Петър Стоянов отказа на СДС за КС

Бившият президент обяснява отказа с международни ангажименти
23 ное 2012 22:14,
215
Петър Стоянов отказа на СДС за КС
Петър Стоянов. Снимка: БТА

Бившият президент Петър Стоянов е отказал да бъде номиниран от ръководството на СДС за член на Конституционния съд. Това стана ясно от писмо, изпратено от Стоянов до централата на синята партия и прочетено в предаването „Панорама“ по Българската национална телевизия от лидера на СДС Емил Кабаиванов.

„Независимо от усилията, които положих, се оказа невъзможно да прекратя международните си ангажименти, за да приема номинацията на СДС за конституционен съдия“, се посочва в писмото.

Днес изтичаше тридневният срок, който самият Стоянов поиска, за да даде отговор. До обсъждане на името му за член на Конституционния съд се стигна, след като премиерът Бойко Борисов предложи на синята партия да номинира свой кандидат и се ангажира ГЕРБ да го подкрепи, който и да е той.

Още по темата

В същото време депутатите от СДС бламираха ръководството като отказаха да внесат кандидатурата на Стоянов, дори той да приеме. Запитан дали СДС ще издигне друг кандидат, Кабаиванов отговори увърдително.

"Имаме достатъчно добри юристи и експерти и съм убеден, че ще намерим в тази нова хипотеза друга достойна кандидатура и така ще покажем, че СДС поема отговорност в тежки за България моменти", каза той.

Според източници на Дарик от централата на СДС в личен разговор с председателя на политическата сила Стоянов е аргументирал своя отказ с омерзението си от отношението на СДС и ДСБ към евентуалното му кандидатиране за член на Конституционния съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
2
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...КАТО АКУЛА Е...!
157
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Bravo na Pecata! Peca s otkaza si ti dokaza 4e makar i da si politi4eski p***ras 4e na Tikvata 4urkata nestaa. smueh- tikvata e ot jenski rod!
156
0
 
3
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До БългаринНе само Виктор, а и масонството. След няколко совалки по телевизиите се подготви за синекурна длъжност, но не отчете, че доносниците в Парламента май не са в СК и няма кой да внесе предложението.
155
0
 
6
 
! Отговори
Българин преди 11 години
На П.Стоянов "Виктор" му е проблема,затова се ослуша,а не някакви "световни ангажименти"
154
0
 
2
 
! Отговори
p.aleksandrova преди 11 години
CDC si propusna shansa. Zashto takava zloba kam bivshia prezident i dostoenen Petar Stoanov
153
1
 
3
 
! Отговори
нн преди 11 години
Анонимен гербер - простичко същество.
152
1
 
11
 
! Отговори
Smurf преди 11 години
Обява на страниците за безплатни обяви " Търси се кандидат за конституционен съдия. Изисквания, да е минавал покрай съд, или поне някое районно, да послушен и да слушка бате си Бойко. Предлагаме кола секретарка и 9 години държавна заплата. Моля кандидатурите да се пращат на Дондуков 2 или 1 или Банкя се тая , и моля по-бързичко че ми шокат канчето от Брюксел"
151
0
 
6
 
! Отговори
Финансов анализатор преди 11 години
Здравейте, я кажете нещо на широката публика за организацията паркинги и гаражи в цялата страна, защо работят без касови апарати ? На кого са тези ООД- та и ЕООД -та ? И те са фирми като всички остани и трябва да работят по търговския закон ! На всяка улица има поне по двама техни служители събиращи пари ,даже на паяците са им дали полиция да ги пази от народната любов. Само в Стара Загора има касови бележки за платено паркиране, на другите места минаваме с билетче за баня при теляците в Горна баня.
150
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха-ха-ха! Тия имали кадърни хора?!?! Тоя, техният - Каба-гайда или какъвто и там да се нарича, май не разбра, че откакто го сложиха начело на СДС, СДС-то направо умря! Вечна му памет! ха-ха-ха!!!!
149
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НА ДС НЕ И МИНА НОМЕРА С КОНЯ ОТ ДС!
148
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каква карикатура е агента на ДС,КГБ (ВИКТОР),или ДРУГАРЯ Петър Стоянович...
147
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Петър Стоянов е президент на Република България,макар и бивш,но президент.Каквото и да говорлите за него той не е толкова *** като Бойко,че да падне така низко и да приеме някакъв пост.И как си представяте президент,макар и бивш да се обяснява пред Божието наказание Фидоска?
146
7
 
5
 
! Отговори
ннн преди 11 години
Депутатите от СДС да заминават при Костов! Нямат място в СДС! Шпиони на Костов!
145
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До дедо Ташунко ех дедо той може и адвокатче да е, но некой решиха, че за върховен съдия става, а то горкото съдия никога не е било.
144
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като няма кой да го караме без КС.нищо няма да се усети.Всичко зависи от тиквата
143
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ееее една снимка на която тоя да не се зъби
142
3
 
17
 
! Отговори
недоволен преди 11 години
Егати нахалника, то депутатите от СДС не го искат, а той се прави на голямата работа. Ах колко е зает с обществена работа, какви неотложни ангажименти има, боже, боже, боже. Никой не го ще, но той гордо отказва. Как го изтърпяхме четири години, нелегитимен президент,положил клетва пред самозван патриарх Пимен, това означава че всичките му укази са незаконни и всичките му действия също са незаконни.
141
0
 
6
 
! Отговори
levski преди 11 години
za Balgaria e normalno ot edinno brakorazvedno advokace do KS ot edin pros pojarnikar do MP
140
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Второто му име дадено от ДС е ВИКТОР! Бог да пази България!АМИН!
139
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един ченгесар от ДС,КГБ по-малко! Стига ДС-ари във властта.