Дирекция "Туризъм" започва работа в Пловдив

Това струва 102 000 лв. на държавата, увери Добрев
Обновена: 3 сеп 2012 08:16 | 3 сеп 2012 07:49, Елка Василева
115
Дирекция "Туризъм" започва работа в Пловдив
Делян Добрев. Снимка: архив, Булфото

Дирекция „Туризъм" към Министерството на икономиката, енергетиката и туризма от днес започва работа в Пловдив. Прехвърлянето на структурата е част от програмата на правителството за децентрализация на институциите.

Преместването на ресор "Туризъм" на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма в Пловдив струва на държавата 102 хиляди лева, съобщи министър Делян Добрев, цитиран от БТА.

Още по темата

Той обясни, че изнесеното звено ще заработи с 16 от софийските експерти, които са приели предложението да се преместят в града под тепетата. 12 от служителите в столицата са отказали. За 6 от тях е бил обявен конкурс, на който са се явили 600 души от Пловдивска област. "Сред тях намерихме достойни заместници. Не само ще запазим капацитета на ресора, но и ще го подобрим", бе категоричен Добрев.

"Хората в Пловдив са много ентусиазирани, че и те ще имат министерство и че децентрализация, за която се говори от години, се случва", допълни още министърът.

Пловдив е център на алтернативните форми на туризъм, затова изнесената администрация ще има всички възможности да помогне България да се превърне в привлекателна туристическа дестинация,каза още Делян Добрев. Министърът припомни идеята, по която работи министерството, за създаване на фонд за подпомагане на културното наследство. Той ще бъде финансиран с пари от концесионните възнаграждения. Със средствата ще се финансират проекти в сферата на археологията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
1
 
! Отговори
kuchev преди 11 години
v usloviata na krizata bg pravitelstvoto, bg prezidenta, bg parlamenta da rabotyat po edin - dva mesetza v vseki ot oblasnite gradove na polevi lager - kakto bg voiska pri usloviata na voina raboti i deistva na razlichni teritorii , poleta, gori, darjavi - da vidim kolko sa sposobni, adaptivni, kreativni, efektivni - da vidim i tehnia prinos za barzi reformi za po-dobar jivot na bg narod v krasiva i chista republika BG, za dobar red i zakonnost!da pokajat liderite kak da borim krizata!!!
98
0
 
1
 
! Отговори
мусп преди 11 години
А не може ли министерския съвет, президентството и народното събрание да преместим в Кърджали. Ще е по удобно за международното сътрудничество, пособията и усвояването на еврофондовете.
97
1
 
0
 
! Отговори
ЕРДИНЧ преди 11 години
Драги пловдивчани,търсете квартири и за посредниците,защото тия които го имат това като професия сега на сто % ще се местят ,дори без покана.
96
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Любомир Павлов е бил поставен пред избор лично от премиера Борисов да продаде "Труд" и "24 часа" на Цветан Василев и Делян Пеевски или да бъде арестуван, научи Биволъ от доверени...
95
0
 
1
 
! Отговори
O преди 11 години
Сега трябва да се направи и децентрализация на "университетите"
94
1
 
2
 
! Отговори
БСПИН епидемия преди 11 години
Съдейки по повечето коментари във форума стигам до заключението, че СПИНа и трипера не прощават.Да се надяваме БОГ да им прости !
93
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо просто не си признаят, че са се провалили и да си подадат оставката? Поне няма да ги гоним с камъни и пръти напролет!
92
0
 
3
 
! Отговори
ЕЛЕНА преди 11 години
КОГАТО НЯКОЙ СЕ ЗАХВАНЕ ДА ТЪРСИ НЕФТ И ГАЗ ТАМ, КЪДЕТО ОТ ПРЕДИ 25 ГОДИНИ СЕ ЗНАЕ КАКВО ИМА, КАТО РЕШИ ДА МЕСТИ ЕДИН РЕАКТОР ОТ БЕЛЕНЕ С ГОТОВАТА ПЛОЩАДКА В КОЗЛОДУЙ НА ГОЛОТО ПОЛЕ И КАТО РЕШИ ДА МЕСТИ БЕЗСМИСЛЕНО МИНИСТЕРСТВА И ДА ХАРЧИ ОЩЕ ГРЕШНИ ПАРИ- ЯСНО Е ЧЕ Е В КРИЗА И НЕ ЗНАЕ КАКВО ДА ПРАВИ, ЗАТОВА ПРАВИ ХАОТИЧНИ НЕЩА, ЗА ДА СИ МИСЛИ, ЧЕ ПРАВИ НЕЩО ИЛИ ЗА ДА ИЗЛЪЖЕ НАС, ЧЕ ПРАВИ НЕЩО. ВСИЧКО ТОВА Е РАЗСИПИЯ НА ПАРИ, НЕОБХОДИМИ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА.
91
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОВА, ЧЕ ЕПРЕМЕСТИХМЕ ЕДНО НОЩНО ГЪРНЕ, ПЪЛНО С ФЕКАЛИИ В ПЛОВДИВ, ПРАВИ ЛИ ГО ПО-МАЛКО МИРИЩЕШО?
90
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аре всички да се преместят в Пловдив. Пловдив да стане новата столица. Та да си отдъхнем малко от селяни. С удоволствие ще се наречем провинция.
89
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами я си представи, че Софийското поле се застрои от "столичани" до оградата на баба ти, а цяла България пустее и търка асфалта към столицата.Това преместване отдавна трябваше да започне, с плюсове или минуси, мястото на хората е по градовете им, а не в задушен мегаполис. И освен това отдавна са измислени електронни преписки и т.н. "тичане" по институциите - това е бъдещето и е време да дойде.
88
1
 
1
 
! Отговори
Дофтура преди 11 години
До Анонимен Ами има в Пловдив туризъм само че такъв за какъвто чукундурската ти любеница още не е порасла.Нарича се културен туризъм.
87
2
 
6
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
Целия министерски съвет трябва да се измести в Сливен. И по-точно в сливенския затвор.
86
2
 
3
 
! Отговори
Тодор преди 11 години
Като данъкоплатци искаме да видим план-сметката с направените разходи, не искаме празни приказки, доказателства да видим. Ама ги няма, знаем защо, защото това е поредното безумие, защо тия пари не се дадат за ремонти на улици, осветление, за толкова по-смислени неща. А я си представете сега, че имате работа до няколко институций, едната е във Варна, другата в София, третата в Русе, четвъртата в Пловдив. Абсурд - Некадърницииииии, айде да си ходите вече.
85
0
 
2
 
! Отговори
Държавната земя преди 11 години
Тази дума означава ,че тази земя е защитена от продажба. Един временен Министър поставен там за 4 год. не може да продава държавна земя която е защитена ,че е държавна. Това е престъпление , тези нарушители трябва да отидат в Затвота , А договотите за продажни ,трябва ва се анулират. Коя е партията която ще изпълни законите и ще вкара престъпниците в затвора?
84
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каква територия от България е все още българска ? Колко е продадено до сега ? Говори се че и Средногорието е продадено ?
83
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изобщо голяма икономика се движи , на едни им сменят сградите , други ги движат кън друг град , продава се земята под която са залежите и чуждата фирмА ще обещети Българското население на тази територия , Какво правите бе Дянков ,вие предварително сте продали българска територия . Ще продадете Български територии за тази 1 год дето ви остава , такъв последе удар , че след това ще излизе че България е продадена . Българите имат въпрос ?? -- Кажете каква част от територията на България е продаде
82
0
 
7
 
! Отговори
nemam nervi преди 11 години
"Преместването на ресор "Туризъм" на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма в Пловдив струва на държавата 102 хиляди лева, съобщи министър Делян Добрев" и още 250 000 на Община Пловдив -това са пари хвърлени на вятъра. От това преместване ползата е от единия крачол в другия
81
0
 
11
 
! Отговори
Лош матриал преди 11 години
Честно да ви кажа, вече 23 години все сме избирали некадърници, но тия последните равни нямат.Ай да идват тия избори, че простотиите им веч се не траят.
80
0
 
9
 
! Отговори
Аман преди 11 години
От днес ПАК нови по-високи цени!!!!Време е да преместим едно правителство в небитието.Крайно време!