Обвиняват нападателя на Доган в опит за убийство

Енимехмедов не е бил делегат от Бургас
Обновена: 19 яну 2013 15:48 | 19 яну 2013 15:45,
161
Обвиняват нападателя на Доган в опит за убийство
Снимка: БТА

На нападателя на лидера на ДПС Ахмед Доган Октай Хасан Енимехмедов ще бъде повдигнато обвинение за опит за убийство, съобщи bTV.  Той е задържан за 24 часа и срещу него ще бъде образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, съобщиха от СДВР за ”Фокус”.

По време на днешната Осма конференция на партията, докато лидерът й изнасяше доклада си, Октай Енимехмедов излезе с пистолет и се опита да стреля по Доган. По първоначална информация оръжието е засякло. Доган успя пръв да се защити като удари нападателя си, а секунди по-късно охраната повали младежа.

В момента в НДК, където се провеждаше конференция, са министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и градският прокурор Николай Кокинов. Президентът в периода 2002-2012 година Георги Първанов също е отишъл на мястото.

Цветанов дебело подчерта, че Енимехмедов има богато криминално минало. Той има регистрации за хулиганство, кражби и притежание на наркотици. Вътрешният министър обясни, че нападателят е влязъл на конференцията с карта на младежкото ДПС от конференцията на формацията през есента на 2012 година.

Нападателят на лидера на ДПС Октай Хасан Енимехмедов не е делегат от Бургаска област, каза председателят на общинската организация Шерафeт Мехмед пред БТА. Този човек не го познаваме, допълни Мехмед. От Бургас сме четирима човека. Това съм аз, Селим Иса, Насри Узун и Зияд Ел Масри, съобщи общинския председател.

Зиад Ел Масри също отрече Октай Енимехмедов да е присъствал като делегат от Бургаска област. Най-вероятно е присъствал като гост.

Кокинов не можа да даде нова информация и заяви, че е разбрал по телефона какво се случва.
Касим Дал, който е бивш член на ДПС и наскоро учреди собствена формация, отрече пред bTV нападателят да е член „Свобода и достойнство”, която Дал учреди.

По-рано днес се появи информация, че нападателят е присъствал на учредяването на въпросната формация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди време ви писах, че хляб може и да няма, но до изборите зрелища няма да ни липсват.