Цената на тока е справедлива, разсъждава Уорлик

Не знаел кога ще си ходи, щял своевременно да ни информира
Обновена: 25 юли 2012 14:39 | 25 юли 2012 11:27,
698
Цената на тока е справедлива, разсъждава Уорлик
Уорлик изрази мнение за тока. Снимка: Булфото

Цената на тока е справедлива, обясни американският посланик Джеймс Уорлик пред bTV. Той коментира повишението на цените на електричеството, което предизвика остра обществена реакция, изкара граждани на протест и скара политическите сили в парламента.

От ГЕРБ тогава обясниха, че покачването на цените се дължи на зелената енергия.

Днес Уорлик обясни, че покачването на цената на електричеството се дължи на желанието на фирмите да използват технологии и чисто електричество.

Американският посланик обясни, че нещата в САЩ стоят по подобен начин – и там сметките за ток не се харесвали на гражданите. По думите на Уорлик трябва да преглътнем повишението на цените, защото диверсификацията на станата ни е важна.

“Не трябва да сте напълно зависими“, обясни посланикът. Той не пропусна да намекне, че за него темата за добива на шистов газ не е затворена и има още какво да каже по въпроса.

Още по темата
Уорлик коментира и мониторинговия доклад за напредъка на България. Посланикът беше умерен в изказванията си, въпреки че е известен с критиките си към съдебната система у нас. Той, подобно на всички изказали се по доклада досега, призова за прозрачен избор на нов Висш съдебен съвет.

Уорлик даде съвет да не се прави избор на висши магистрати в „тъмна стая”, да се избират професионалисти с профил, познат на гражданите, да има достатъчно време между номинациите и конкретния избор.

За тръгването си от София, по което многократно бе спекулирано, Уорлик заяви, че все още няма дата, но ще я оповести своевременно, когато стане ясна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


698
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
592
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така е като си дадеш *** под наем щеш не щеш ще го въртиш и други ще ти правят сметка на парите! А тоя *** и *** да си хваща пътя от където е дошъл!
591
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама той можел и да разсъждава...
590
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя *** не го ли отзоваха американците? Нали нов посленник назначиха ,мисля , че беше жена. Дано се махне по- скоро и никога повече не чуем за него и тъпотиите му! Тук не сме американските *** да си мислят ,че мед му тече от устата !
589
1
 
9
 
! Отговори
tralala преди 11 години
Точно ТОЯ ли се намери да коментира, дето беше препоръчал (сякаш мнението му е меродавно) че Левски трябвало да отпадне да се учи в у-ще и постепенно да бъде изкоренен от историята ни, защото бил ТЕРОРИСТ. Абе *** ..., по тая логика амер.генерали дето са воювали срещу UK за независимост всички са терористи... Фащай си парцалите и марш оттука, да не ти го наврат един голям български за изпроводяк...***. Ще търка кенефите на Пентагона ми се струва след още някой гаф
588
0
 
4
 
! Отговори
до 649 -Тъп ли си ? преди 11 години
" ....си остава най-евтин тока за българите,кога най-после ще се научат да плащат,защо се мислят за богопомазани и все сухи се измъкват от водата,другите народи да не са по-глупави,че плащат и ток и вода, и данъци,а на българина всичко това му е спестено и пак реве,...."Ми когато в България се научат да плащат заплати , тогава .
587
1
 
2
 
! Отговори
Давид Севрюков преди 11 години
Ако в някоя държава произвеждат нещо по-ефективно от нас, примерно ток или хляб - тогава тези неща трябва да са по евтини там.
586
1
 
3
 
! Отговори
Давид Севрюков преди 11 години
Добре е цените да бъдат високи. Защото ако не са това води до робство. Но това да бъде в ИСТИНСКА ИКОНОМИКА - където ЦЕНАТА НА трудът добавена стойност каквато е ДДС. Ха сега смятайте? Какви трябва да са ви заплатите спрямо цените. Трабва въпрос за това което сте произвели. Ако сте хлебар? Каква е разликата на цената на хляба в държавите с истинска икономика? И заплата на хлебар.
585
0
 
5
 
! Отговори
Давид Севрюков преди 11 години
Средната заплата в Америка по време на пътуването на Алеко Константинов там, е била 900-долара - сегашни. Най-голяма заплата имат до средата на 1960-те - реално не номинално. След това през 80-те стандарта им нараства благодарение на огромните кредити които вземат домакинствата. Както и да е... Кога ще ги стигнем американците.. Дори от времето на Алеко. Паричното предлагане е било винаги малко в България.
584
7
 
4
 
! Отговори
не,не е преди 11 години
справедлива цената на тока,защото все така си остава най-евтин тока за българите,кога най-после ще се научат да плащат,защо се мислят за богопомазани и все сухи се измъкват от водата,другите народи да не са по-глупави,че плащат и ток и вода, и данъци,а на българина всичко това му е спестено и пак реве,жалко,че такива като Уорлик и протежето му Боцко се оказаха много мекушави и не можаха да сложат чатала на врата на българина както заслужава,жалко,много жалко
583
0
 
6
 
! Отговори
mesha преди 11 години
tozi nali shteshe da si hodi bre. GOSPODIN MADAFAKA WAR LEAK ZASHTO NE VZEMETE DA SI HODITE VECHE i si vzemete razmislite predporukite barabar sus voennite si bazi ZAVRETE SI GI OTZAD I MARSH KUM VASHATA NOZACHNO PROMITA DURJAVA TAM MOJE NQKOI DA VI POVQRVA.TOVA CHE SME NAVEDENI V MOMENTA I VIE NI SHIBATE NE E GARANCIA CHE NQMA DA HVANETE SPIN I DA SI UMRETE.NEZABRAVQITE CHE TOVA SA BALKANITE NE E BLIZKIQ IZTOK GOSPODIN MADAFAKA WAR LEAK
582
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малко ли са ни нашите наглеци Боце и Цеце, та и този се изказва неподготвен? Я да му "дам" (естествено в кавички, защото само Цар Бока дава) 192 лв. пенсия, каквато взема майка ми за 40 г. стаж и ще го чуя пак какво мисли! А нашите маскари да се стегнат, защото тоягата е вече подпряна зад вратата!
581
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПРОАМЕРИКАНЕЦ РАВНО НА ПРОГЕЙ, ПРОЦИГАНИН И АНТИБЪЛГАРИН. СИТИЯ НА ГЛАДНИЯ НЕ ВЯРВА, ЕДНО Е ДА ВЗИМАШ 3000 ДОЛАРА, ДРУГО В 500 А ЦЕНИТЕ НИ СА СЪЩИТЕ КАТО В ЩАТИТЕ. ТОВА БЕШЕ ЦЕЛТА НАЛИ, ПЛАНА РАН-ЪТ САМО ЧЕ НИЕ ВСЕ ОЩЕ НЕ СЕ ДАВАМЕ НА БАНКИТЕ, ДА ВИ ПИ**Я НА ДЕМОКРАЦИЯТА И КАПИТАЛИЗМА, ЗАВРЕТЕ СИ ГО ЗНАЕТЕ КЪДЕ, БЕЗ ТОВА ВИ ДОСТАВЯ УДОВОЛСТВИЕ
580
1
 
3
 
! Отговори
PUTIN преди 11 години
Uorlik smeshen narkomaniziran uvolnen ***! po nagal si i ot upravlqvashtite pumqri te pone sa "bulgari" a kato e spravedliva cenata plashtai q ti i priqtelq ti Boiko i si4ki hrani i stoki koito teparva shte poskapvat zaradi GROB pumqr smradliv *** za GERB
579
1
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
хм..това американско *** ..кога ще престане с мнения които никой не желае? на българският посланик в Америка..едва ли му се чува думата
578
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"УСПОКОИХ СЕ"...ЩОМ Е СПРАВЕДЛИВА ЦЕНАТА...
577
2
 
9
 
! Отговори
до лалю лалев преди 11 години
до лалю петровАма чакай малко - нали точно ние-обикновенните хора го избрахме ББ за да защитава уж нашите интереси, а не на мутрите и да гони собствени облаги...Да, да ама НЕ!Сега сме в пъти по-зле от преди няколко години,а кризата е само удобно извинение за действията на правителството му.Къде му е европейския стандарт?! Да,успя да го достигне с цените,които се формираха, но не и за заплатите ни. Оказва се,че Уоруий определя кой ще кара влака и кой ще хвърля въглищата в котела. СРАМ и ПОЗОР!
576
2
 
28
 
! Отговори
paopao преди 11 години
Кой му иска мнението,да върви при другите от гейпарада.
575
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То цената на тока може и да е справедлива, но доходите ни никак, защото твърде много се краде в държавния апарат.
574
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То май и атентатите на 11септември бяха справедливи....затова Ваше превъзходителство,моля да ги преглътнете и да не ни занимавате повече от 10год с тях ..
573
3
 
19
 
! Отговори
лалю петров преди 11 години
нахалникът продължава да води Бойко за носа, защото точно те са го хванали с грамите си какъв е , сега ще слушка, но защо трябва ние да сме заложници за миналото на един мафиот. Защо да не си направим единствената АЕЦ, която има лицензии и абсолютна готовност, каква е гаранцията, че ще получим разрешение за продължаване живота на 5 и 6 блок и разрешение за 7 блок в Козлодуй ? Това се казва да изпуснеш питомното и да гониш дивото ! Пък и може би след 11 месеца няма да е това правителство.