Станишев: Това е поредният лупинг на Бойко Борисов!

Борисов: Лупинг е три пъти първа копка за "Белене" и да не подпишеш договор!
Обновена: 6 яну 2013 19:15 | 6 яну 2013 18:58, Елка Василева
462
Станишев: Това е поредният лупинг на Бойко Борисов!
Сергей Станишев. Снимка: архив, Булфото

"Поредният лупинг, поредното обръщане на палачинката от страна на Бойко Борисов с призива към членовете и симпатизантите на ГЕРБ да гласуват с "не" на референдума означава, че премиерът се обявява против развитието на ядрената енергетика в България и иска да я обрече на доизживяване."

Това заявява председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев, цитиран от пресцентъра на БСП, по повод позицията на премиера за референдума. В телевизионно предаване днес министър-председателят призова симпатизантите на ГЕРБ да гласуват с "не" на предстоящия референдум.

Още по темата

По думите на Станишев, когато са събрани над 770 000-те подписи от Инициативния комитет, Борисов е твърдял, че трябва да се гласува въпросът, както е зададен, а после ГЕРБ са го подменили. "През цялото време премиерът говореше как ГЕРБ са за развитието на ядрената енергетика, но това се оказа поредната лъжа на управляващите", посочва Станишев.

Според него сега лъсва истината пред всички - ГЕРБ не искат нова ядрена мощност, а искат цените на тока да се определят от възобновяемите източници, които са много по- скъпи. Тази позиция е против интересите на гражданите и развитието на България като високотехнологична държава, смята лидерът на левицата. 

От своя страна по-късно Бойко Борисов коментира, че „класическото определение за лупинг е - три пъти да направиш първа копка за АЕЦ „Белене” и да не подпишеш договора за строителството. Такъв е примерът с бившия премиер Сергей Станишев“, каза Борисов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


462
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
335
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ti si porednia prestapnik v darjavata miastoto ti e v pandelata 2 3 xilidi ste da vi izseliat v belene da stroite .moshenici.
334
2
 
0
 
! Отговори
Емануели преди 11 години
Политиците са в паника и са изпаднали в дълбоко незнание какво трябва да се прави. Добре е ние като нация да стъпим здраво на земята и веднъж за инаги да приключим с решаването на този въпрос.
333
3
 
4
 
! Отговори
Бай Вълчо от Хисаря преди 11 години
Прав е Станишев.То от разните му там мачлета със всякакви фърчила / и със самолети и със вертолети/ може и да кандидатства за пълен лиценз за правоспособен летец.Веднага след това транспорт. министерство може и да го номинира за летец-изпитател.Като го видях как си хърка в Осло , веднага схванах,че навръщане в България ще има фигури от висшия пилотаж/лупенги,пикирания и прочие./Така си бе/Той никога не спи.Той си гледа SMS-те на министрите.(в 3 часа след полунощ ЪЪЪЪ)?Е, тва си е баш лупинг
332
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички комунисти да духат супата!
331
2
 
3
 
! Отговори
Radiacionen tip преди 11 години
На 27 ще ти изпеем куплета, лятото- цялата твоя любима песен/да ти имам вкуса/- "Батальона"!
330
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ZDRAVEI SUSEL ! AZ SUM AZER MELIKOV.....
329
2
 
2
 
! Отговори
primo6tenoro преди 11 години
Относно лупингите, Б.Б. и С.С. са в челото на класацията! Но Забележете, тук става въпрос за нещо което се слага винаги в глуха линия, сигурност на атомни (ядрени) електроцентрали не само в експлоатационният им период, но и тяхната консервация за хилядолетия, както и съхранение на отработеното гориво за съответния период! Такава калкулация, задайте си Въпроса, Защо..? никой не ни представя!
328
4
 
7
 
! Отговори
Radiacionen tip преди 11 години
Министър-председателят призова симпатизантите на ГЕРБ да гласуват с "не" на предстоящия референдум. ТЕ И БЕЗ ТОВА НЕ СА ОСТАНАЛИ МНОГО!
327
3
 
6
 
! Отговори
мнение преди 11 години
Дали да има АЕЦ Белене или не е сложен въпрос, говори се за над 20мил. лева?Обаче ние плащаме на *** над 3 милиарда годишно и ще стават все повече, те ще излапат тези пари за мин. 5г., от нашият джоб. Щом има за тази вредна и безполезна ***, то трябва да има и за нещо хубаво и въпрос на национална сигурност като нова атомна например.
326
9
 
8
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Абе тоя *** няма ли да го гръмнат най после?Журналистката беше до него през цялата си младост а тоя *** открадна 10-на милиарда,вложи ги в банка и се ожени за банкерката.....абсолютен духовен ***!Дяволската троица - Симончо,Доганчо и Станишчо - лицата им са типично сатанински,чеда на дявола.....През средните векове щяха да горят на кладата....:)))))))))))))
325
4
 
6
 
! Отговори
ник преди 11 години
Бъдещите коли на ток и водород!Водород се получава като се пусне ток през вода!Обаче на нас не ни трябва ток!Ние и нефт да намерим няма да ни трябва!Икономиката е сведена до това да идват туристи ,да им се усмихваме и да им трием дупетата!Простотията върлува на високо ниво-да я спрем!
324
4
 
14
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 11 години
Абе хора,без атомна централа няма икономика, остава само сел. стопансво и мижав туризъм.Обричаме децата си на вечен слугинаж. Не политизирайте проблема, ако днес е Станишев, утре не е ,а България остава.Сините унишожиха реалната икономика, сега закриват и енергетиката, след време ще се чудите защо няма работни места.
323
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
NIAKOI ZNAE LI DURJAVA S 6 MILIONA NASELENIE I - 2 ATOMNI CENTRALI ???? DA I NAPISHE IMETO MOLIA.....
322
7
 
12
 
! Отговори
д-р Менгеле до Коко преди 11 години
Не е нужно да можеш да проектираш атомен реактор, за да разбереш, че от ядрената енергия по-евтина няма. Ако беше обратното, то вие от ГЕРБ нямаше да назначите "ядрения баничар" за директор на Козлодуй. А всичките лупинги дето Боко ги върти, му ги заповядват чорбаджиите му от Вашингтон и нямат нищо общо с българския интерес!
321
10
 
11
 
! Отговори
д-р Менгеле преди 11 години
Какъв ти лупинг, това е политическо салтомортале с троен винт. Това и японски гимнастик не може го извъртя. Обаче Боко може! И се намират *** да му ръкопляскат!
320
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя на снимката що гледа като наакан?
319
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Та значи каквито и коментари да си драскаме истината е една - и Бойко и Сергей си имат достатъчно пари да си плащан тока безпроблемно.Колко от нас спорещите тук са баз такъв проблем?Без АЕЦ Белене сметките ни слад няколко години ще са доста по-високи.В цял свят продължават строителството на АЕЦ.Дори и в Япония които спряха всички реактори след аварията сега осъзнаха,че не могат без тях и премиера им обяви,че ще ги пускат.Впротивен случай икономиката им закъсва.Е ние по-добре ли сме от японците
318
17
 
7
 
! Отговори
тити преди 11 години
СЕРГО ДА СИ ЖИВ И ЗДРАВ. А БОКО ПРОСТАТА КРАТУНА ЩЕ ДУХА СУПАТА НА ЛЯТО.
317
7
 
14
 
! Отговори
До 400 преди 11 години
Че нова АЕЦ няма да се строи това е ясно и на малките деца, защото освен че нямаме нужда от нея, нямаме и 24 милиарда, освен това там е и земетръсна зона. Независимо какъв ще е резултата от референдума централа няма да се строи, но жалко за 14-те милиона, които ще бъдат хвърлени на вятъра заради прищявката на Станишко & Компания червени капиталисти! Или може би това не е прищявка, а отчаян опит другарите да направят нещо за да замажат очите на Москва за дадените от нея и вече похарчени пари за ядрените лобита в България. Иначе може да има пуцане. Луканов си отиде точно заради това, че не можа да спази обещанието си към руснаците за прокарване на заробващ газов проект, а и парите не ги върна!
316
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко няма алтернатива, защото с делата си доказа, че работи за България и ние преминаваме през най-тежката световна икономическа криза почти без да я усетим за разлика от Гърция, Италия, Испания, Португалия! Факт!Алтернативата на Б. Борисов е фалит на държавата! И не знам защо на някои хора толкова много им се иска това да се случи, защото това със сигурност ще стане, ако дойдат предишните! Не знам тука пишещите, българи ли са или не! Как може да се търси алтернатива на толкова добро и успешно правителство на България от 65 години насам!