България е пример как се усвояват европари, хвали се премиерът

Реално достигналите пари до фирмите по ОП "Конкурентоспособност" са над 15%
Обновена: 30 окт 2012 15:18 | 30 окт 2012 15:18,
175
България е пример как се усвояват европари, хвали се премиерът
Снимка: БТА

Когато ГЕРБ дойде на власт, бяха спрени всички европейски проекти и договори. Преди няколко дни на Румъния й спряха пари, а комисарят Хаан дава България за пример в усвояването на средствата от еврофондовете.

Това заяви премиерът Бойко Борисов при връчването на договорите на 85 фирми за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програмата за технологична модернизация в малките и в средните предприятия.

Реално достигналите пари до фирмите по ОП "Конкурентоспособност" са повече от 15 на сто, докато през май
те бяха едва 9 на сто, заяви икономическият министър Делян Добрев.

Той заяви, че вече са контрактувани 71,96 на сто от средствата по програмата.

Представителите на компаниите благодариха на правителството за безвъзмездно отпуснатите средства и помолиха правителството да изплаща парите навреме. Премиерът обеща това да се случва.

„Има над 2000 бенефициенти по програмата. Програмата разполага с огромни средства. Ако някой е видял слабост - да я каже, за да бъде отстранена. Оборотите, на които работи министерството, са очевидно по-добри. Щом Любо Ганев е спечелил проект, вече съм спокоен“, пошегува се премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как имаш очи да се хвалиш пред българите, хората на които умишлено ги държиш на ниски заплати, за да може да те хвалят в ЕС.А колкото повече те хвалят, толкова повече пари ти дават да "усвояваш".Долен садист!
110
0
 
4
 
! Отговори
Угоен преди 11 години
Още съм гладен ...
109
0
 
5
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
КОЙ Е НЕНОРМАЛЕН...НИЕ ИЛИ ГЕРБАДЖИЙТЕ...???- "ЗА 10 МЕСЕЦА СА УСВОЕНИ 15%"...!?!?!?!- ПРЕДСТАВЕТЕ СИ МЛАДА БУЛКА, ДЕТО Я ГЛАСИШ 10 ЧАСА ЗА ДА И ПОДАДЕШ... 15%...НЕНОРМАЛНИЦИ...!!!
108
0
 
8
 
! Отговори
LaRi преди 11 години
България е пример как се ПРИсвояват европейски пари... Ей, на - пресен случай с неизплатените от почти година задължения по строежа на прехвалените магистрали на Боко.
107
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оборотите, на които работи министерството, са очевидно по-добри. Щом Любо Ганев е спечелил проект, вече съм спокоен, пошегува се премиерът. Дано не са взели парите само наши фирми и хора, че конкуренцията направо ще цъфне и ще върже.
106
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Икономиката може дасе измерва само така -БВП - колко от негоотива за работниците иколко заработодателите. Друго няма. Какъв е тозипоказател в Германияи Япония, и колко вБългария - и как товаби повлияло наикономиката ни - ако реалната средназаплата е 500-лева, аспоред големината наБВП трябва да е 1000-лева, тогава единработник губи 6000- лева на години -всъщност пазара вБългария губитолкова. Акоработниците са 3-милиона - значи пазара е загубил 18-милиардалева. Работодателитеса спестили от заплати18-милиарда лева.Къде са тези пари? Икак това влияе на икономиката. Нарастежа й. Това еосновния въпрос.
105
1
 
13
 
! Отговори
УБИЕЦЪТ ОТ TИМ/СИК преди 11 години
Ало, здрасти. Абе тоя Мишо Бирата ми се обади сега пак.В неговата фабрика влезнали митничари ли са, полицаи ли са, събират телефони, правят там некаква акция.Хайде прибирай ги оттам, нали поехме ангажимент да не...Добре. Ако трябва, обади му се ей-сега и му кажи какво сме се разбрали, защото там поех ангажимент и аз не съм Първанов. Като съм му обещал, че няма да го закачам, няма да го закачам. Кажи му на министъра. Значи звънни му на министъра, кажи му какво съм казал и същото и на Мишо
104
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
TAZI PROSTA KRATUNA JIVEE VAV IZMISLEN SVIAT.GOVEDITO DA SE MAHA.
103
0
 
9
 
! Отговори
в очакване преди 11 години
е БОЙКОВАТА ЗИМА
102
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Който гласува за Боко Тиквата на следващите избори,значи изобщо не знае къде се намира и в какво положение сме....
101
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама да вземе и с него си Цветалина Б. и двамата да вървят и да се хвалят как са допринесли за изграждането на нашата Родина.Двамата Апостоли на Свободата.
100
0
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Тиквата много се хвали,ама там дето му минават хвалбите.Да отиде да се хвали там дето му са *** пътеките,че тогава да видим колко струват хвалбите му.
99
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
gnus me e da go gledam dori toz tikvenik borisov
98
1
 
24
 
! Отговори
ТИКВО, НЕ ЛЪЖИ! преди 11 години
БОРИСОВ СЕ ХВАЛИ,ЗАЩОТО МУ УМРЯ ***,ДЕТО ГО ХВАЛЕШЕ,ПРЕДИ ДА СЕ НАБЪРКА В ПОЛИТИКАТА.ТАКАВА СЕЛСКА ПРОСТОТИЯ ОЩЕ НЕ БЕШЕ НИ СПОЛЕТЯВАЛА.ДОРИ БАЙ ТОШО ИМАШЕ МЯРКА.САМ НИКОГА НЕ СИ ПОЗВОЛЯВАШЕ ДА СЕ ИЗТЪКВА. НЕ ЧЕ ВСИЧКИ МЕДИИ НЕ ГО ПРАВЕХА, НО БАНКЯНСКИЯ *** НЕ СЕ СПИРА ПРЕД НИЩО.БИЕ СЕ В ГЪРДИТЕ,НО ДНЕС РАБОТНИЦИТЕ ОТ МАГИСТРАЛАТА ИЗОКАХА,ЧЕ ОТ 10 МЕСЕЦА,НЕ СА ПОЛУЧАВАЛИ ПАРИ,ЗАЩОТО ФИРМИТЕ НА БОКО СА ГИ "УСВОИЛИ",А РАБОТНИЦИТЕ ПЛАТИХА БОКОВИТЕ КУХИ МАГИСТРАЛИ.
97
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
усвояват или присвояват
96
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чувам тука за едно усвояване на пари от ЕС за БЧК, с които някой от "добре усвояващите" доставил тонове боб с насекоми. Големи сме!
95
0
 
20
 
! Отговори
! преди 11 години
Една такава мааалка България с едни такива голееееми лакоми политици в нея!
94
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знам какви средства усвояваме, но според някои статистики се топим като ланския сняг-ние, българите.....
93
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно, защо тогава хората са недоволни и обедняващи?!
92
0
 
23
 
! Отговори
susi преди 11 години
България по-скоро е пример за това как се крадат европари от ненаялите се наши управници - и предишните, и сегашните.