Лютви Местан – официалният лидер на ДПС, Доган - почетен председател

Дясната ръка на Сокола е подкрепен от всички делегати
Обновена: 19 яну 2013 20:46 | 19 яну 2013 20:38,
119
Лютви Местан – официалният лидер на ДПС, Доган - почетен председател
Снимка: БТА

Националната конференция на ДПС избра Лютви Местан за председател на партията. Той е подкрепен единодушно от всички делегати на партията.  Ахмед Доган, който по-рано днес обяви, че се оттегля от лидерския пост, остава почетен председател на ДПС.Той ще продължи да участва в реденето на листите и във взимането на важни решения за партията.

Гюнай Сефер, депутат от ДПС, уточни, че Ахмед Доган остава пожизнен почетен председател на партията.

Депутатът Камен Костадинов допълни, че е приет текст в устава, че основателят и първи председател на ДПС е почетен председател и ще участва в работата на всички форми и органи, във вземането на всички важни решения на партията.

"Така или иначе дойде този момент, надяваме се от него организацията да получи нов заряд и енергия", коментира Костадинов.

Решението да се оттегли от партията Доган обяви в доклада си, който по-рано днес беше прекъснат от 25-годишния бургазлия Октай Енимехмедов, който  насочи пистолет към Сокола по време на Осмата конференция на партията днес.

След опита за покушение Доган отново се завърна на конференцията, но този път докладът му беше изчетен от Филиз Хюсменова.

Той предложи за  председател на ДПС Лютви Местан, който по думите му в доклада се е изградил и утвърдил като респектиращ парламентарист, диалогичен е, но и достатъчно борбен с позицията си, има богат опит за преценка на ситуацията и вземане на политическо решение. Не на последно място, следващият председател на партията е добре да бъде от Кърджали, смята още Доган.

Лютви Местан е зам.-председател на ПГ на ДПС. Той е депутат в 40 и 41 НС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още по темата: ДПСЛютви Местан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
1
 
! Отговори
Панайот Хитов преди 11 години
Вечно ни плашат с етнически конфликти.Нека само да посмеят-през Тодорово Живково време имахме барети , а сега освен тях имаме и жандармерия-и пак ще почнат да хленчат....
86
0
 
1
 
! Отговори
Филип Тотю преди 11 години
Нагли и долни мекерета. Те насаждат остоянно етническа омраза. Никой не им е отнемал правата и свободите. Под демокрация те разбират българите дастоят с наведени глави ,докато те дерибействат
85
0
 
1
 
! Отговори
Доктор Вучков преди 11 години
честито,дет се вика ,ВСЕ АГЕНТИ СМЕ ,няма са излагами ,я
84
0
 
1
 
! Отговори
Ани преди 11 години
Стига с този цирк!Измислиха Демокрацията и се появи Доган, а около него скандали.То обръчи от фирми ли не бяха,то какви ли не други глупости и сега върха на сладоледа покушение. Това представление е достойно за ОСКАР.
83
0
 
1
 
! Отговори
BAY PANDEL953 преди 11 години
MESTAN4E, MNOGO DOBRE ZNAESH ,4E SAMO DE YURE SI PREDSEDATEL !!! DE FAKTO DOGAN4ETO SI OSTAVA SHEF !!!JALAK SI.......
82
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Да живее БългарияРИЛЯНТЕН ХОД с идването на Местан има шанс да рухне Герб след изборите
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак агент от оня списък. Как не го е срам Местан да плаче, че турците (защо отъждествява себе си с нашите честни, трудолюбиви и чисти съграждани български турци, които нямат лачени чепици и костюми от по 2000 лв., а се чудят, как да свържат двата края, защото не крадат) нямали права. Гнусно поведение. И той ще бъде лидер на партия за права и свободи. Срам! Срам! Срам!
80
0
 
1
 
! Отговори
Да живее България преди 11 години
БРИЛЯНТЕН ХОД ТУРСКО-КОМУНИСТИЧЕСКАТА ДС-МАФИЯ .на Местан трябва да му бъдат повдигнати обвинения за насаждане на етническа омраза
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Гладен Всичко е ЦИРК! Доган ще си дърпа конците, само дето на книга няма да се води че той е "ръководител движение". Все пак премиер е човек които Доган направи генерал, а президент е ***.
78
0
 
2
 
! Отговори
Гладен преди 11 години
Сега този ли ще раздава порциите?
77
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От всичо това спечели лудия сидеров. А дпс се самоизмасилиха.
76
0
 
1
 
! Отговори
Лютви е психо преди 11 години
Литви Местан , вашиат измислен похитител със счупено пистолетче за сплашване на животни ,което неможе и да сплаши - е Турско момче ?Ти го определяш като трибуна за повече политически права на Турците ! Следващия път някой турчин трябва да ти излезе с изтински пистолет .Иначе ще искаш права да станеш Български президент !
75
0
 
1
 
! Отговори
George1 преди 11 години
Голям смях,пискливият хомосексуалист става председател.
74
0
 
1
 
! Отговори
Голям шум ? преди 11 години
Много се разшумяха тези бе , къде се намират !Какви права непрекъснато искат турските шпиони в Суверена България ?
73
0
 
1
 
! Отговори
ДПС - терористи преди 11 години
Е защо следващия лидер на ДПС , да е от Кърджали ?Целят Кърджали да се отнъсне от България ли ?България е суверена държава Доган ,Не е провинция на Турция .
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чухте ли резакът Местан, че тази свобода, която имат турците у нас била недостатъчна и погазвана?! Представяте ли си, ако този младеж беше етнически българин какви щеше да ги говори този плазмодий?
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лютви МЕСТАН е за психически преглед ?Да се разпусне ДПС ,няма етнически партии по света . Раздухват етническа омраза !България е суверена държава , не е Турска провинция !
70
0
 
1
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Фесове, вие сте заподозряни от ЕС че правите въоръжени шоута на европейска територия, а в същото време напирате да влизате в Европа? Понеже европейците са глупави, ще се направят че не ви виждат - поне хиляда години.
69
0
 
1
 
! Отговори
ЦЕЦИ преди 11 години
85 - ТОЧНО КАЗНО . ТАКА Е - МАМ::::::::::::::::::::::
68
0
 
1
 
! Отговори
ЦЕЦИ преди 11 години
А КЪДЕ Е ГОЦЕ ?