Обвиняват нападателя на Доган в опит за убийство

Енимехмедов не е бил делегат от Бургас
Обновена: 19 яну 2013 15:48 | 19 яну 2013 15:45,
161
Обвиняват нападателя на Доган в опит за убийство
Снимка: БТА

На нападателя на лидера на ДПС Ахмед Доган Октай Хасан Енимехмедов ще бъде повдигнато обвинение за опит за убийство, съобщи bTV.  Той е задържан за 24 часа и срещу него ще бъде образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, съобщиха от СДВР за ”Фокус”.

По време на днешната Осма конференция на партията, докато лидерът й изнасяше доклада си, Октай Енимехмедов излезе с пистолет и се опита да стреля по Доган. По първоначална информация оръжието е засякло. Доган успя пръв да се защити като удари нападателя си, а секунди по-късно охраната повали младежа.

В момента в НДК, където се провеждаше конференция, са министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и градският прокурор Николай Кокинов. Президентът в периода 2002-2012 година Георги Първанов също е отишъл на мястото.

Цветанов дебело подчерта, че Енимехмедов има богато криминално минало. Той има регистрации за хулиганство, кражби и притежание на наркотици. Вътрешният министър обясни, че нападателят е влязъл на конференцията с карта на младежкото ДПС от конференцията на формацията през есента на 2012 година.

Нападателят на лидера на ДПС Октай Хасан Енимехмедов не е делегат от Бургаска област, каза председателят на общинската организация Шерафeт Мехмед пред БТА. Този човек не го познаваме, допълни Мехмед. От Бургас сме четирима човека. Това съм аз, Селим Иса, Насри Узун и Зияд Ел Масри, съобщи общинския председател.

Зиад Ел Масри също отрече Октай Енимехмедов да е присъствал като делегат от Бургаска област. Най-вероятно е присъствал като гост.

Кокинов не можа да даде нова информация и заяви, че е разбрал по телефона какво се случва.
Касим Дал, който е бивш член на ДПС и наскоро учреди собствена формация, отрече пред bTV нападателят да е член „Свобода и достойнство”, която Дал учреди.

По-рано днес се появи информация, че нападателят е присъствал на учредяването на въпросната формация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
***-турска работа с такива хора не можем да вървим напред към Европа.
40
1
 
0
 
! Отговори
Елф преди 11 години
Браво на помака!
39
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Егати цирка. Този от Пловдив който стреля заради място за паркиране -за хулиганство и в момента е пуснат под гаранция а при Доган - опит за убийство. С газов пистолет от 30 лв.
38
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
с 2 букви ще опиша това: PR
37
1
 
0
 
! Отговори
отрепетирано? преди 11 години
*** то на снимката всичко изглежда ПОДГОТВЕНО;ИЗРАЗ, ИЗЧАКВАНЕ, камери в едър план!!?? А охраната??? Дава възможност за АРТИСТИЧНО изпълнение и АВТЕНТИЧНОСТ.ПОДГОТВЕНО, УГОВОРЕНо, Платено.
36
1
 
1
 
! Отговори
Светла преди 11 години
А защо никой не се опита да спре ритащите момчето??? Тях кой ще съди???
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТУРСКИ ИЗВРАЩЕНИЯ
34
1
 
0
 
! Отговори
до 39 преди 11 години
Защо, не се изпълни турския/американски/ сценарии както трябва ли?
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
:) Някой предвидливо е изпилил ударника, преди да даде пищова на наивника :)
32
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кадрите който излъчвате са терор за народа
31
1
 
1
 
! Отговори
В тази държава преди 11 години
Нищо не е както трябва,даже и атентат не могат да направят.Пълна инсценировка,
30
1
 
1
 
! Отговори
Баба Тонка преди 11 години
"Нападателят е задържан за 24 часа и срещу него ще бъде образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, съобщиха от СДВР за Фокус." Е, такава глупост отдавна не бях чела! Хем нападателят е известен, хем срещу него ще бъде повдигнато обвинение СРЕЩУ НЕИЗВЕСТЕН ИЗВЪРШИТЕЛ! Ей, пишман журналисти, благодарим, че ни разсмивате от сърце!!!
29
1
 
0
 
! Отговори
simeon veliki преди 11 години
tozi kloun e napravo za holivud sas tazi postanovka kato ni6to 6te spe4eli oskar
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цял свят им видя резила на ДПС-то. Да не се окаже накрая, че вместо да си изпишат веждите, са си извадили очите?
27
1
 
0
 
! Отговори
karate kid преди 11 години
До GraduisПич, ако минеш каратеката под 8.40 мин те признавам :)
26
1
 
1
 
! Отговори
виц преди 11 години
Разследващите да търсят СЦЕНАРИСТИТЕ!Газов пистолет, засякъл, сред залата( снимката Е много "артистична"!!!)( Ех, ако можеха да намерят българин за тази роля... но не би!!0Да се пита това момче, от кАКВО е било недоволно от ДПС, като ДПС е негова "партия"!( нищо, че той има криминално минало..)Колко са му платили?Иначе има сапьори, които са безгрешни...А това момче ИГРАЕ РОЛЯ.
25
1
 
3
 
! Отговори
qwer преди 11 години
А рязаната карабина Доган кога ще го обвинят в шпионаж и антибългарска дейност, подкопаване устоите на Родината и разпространение на омраза и непоносимост сред етносите, кражби в особенно големи размери, канали на наркотици и проституция ?
24
1
 
1
 
! Отговори
ahmet преди 11 години
Не оставяйте *** от БСП и ДПС никога повече да се върне на власт. Тия в гражданска война ще ни вкарат, народ и държава ще затрият само и само да са на власт.
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бих му дал орден Стара планина.Мал шанс че е засякъл.
22
3
 
0
 
! Отговори
етоги герб преди 11 години
640 0 Отговори Турски Етнос преди 8 минути Дори този опит за убийство бе извършен от турчин....поради това че българите- роби ги поробихме,роби ги оставихме...и сега с роби живеем.Нали никои от вас немисли че от робски народ може да очаква да протестира за висок стандарт на живот или за радикални стъпки спрямо вашия загубен в блатото на нищото живот?!На това са способни нации които не са РОБСКИ-афганци,турци,египтяни и ред такива.Изводите са за вас Българчета....да не чакате на готово пак Освобождението си само че този път....от Турция? Сигнализирахте за неуместен коментар