПОЛИТИЦИ В БЪЛГАРИЯ ИМАТ ОПИТ И КОИ НЯМАТ ГРАМ ТАКЪВ.
24
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сред поканените не е Министъра на вътрешните работи, само главният секретар на МВР?!?
23
9
 
40
 
! Отговори
анализатор преди 11 години
Темата на съвета трябва да е повишаване ефективността на службите - ДАНС, ВКР, НРС и анализ на грешките от тези служби допуснали извършването на този атентат. А какво беше и изказването в края на миналата година от приема "Границите ни са защитени и сигурноста ни е гарантирана" Абе разграден двор сме си ние ама няма кой да си го признае.
22
10
 
38
 
! Отговори
мотив преди 11 години
Със сигурност Премиера Бойко , ГЕРБ и Цветан Цветанов със сигурност нямат полза от този атентат.