АЕЦ „Белене“ се строи, а ГЕРБ и БСП разиграват цирк

Синята коалиция се позова на писмо от НЕК
Обновена: 18 окт 2012 14:05 | 18 окт 2012 13:58,
115
АЕЦ „Белене“ се строи, а ГЕРБ и БСП разиграват цирк

 АЕЦ „Белене” продължава да се изгражда тайно зад гърба на Народното събрание. За това алармираха в парламента от Синята коалиция.

Според десните Бойко Борисов и Делян Добрев действат с БСП и ще строят заедно "Белене", както и заедно организират референдума.

Десните се позоваха на писмо от месец октомври тази година от Националната електрическа компания (НЕК) до кмета на Свищов Станислав Благоев, което засяга изграждането на далекопровод 400 киловолта.

В писмото се посочва, че е във връзка с изграждане на високоволтова линия, необходима "за осигуряване на връзката на бъдещите мощности, които ще бъдат изградени на площадката на АЕЦ"Белене".

„Разиграва се голям цирк, в който ГЕРБ и БСП се представят като най-големите опоненти, а всъщност бавно и методично си строят проекта „Белене" , възмути се Мартин Димитров.

Той обясни, че далекопроводът е част от инфраструктурата на "Белене" и ще свързва централата с енергийната система на страната.

Димитров обвини управляващите, че действат зад гърба на парламента, който на 29 март тази година взе решение за спиране на изграждането на централата, и същевременно лъжат българския народ.

Още по темата
„Как е възможно НЕК да иска строителството на далекопровод за проект „Белене", който е спрян от правителството и това решение е подкрепено от българския парламент. Ние сега разбираме защо ГЕРБ и БСП стигнаха до идеята за въпрос, който и ГЕРБ, и БСП ще подкрепят за строителството на „Белене", заяви още бившият лидер на СДС.

По думите му референдумът е нужен на ГЕРБ, за да легитимира строителството с аргумента, че народът иска "Белене" и затова го строим.

Според него това е една голяма измама, капан, в който е попаднала България.

НЕК постепенно изгражда инфраструктурата за "Белене", добави и тъмносиният депутат Иван Иванов.

По думите му в момента компанията е във фактически фалит заради огромните разходи - около 1,4 млрд. евро за централата.

Въпросът ще бъде поставен днес на първото заседание на анкетната комисия, която ще се занимава със
сключените договори около втората атомна централа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
0
 
! Отговори
Труд преди 11 години
във в. "Труд" днес има обява - търси се директор на АЕЦ Белене с руски език, обявата е на "Атомстройекспорт" и има срок 15 дни. Който има необходимия опит, бързайте, явно ще се строи, само не знам при това положение дали да се гласува?
88
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 102.ти да не се моли6 от името на Костов.ха ха ха
87
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
костов май е полудял.И той е инвестирал в зелена енергия.Много го е стрх 4е 6те му заминат пари4ките,така както са до6ли.Всеки си плаща за предателствата.Нали знаете 4е Б.Б. трябва да обере,раздаваните 4ервени пари.Направо се 4удя Костов да не влезе в лудница,заради Белене.До колкото знам и Кунева има у4астие в зелената енергия, та затова те не искат Белене.Абе Иване ми сега,нали не си инвестирал вси4ките пари4ки.
86
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХОРА моля ви ...кои печели от АЕЦ Козлодуи ...Българският народ или една малка група престъпници която се представя за "добре облечени бизнесмени"...и какво ви кара да мислите ,че с АЕЦ-беляне ще е различно
85
1
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
не са шарили нищо на Малтинчо и тоя ги натопи!
84
0
 
3
 
! Отговори
outsider преди 11 години
Приказките на Мартин Димитров ми приличат на една знаменита реплика от "Сако от Велур" на Станислав Стратиев: "Орачът оре, а овца няма".
83
0
 
13
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Винаги съм казвал че Герб и БСП са от едно котило с еднакви интереси!И че тиквата иска АЕЦ Белене, но разиграва циркове за пред Америка и Европа!Не само тава ами и всички партии са един спектакъл за който и да гласувате резултата е същия!
82
7
 
9
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
на остров "БЕЛЕНЕ " трябва да се изгради ПАМЕТНИК НА ИЗБИТИТЕ БЪЛГАРИ от комунистическото ЗВЕРСТВО НАД НАРОДА !!!
81
5
 
0
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
АЗ съм за АТОМНАТА ЕНЕРГЕТИКА - против съм " белене "! други за "ядрена" енергетика , да духат вятъра !
80
9
 
29
 
! Отговори
... преди 11 години
Можем да си направим референдум и тук ,ако искате ,който е за белене например плюсче,а който е против минус.
79
8
 
12
 
! Отговори
Гуню преди 11 години
Комунистите плачат за АЕЦ "Белене" да се строи,за да бетонират общите гробове на концлагеристите ,тия,които не са успели да дадат на прасетата.Другото им шубе е,че трябва да връщат комисионните на руснаците,а те нали за милиони кастрират по китайски...с две тухли,без хирургическа интервенция.
78
2
 
5
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 11 години
А какво пише в писмото?Да не би да пише, че Делянчо е некадърник и Цветелинка държи 1000 хектара фотоволтаици, а Цвъцко има 6 апартамента?
77
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 89"Тези държави имат пари в изобилие"Въпросът не е само до парите. АЕЦ може да има там, където има държава. Това е атом! Не може да се разчита само на съвестта на частника или на благоразумието на терористите! На нашата територия горят влакове, автобуси, гърмят трафопостове, отмъкват се метали от далекопроводи и болници. Само АЕЦ остава да им предоставим!
76
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Циркът е сценично изкуство. Там са нужни качества, които липсват на нашите политици! В парламента от 23г. се правят сделки. Зад гърба на народа! И се говорят лъжи в лицето на народа.СДС си направиха сделка и не искат нова АЕЦ да конкурира ТЕЦ-овете им. ГЕРБ и БСП искат АЕЦ, но не могат да се разберат, чий инвеститор да прибира печалбите, т.е. кои хора ще получат финансовите и политическите облаги от сделката.Това за леви, десни, демокрация, референдуми са приказки за пред, който им се връзва.
75
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 93"но от това ще спечели и България!" Кой по-точно ще спечели в България? Мафията или гражданите? Защо допускаш, че руско-българската мафия е по-скромна от останалите мафии?
74
0
 
10
 
! Отговори
На дали преди 11 години
Ох, писнахте ни вече всички политицииииии!!!!Що не вземете да се изселите някъде в космоса че, никога да не ви срещнем???!!!!!!
73
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АЕЦ Белене продължава да се изгражда тайно зад гърба на Народното събрание.........................че кои са тия тунеядци???????????????Правилното е АЕЦ Белене се строи тайно зад гърба на НАРОДА!
72
3
 
1
 
! Отговори
до 90 преди 11 години
Да спечелят, но от това ще спечели и България! "Я не сакам да сам добре, я сакам Вуте да е зле!", та и твоята теза е същата.
71
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето "киловатчас" е или страшно промит или страшно ***. Но явно доводите не биха променили мнението му. Това е и проблема на България, защото явно не са само пенсионерите и турците които избират грешните правителства.
70
11
 
6
 
! Отговори
беляНЕ! преди 11 години
беляНЕ!