Четвърти вот на недоверие към кабинета "Борисов"

Той е заради лошия евродоклад и провал на ГЕРБ в сектор сигурност
Обновена: 24 юли 2012 12:12 | 24 юли 2012 07:00,
507
Четвърти вот на недоверие към кабинета "Борисов"
Премиерът Бойко Борисов Снимка: БТА

На извънредно заседание от 13 часа днес депутатите ще дебатират по четвъртия вот на недоверие. В мотивите е посочено, че той е поискан заради "провал на политиката в областта на правосъдието и вътрешните работи".

Гласуването ще е в сряда  - 24 часа след приключване на дискусията. 
 
Искането за поредния вот на недоверие към управляващите от ГЕРБ беше внесено в деловодството на парламента на 19 юли /четвъртък/ от 74 народни представители от БСП, ДПС и независими. 
 
Миналата седмица БТА заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова беше категорична, че мнозинството не се притеснява от поредния вот. 
 
Вече имахме три неуспешни вота на недоверие, припомни тя. От ДСБ вчера обявиха, че няма да участват нито в дебатите, нито при гласуването. В началото на днешното заседание в декларация тъмносините ще обявят своите мотиви и ще призоват партньорите си от СДС в ПГ на Синята коалиция също да "бойкотират" вота и да напуснат пленарната зала. 
 
"Атака" е против ГЕРБ, защото не се справя с управлението. Няма да ги подкрепим на този вот, обяви лидерът на националистите Волен Сидеров. 
 
Първият вот на недоверие /неуспешен/ - през октомври 2010 г., беше по инициатива на БСП и ДПС, заради политиката в сферата на здравеопазването. 
 
Вторият, също неуспешен, опит за парламентарно бламиране на правителството на премиера Бойко Борисов, беше заради неуспеха на антикризисната политика. Той беше през юни 2011 г. и отново внесен от Коалиция за България и ДПС. 
 
Месец след това - през юли миналата година, беше иницииран и третият, отново не минал вот на недоверие, за "провал на политиката по вътрешна сигурност и обществен ред, провалено членство в Шенген, полицейщина и нарушаване на основни човешки права". Той отново беше на КБ и ДПС. 
 
В началото на април т.г. Коалиция за България и "Атака" внесоха искане за вот на недоверие към правителството заради спиране на проекта за АЕЦ"Белене" и провалената енергийна политика на България. По-късно съвносителите от "Атака" оттеглиха подписите си и така подписката беше анулирана, а вотът не се състоя. 
 
В началото на миналата година мнозинството даде подкрепата си за управлението на ГЕРБ при гласуването на поискания от самия министър-председател Борисов вот на доверие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


507
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
342
0
 
1
 
! Отговори
топала преди 11 години
тоз не присъства на вота защо му давате снимка в народното събрание твърдо е тръгнал по пътя на доган
341
0
 
1
 
! Отговори
Малинов преди 11 години
Този лъжец от 402 явно си е изпуснал нервите и повтаря за кражбите ,като папагал !Кражбите и разбиването на държавността стана по времето на "най доброто управление " на СДС, но тъй като не им се потърси отговорност ,сега имат смелостта пак да претендират за властта. Прави са ,защото сегашното управление продължава с тези десни лъжи и измислици ,че именно десните са без алтернатива и всички други са ***.Бойко даде най важните министерства на Костовистите и те сега му *** ***!
340
1
 
3
 
! Отговори
Търпелив преди 11 години
Не ги мъчете бе ,хора ! Не ги мъчете сами да си подават оставките! Ще ги изтърпим още една година да ни баламосват и да си говорят демагогии.След това обаче ,няма да остане и помен от ГЕРБ ! Справка -положението на баш демократите /СДС/ в момента ,които не знаят на кой бог да се молят да ги вкара отново във властта.Народа рано или малко късно си казва тежката дума.
339
0
 
2
 
! Отговори
Пиперлиев преди 11 години
До анонимния от 421: Народа пък отдавна няма доверие на сините крадци и разбойници опропастили България след 1989 г. Затова ги прати на ***,но те се впиха като кърлежи в ГЕРБ и сега продължават същата разбойническа политика ,начело с отговорника за работата на ДАНС -Иван Костов /крадеца назначен от Бойко Борисов/ !
338
2
 
2
 
! Отговори
Изборизъм преди 11 години
Фокус е гъзоблизка проправителствена агенция Глудам в ютуб- Герб прави избори, където един гербер се изцепва,че трябва да платят на 2 медии, неудобните активисти да се арестуват и да се доставят повече невалидни бюлетини.
337
8
 
4
 
! Отговори
подкрепям 413 преди 11 години
Бойко Борисов е Надеждата на България.......не е лесно да се справи с 19 год- "наследство" и отчаяната съпротива на вечните политици .....но Ще успее!!
336
4
 
3
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Пръцнаха на бойковия....Абе на това лилип.... станишчето никой ли му не казва че е толкова смешен че ни се повръща от него.И забележете,заедно с другарчето му Доганчо организират вота!Боже,толкова са крадливи че и *** им завиждат....Ама иначе Доган го уважавам много,страшен специалист е по язовири,милиони взе за знанията си за Цанков камък....Безценен специалист,затова станишчето му се покорява - я колко години беше на власт с Догановата благословия,колко пъти дупе Доганово е бацкал...
335
5
 
7
 
! Отговори
ВИДЯЛ преди 11 години
Б.Борисов е човека който ще ни спаси ЧЕРВЕНИЯТ ВИРУС
334
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никакво доверие на ЧЕРВЕНИТЕ ШМЕКЕРИ.
333
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
малко след мача на Сесил е започнал терорът със съобщенията. Тогава тя е била на 14 години, като е живяла в затворен кръг от хора и не е била наясно със съдържанието на текстовото съобщение. Малката Сесил е показала въпросният смс на баща си, а той е взел телефона й, за да не разбира тя, какво се случва. След като Бойко Борисов е поканил младата тенисистка в хотела си, бащата Радослав е отговорил от нейно име, че ще отиде, но заедно с баща си.
332
19
 
6
 
! Отговори
nikicska преди 11 години
Посочете ми алтернатива на Бойко Борисов. Аз мисля че е най-малкото зло
331
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аз нямам никакво доверия на червената мафия20 години разсипваха държаватаа сега се оказва, че са незаменими :)Сбогом БСП!Бсогом партийна мафия!
330
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОСТОВ,КОСТОВ,КОСТОВ, хайде сега....да видим кво ще стане
329
7
 
11
 
! Отговори
Срам преди 11 години
Само за тунелите на магистрала Люлин към Перник, трябва да бъде съден, може ли тунел да е по висок от земята около и над него. Ама строеж на асфалт струва 10 пъти по малко от тунел. Само за това трябва да бъде осъден, вота му е малко особенно когато е с ясен край. Народе събуди се.
328
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЖАЛКИЯ СЛУГИНСКИ СЪД В БЪЛГАРИЯ,ИЗЛЪГА ХОРАТА,ЧЕ ЩЕ СЪДИ ПРАВЕШКИЯТАРИКАТ И КАМАРИЛАТА МУ,А В СЪЩНОСТОЗАКОНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ИМ,КАТОПО СЪЩЕСТВО НЕ СЕ ВЪЗБУДИ ДЕЛО ЗА ТЯХ.СЪЩОТО Е И С ВОТОВЕТЕ НА НЕДОВЕРИЕ,КЪДЕТО ЕФЕКТА Е САМО ПОХАРЧЕНИТЕПАРИ ЗА ФАЛШИВИ СЛОВОИЗЛИЯНИЯ...
327
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Продължавайте да си играете на политици, а цените и безработицатча нека растат...
326
2
 
23
 
! Отговори
Бойколео Бойколей преди 11 години
И все пак цената на хляба върви нагоре!
325
3
 
12
 
! Отговори
до 441 преди 11 години
Ти си поредният ***. Честно в тази държава, всеки преразказва думите на някой друг и мисли, че дава много акъл. АЕЦ Белене за да бъде построено, знаеш ли колко милярда са това !?!?!?! Следващият въпрос, откъде смяташ, че ще дойдат тези милярди ? От джоба на данъкоплатеца.... Накратко в следващите 5 години данъците ще скочат още повече, за да имам нова централа. Ами я Кунева, да си отвори устата, защо ни затвориха Козлодуй, алчната *** !?!?!?
324
22
 
13
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Наистина трябва да си патологичен МАЗОХИСТ и НИХИЛИСТ, за да отричаш факта, че най-сетне се намери управник, който не е във властта ДА КРАДЕ и го е еня за България. Допуска много грешки, това е факт. Но всичко му е простено, защото има чисти помисли и обича България. За разлика от всички предишни управлявали КРАДЦИ! И като го осъзнаете, ще ви стане по-леко, а някои, които обичат България, пък може и да се зарадват...
323
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Зимата няма да я издържиме и ще ги избесим всичките! Да не си харчат театрото напразно, а да започват да репетират драма, белким предизвикат съжаление в побеснялата тълпа.