Брюксел поиска допълнителна проверка на европроекта на Пайнер

Рано е да се каже дали одобрението за проекта ще бъде оттеглено
Обновена: 15 яну 2013 21:09 | 15 яну 2013 20:56,
64
Брюксел поиска допълнителна проверка на европроекта на Пайнер
Снимка: Bulphoto

Европейската комисия (ЕК) е поискала днес от властите в България да разследват дали финансирането с европейски средства на проект на Пайнер медия ООД отговаря на всички изисквания. Това съобщи за БТА Ширин Уийлър, говорител на еврокомисаря по регионалната политика Йоханес Хан.

Тя добави, че за проверката няма посочен срок, но ако резултатите будят притеснения, властите ще бъдат помолени да разгледат случая по-задълбочено.

Говорителят отбеляза, че искането е свързано със становищата, изразени в публичното пространство.

На въпрос дали общественото мнение може да спре финансирането на проект от фондовете на Европейския съюз, ако той отговаря на формалните изисквания, Уийлър отбеляза, че окончателното решение ще бъде на националните власти.

Тя уточни, че на този етап от бюджета на ЕС по този проект не са изплащани средства, но засега все още е рано да се говори дали одобрението за неговото изпълнение ще бъде оттеглено.

По нейните думи ЕК следва да защитава интересите на европейските данъкоплатци, като в случая става дума за подкрепа на проекти, насочени към малките и средните предприятия, към растеж и заетост.

Още новини от България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
0
 
! Отговори
мм преди 11 години
"от съмнително забогатели чичковци"е нали някой трябва да им даде пари на тези чичковци, за да си платят услугите. В момента кражбите от тези еврофондове са по-доходни от дрога и проституция
39
2
 
1
 
! Отговори
мм преди 11 години
чак след като стана скандал *** евродепутати се сетили за проверка. А че преди това графа и подобни бездарници са прибирали милиони кой ще провери? Този евросъюз е по-зле и от съветския съюз. Там също им даваха по жигула и апартамент на подобни бездарници, но сега разделението между слоевете на обществото стана страшно :( Пък и тогава усилята бяха насочени към укрепването на държавата, сега към изкуствено затъпяване и разпадане
38
2
 
1
 
! Отговори
Радка пиратка преди 11 години
Как е възможно да се дават пари на долнопробни силиконови чочарки, които не само, че не пеят , но и се обличат като *** на околовръсното. И това ми било музика за възпитание за подрастващите.Няма пари за хляб и необходими неща за децата по домовете, но за долнопробните пайнерки има пари. Малко ли взимат от кръчмите, от платена проституция / те са най платените ***/ от съмнително забогатели чичковци, та и от ЕС.Що за наглост е това.Може само в България да си случи.
37
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
защо допуснахме това
36
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
като не могат да пеят поне малко по прилично да са се облеклине се ли виждат в огледалото
35
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
пак са сложили снимка на долнопробен бардак
34
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 47 Nikoi ne se hvali.. Vsichki proekti za sponsorirane ot EC sa bublichni.. Prosto ima hora koito slediat kakvo se sluchva !!! I dobre che gi ima !!!
33
2
 
0
 
! Отговори
anonymous преди 11 години
Otkaji se Mitio !!!! Veche e iasno, che si imal potejeta.. EC daje ne znaiat kakvo e chalga !!! Pop folk, horata si misliat che sponsorirat narodna muzika !!!!!!!!!!!!!!! tia ot ministerstvoto na ikonomikata sa za obesvane !
32
2
 
2
 
! Отговори
77777 преди 11 години
Пълен абсурд!Народ,който умира от глад и е затънал в мизерия,така с лека ръка да "усвоява "евро пари,при все че за толкова години в ЕС не е построено нито едно работещо и ефективно предприятие,при все че вече дори марулите ни са вносни,а децата ни се изнасят на поразия и бягат от родината ни през глава!
31
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"ЕК следва да защитава интересите на европейските данъкоплатци" точно така не, какот в България обратното. Подкрепянето на чалгията е показателно за цялото състояние на държавата и масата от народа, които всъщност заедно с политиците може да откриеш в първия чалга бар. България и масата от българи никога няма да се оправи май трябва да свикнем с това.
30
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая, червенокосата, не е ли травестит?
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** искат да се накрадат хубаво, обаче се оказа, че Европа някак си следи какво става. За какво ви трябваше да се хвалите бе бунаци :) :) :) Бай *** дет вика "***...булгаааар". Същата работа.Ама то умен човек чалгаджия няма.
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Европа май се усети, че финансира българската порно индустрия.
27
2
 
4
 
! Отговори
ЯСЕН преди 11 години
ЗАКОН ЗА ЧАЛГАТА И ПОРОСТИТУЦИЯТА , КОЙТО СЕ СПОНСОРИРА С ПАРИ ОТ ЕС. Е , ТОВА ВЕЧЕ Е ВЪРХА НА СЛАДОЛЕДА !!
26
2
 
2
 
! Отговори
nikoi преди 11 години
bruksel se interesuva ot prostipytki ne ot muzikata i pesnite im.tova e europa tova sa djavolite
25
2
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Еееех, пак случайна случка - Пайнер - Веско Маринов - приятел на...
24
3
 
0
 
! Отговори
До 32 преди 11 години
2000 еуро за нощ, без дурекс
23
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Предизборен концерт на чалга партия ГЕРБ .
22
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да триете коментари, трийте! Да не гласуваме, става!Ама, да ми триете част от изречението и да променяте смисъла..... ШЪ мъ извинявате, днес,бг! Да не стане като с Бареков: аз го писах, *** Днес,бг ми казаха какво да пиша!
21
2
 
3
 
! Отговори
Чалгомразец преди 11 години
Как е възможно,кой излъга ония в Брюксел да дават пари на чалгаджиите?Те изобщо дали са наясно за какво става дума или някой е пробутал идеята за подпомагане на българската култура и те-наивниците хоп са се хванали.Отвратително сборище на *** и техните сутеньори е това ПАЙНЕР.