Сагата с АЕЦ "Белене" вече наподобява "Мисия Лондон"!

Кунева определи ситуацията като измамокрация, а не като демокрация
27 сеп 2012 21:19, Елка Василева
124
Сагата с АЕЦ "Белене" вече наподобява "Мисия Лондон"!
Брифинг на Меглена Кунева в Добрич. Снимка: Движение България на гражданите

“Кой, как и защо влиза в Народното събрание за преговори? Как така минават едни хора и се отбиват в парламента? Няма такава процедура - преговори с Народно събрание. Не сте чували такова нещо по света, нали? Сагата вече наподобява „Мисия Лондон“ – не е ясно кои са инвеститорите и кой играе кралицата”.

Така председателят на “Движение България на гражданите” Меглена Кунева коментира последното развитие около АЕЦ “Белене”, съобщи пресофисът на движението. “Изумена съм, че управляващите мислят, че по този начин ще могат да излъжат за пореден път хората за „Белене“. Българският народ не е прост, както го нарече премиерът. Ако не е некадърност, е изключителна глупост”, допълни Кунева.

“Ние не сме бананова република”, каза Кунева и нарече трагикомедия случващото се с т.нар. “американски инвеститор”. Тя определи ситуацията като измамокрация, а не като демокрация.

“Това не е детска градина, нито риалити”, допълни членът на Националния съвет Даниел Вълчев и подчерта, че “управляващите са като актьори, които играят игра за 10 млрд. лева, плащана от данъкоплатците.” “Не е ясно кой строи, а само едни хора се ръкуват в парламента с други хора. Помнете ми думата, Борисов ще даде заден ход за Белене до два дни”, допълни още Вълчев.

“Управляващите казват, че сме в криза, нямаше да има представителни, щяха сами да си купуват кафето и на фона на това да не направиш съкращаване на публичните разходи, е цинизъм”. Така Кунева отговори на журналистически въпрос за предстоящата тежка зима. “Цинизъм е да се разхождаш с правителствен самолет за кеф, когато ти се е приискало да поиграеш футбол”, коментира още тя.

Кунева коментира и изявлението на премиера Борисов пред “Евронюз”, в което се посочва, че инфлацията у нас е нулева. Тя посочи, че отчетената от НСИ инфлация е около 3% на годишна база и над 1% на месечна, което е рекорд за последните четири години. “Това не пречи на господин Борисов директно да излъже пред “Евронюз”, коментира Кунева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
4
 
4
 
! Отговори
симпатяга преди 11 години
Много милиционери по сайтовете...любим номер им е като се повдигне неудобна тема, вместо да говорят по темата, да нападат лично човека. Кунева не ми е симпатична, ама в случая е права. По-голяма тъпотия, некадърност и дебелоочие от мутро-милиционерското няма и тя го казва на висок глас. Ако ще да е грозна, дебела, снаха на комунисти и всякаква друга, но този извод си важи. Давайте аргументи по същество, а не срещу човека, ама това мицифайките не го могат.
105
4
 
3
 
! Отговори
333 преди 11 години
Правителството иска мандат от НС за да преговаря ! Но понеже тези кухи *** от България на гражданите не са разбрали си правят свободни съчинения по картинка ! Така е-прости хора политика не правят !
104
5
 
4
 
! Отговори
Шишо Бакшишо преди 11 години
Дори и образните сравнения не й се отдават особено на Кунева! Вместо непрекъснато да напада правителството нека каже какво тя би направила (знаем вече какво направи), от къде ще го дирим този западен инвеститор и пр. На хората им омръзнаха празните приказки на политиците и предизборното надвикване, в което не се взема предвид мнението на обикновения гражданин. Популизъм и празни приказки на килограм!
103
7
 
11
 
! Отговори
иво преди 11 години
Писна ми вече от простотиите на тези тъпани от Герб и най вече от човека който им нарежда да ги правят.Този сливенски алабаш дето е упълномощен да дрънка и е поставен на амбразурата като Матросов вече чак и физиономията му се видоизмени.Ама не е смешно щото момчето от Банкя троши наши пари не на баща си и дедо си.
102
3
 
2
 
! Отговори
До levskarcheto77 преди 11 години
Осъзнаваш ли колко фундаментално *** си!? Не, разбира се. Прочел си една статия някъде и повтаряш като папагал. Къв Иво Прокопиев те гони? Кви пет лева ?
101
5
 
14
 
! Отговори
г-да тъпанари преди 11 години
Има разумен човек, който още да не се е убедил в пагубното влияние на болшевизма прилаган от бойко и цветанов за обруганата ни Родина и нейния народ?
100
3
 
17
 
! Отговори
г-да тъпанари преди 11 години
"Борисов пред Евронюз, в което се посочва, че инфлацията у нас е нулева. Отчетената от НСИ инфлация е около 3% на годишна база и над 1% на месечна, което е рекорд за последните четири години. Това не пречи на г-н Борисов директно да излъже пред Евронюз"... Кое от това не е истина? Нима дебилното му поведение - дянков голъже за ограничаване на разходите, а раздават ДМС в десетки хиляди лева в Търг. рег-р, НОИ, А-я Митници и НАП, цецко пък е "овладял" орг. прест-ст, а цели села са пропищели!!
99
12
 
7
 
! Отговори
levskarcheto77 преди 11 години
Меглена Кунева е просто един продукт на видни български олигарски, които притежават и медийни групи - какво очаквате от тази жена? Естествено, че ще плюе и по Белене, и по правителството, нали се гласи да ни бъде премиер - ако това стане аз ще емигрирам в Сингапур, също като скандалният бизнсмен Иво Прокопиев...
98
11
 
9
 
! Отговори
kompot преди 11 години
Ние не сме бананова република, каза Кунева"Такава сме, защото има такива бананови партии като твоята. Дето само с подаването на един банан се записват при тебе.
97
2
 
17
 
! Отговори
за Витков! преди 11 години
Пръмова няма какво да я коментираме, но ситуацията е меко казано абсурдна! Всеки ден ново 20!
96
0
 
12
 
! Отговори
аватар преди 11 години
Кунева,бъди по народна и разбираема в исказването си,какво значи "измамокрация"подразбира се че в демокрацията има и много измамници,но такава дума измамокрация няма,още повече убеди народа в държавата ни че не е некачествен човешки материал,покажи че обичаш народа си независимо от етноса,покажи че си съпричастна с него в днешното време и най накрая СЛЕЗ ДОЛУ НА ЗЕМЯТА да я видиш ражда ли и защо не ражда,както и да покажеш пътя за заетостта на хората,зашото безработицата и безпоричието е ОГРОМН
95
11
 
7
 
! Отговори
lilava_duga преди 11 години
Чудя се и се мая на наглостта и безочието на тази Меглена Кунева. Как се осмелява дори да говори за театри и трагикомедии, като самата тя участва в една такава от дълго време?? Същата Кунева сега обяви, че проектът Белене е бил мегаломански, а по-рано горещо препоръчваше да се затварят старите козлодуйски реактори, защото скоро сме щели да си имаме чистак бърсак нов АЕЦ. Накрая прибра парата от комисионни и консултации, за да цъфне в настоящето с коренно различна позиция.
94
1
 
1
 
! Отговори
-10 преди 11 години
87 - защо си анонимен бе, срам те е от написаното от теб ли ----------Като те гледам, ти пък ЕГН-то и адреса си си сложил, бай Дан :-)
93
4
 
4
 
! Отговори
-10 преди 11 години
Тази жена си гледа и винаги си е гледала личните интереси пред тези на обществото-----------Кажи нещо за себе си!
92
5
 
10
 
! Отговори
bashibozuka преди 11 години
Кунева май много филми гледа! И не мога да разбера като какъв фактор заема позиция? Каква се явява тя? И като е започнала да говори за Белене, да каже каква позиция заема във френската банка, която даде кредита за Белене? Така и така е започнала да говори, да си каже цялата истина.
91
3
 
6
 
! Отговори
-10 преди 11 години
Та нали ти подписа НА ТЪМНО убийствените договори за присъединяването на България към ЕС, та в Европа те нарекоха госпожа йес, ....--------Ако ти си бил сврян в някоя тъмна дупка по онова време си е твой проблем. А госпожа Yes я нарекоха точно тези, като теб свряните в тъмното, не в Европа. И за последно - кажи ми един политик в момента, който да поддържа твоята тези за заробващите договори!
90
1
 
6
 
! Отговори
-10 преди 11 години
АЕЦ Белене си е мъртвороден проект още от зачеването си по време на правителството на царя---------------???? Я пак помисли по кое време е заченат този проект!
89
5
 
5
 
! Отговори
Ива Хикова преди 11 години
АЕЦ Белене си е мъртвороден проект още от зачеването си по време на правителството на царя, когато идеята бе да се вземат едни пари, пък после да му мислят следващите, нали народа плаща! За това и Кунева набързо затвори глава Енергетика, съкращавайки с по няколко години живота на реакторите в Козлодуй, а после нарочи Белене за мегаломански проект, от който сега има една бетонна площадка, задължения към руснаците и една задънена улица.
88
4
 
6
 
! Отговори
Катя преди 11 години
Кунева май много филми гледа и си мисли, че това я прави много интелигентна:)
87
2
 
6
 
! Отговори
дали преди 11 години
Мнение за неща които ама хич не разбира дава наляво и надясно ващия *** министър председател и вие след него повтаряте измишльотините му .Вече целия свят ни се смее за тези смешници които сте си избрали но Вие не се усещате.Сигнализилайте за неуместен коментар - веднага моля!