Покушението срещу Сокола и сбогом на лидерското място

Какво се случи днес с Ахмед Доган
Обновена: 19 яну 2013 19:57 | 19 яну 2013 19:57,
557
Покушението срещу Сокола и сбогом на лидерското място
Снимка: БТА

25-годишният бургазлия Октай Енимехмедов насочи пистолет към лидера на ДПС Ахмед Доган по време на Осмата конференция на партията днес. Лидерът на формацията четеше доклада си, когато младежът се качи на сцената и насочи оръжието.

Доган първи се защити, като го удари и побягна. В това време нападателят бе съборен на земята от делегати на конференцията. Секунди по-късно се намеси Националната служба охрана, която разпръсна делегатите, които биеха Енимехмедов.

Още по темата
Лидерът на ДПС не пострада при опита за покушение, но бе откаран в болница ”Лозенец” за преглед.

Октай Енимехмедов пък беше отведен във ВМА, където беше прегледан. Нападателят беше задържан за 24 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство и тече разследване в София и Бургас.

Първи на място на инцидента в НДК пристигнаха вътрешният министър Цветан Цветанов, градският прокурор Николай Кокинов и президентът в периода 2002-2012 година Георги Първанов.

Цветанов разказа, че пистолетът на нападателя е газов и е засякъл при опита на Октай да стреля. Кокинов пък загатна, че нападателят му разказал мотивите си, но и той и главният прокурор Сотир Цацаров не дадоха повече подробности.

Опитът за покушение доведе до критики към НСО, която охранява Доган.

Фирмата "Крон", която охранява НДК, е осъществявала вътрешната охрана на пунктовете за пропуск на гостите и делегатите на националната конференция на ДПС, каза директорът на НСО генерал Тодор Коджейков по-рано днес.

”Крон Секюрити” има двама управляващи - Кирил Петров Радев, който е бивш шеф на НСБОП, и Ярослав Кирилов Радев.

Опитът за покушение предизвика и вълна от политически реакция. БСП, СДС, ДСБ и други осъдиха остро случващото се. РЗС и ”Атака” обясниха, че става дума инсценировка, подобна теза застъпи и ген. Атанас Атанасов.

Инцидентът прекъсна конференцията на партията, на която от дни се говореше, че Доган ще обяви оттеглянето си. На присъстващите в залата бяха раздадени копия от доклада на лидера на ДПС, от който става ясно, че той действително казва сбогом на председателското място, което заема от създаването на партията. Като свой заместник той посочва зам.-председателя на ДПС Лютви Местан.

Самият Местан изнесе патетично слово малко след атентата, в което заяви, че след този случай ”България вече не е същата” и допълни, че опитът за покушение срещу Доган е причинено от езика на омразата, който се прокарва в обществото.

Самото слово на Доган не беше прочетено от самия лидер, който се завърна в НДК, след като беше прегледан, а от Филиз Хюсменова. Повечето делегати го определиха като изключително патетично и лично.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


557
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
440
0
 
0
 
! Отговори
HRISTO преди 11 години
ZaSHTO ZAMESTNIKA NA DOGAN, KOITO O6TE NE E SEDNAL NA TRONA MU , PRAVI IZKAZVANIA OT RODA ,CHE SE NASAJDA OMRAZA V OBSHTESTVOTO...NE E VIARNO TOVA, TE SAMITE SE MRAZIAT I SE UBIVAT I INSCENIRAT SAMOUBIISTVA, AZ LICHNO IMAM MNOGO BLIZKI I PRIATELI TURCI I SE RAZBIRAME PREKRASNO I NE VIJDAM NIKAKVO NAPREJENIE I OMRAZA MEJDU DVATA ETNOSA. NE PISHETE GLUPOSTI I NE ZABLUJDAVAITE PROSTOLIUDIETO.
439
0
 
0
 
! Отговори
Гражданин преди 11 години
Исценировка след исценировка! Един ЛИДЕР се избира а не се дава по наследство? И аз моля Българските турци да обърнат особенно внимание на този факт защото не е необходимо да бъдат маниполирани от същите хора. Време е да се изберат нови лидери с ново мислене. Умолявам и медии и политици да пишат задължително "Газов пистолет а не пистолет". И още нещо Г-н Ботю Ботев каза че предпазителя е бил спуснат. Кое е вярното че оръжието е било заключено или е засякъл?
438
0
 
1
 
! Отговори
Karakolev преди 11 години
SVOBODA ZA OKTAI
437
0
 
2
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ИСТИНАТА Е ЧЕ СОКОЛА ИЗБЕГА КАТО КОКОШКА...АКО БЕШЕ СОКОЛ ШЕШЕ ДА ПРОДЪЛЖИ ДА СРИЧА ДОКЛАДА И ДА СТАНЕ ГЕРОИ...!...А КОКОШКАРИТЕ ОТ КРОН ЛИ НСО СА АБСОЛУТ ***...!....ОТ ДПС СИ ПОКАЗАА ИСТИНСКАТА ФИЗИОНОМИ...БРУТАЛ НАСИРАНЕ У ***...!....Е КОЛКО СТРУВАТ ПОЛИТИЦИТЕ...!
436
0
 
1
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ТОВА Е ОТ КАСИМ ДАЛ...!
435
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
dogan dobre go izigra lutfi mestan i zagrabi blasta.
434
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
dano se zbogyvame i po drygia nachin s nego ,i ostanalite .
433
0
 
0
 
! Отговори
МАХДИ! преди 11 години
Как може в една правова държава да се случват подобни неща..?Честно казано за мен е неразбираемо..Какви са тези делегати и как може така да налитат на човека..Ама и той сам си е виновен като вадиш дървен нож така става..Я да му беше разнесъл на оня физиономията из залата както щеше да се случи при изстрел от упор да видиме ония дебелаци дали щяха да налитат или да бягат големите смелчаци?
432
0
 
2
 
! Отговори
178 преди 11 години
Какво стана вчера: Един турчин нападна друг турчин. Нападна го с турски пистолет. Трети турчин (Местан) обвини за това България и Българите!!!!!!!!!! Обвини ги без да има никакви доказателства за това. Тази негова реч трябва да бъде запомнена като речта на омразата. Омразата на Местан към България и Българите. Той с нея разкри истинската си същност. Дали някой от нашите политици ще поиска извинение от него или отново ще се направят на незабелязали.
431
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Безпримерните обвинения към България и призивите на европейски партиен представител и представител на съседна страна, бръщолевенията за омраза, за равни права, в които обаче плачещите за равенство, са значително по-равни от българския етнос, за сваляне(!) на български премиер са недопустима намеса и престъпление към една суверенна държава. Това е то езикът на омразата!
430
0
 
1
 
! Отговори
,,PIPO,, преди 11 години
DOLU,TAZI FALSHIVA PARTIQ !!!
429
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да, България наистина вече не е същата. Но със искрено съчевствие към Доган, за ужас видяхме, как тълпа озверели дебелаци, с изкривени под тежестта на огромни шкембета крака, зверски осактяваха съборен на земята човек. Скачаха върху него, ритаха го със скъпите си островърхи чепици, нарочно избрано в най-уязвими и деликатни органи отпред и отзад. Ориенталски линч в исконно европейска страна. Потресаващо! Имаме ли главен прокурор, имаме ли съд...
428
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОЙКО ВРЕМЕ Е ДА ЗАБРАНИШ ТАЯ ИЗМИСЛЕНА ПАРТИЯ-САМО ПРЕЧИ НА БГ-КАТО ИСКАТ ДА СА ТУРЦИ -СВИЛЕНГРАД И ГАЗ НА ЮГ......
427
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гласувайте във Фасбука за Амнистия, топла храна и орден "Стара планина" за Октай Енимехмедов.
426
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 54-какво да коментира бе той министър -председател на БЪЛГАРИЯ-
425
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Единственната разумна реакция е мълчанието . Нека този *** , кадър на шесто и доста "скъп" на България политик потъне в забвение . Принципно и останалите марионетки участници в патетичния цирк наречен парламент заслужават същата участ - да гният по затворите забравени от Бог и Народ !!!
424
0
 
2
 
! Отговори
Голата И С Т И Н А преди 11 години
РАЗБРАХТЕ ЛИ БЕ *** МЕДИИ,ЧЕ НЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ А ИМЕННО И САМО ТУРЧЕЕЩИТИ СЕ БЪЛГАРИ МРАЗЯТ ДУГАН И ЦЯЛОТО Р-ВО НА ДПС ИМАТ СИ НЕФОРМАЛНО СДРУЖЕНИЕ В ТУИТЪР И ФЕЙСБУК,А ТОЯ ТУРЧИН Е ИСКАЛ САМО ДА МУ ВИДИ УПЛАШЕНАТА ФИЗИОНОМИЯ НА ДУГАН СЛЕД,КАТО МУ НАСОЧИ ГАЗОВ ПИСТОЛЕТ С КОИТО ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ МОЖЕ ДА НАВРЕДИ НА ДУГАН,ЗАЩОТО Е БИЛ СЪС СЧУПЕН ПЪЛНИТЕЛ И ПРУЖИНАТА КОЯТО ИЗТЛАСКВА БЕЗВРЕДНИТЕ ГАЗОВИ 3БР.ПАТРОНИ НЯМАЛО КАК ДА ДОСТИГНАТ ЗАТВОРА И ОТ ТАМ ДА ПОПАДНАТ В ЦЕВТА.ВСИЧКО Е ЕДНА ПОСТАНОВКА АМА ВИЕ ВДИГНАХТЕ ВРЯВА ДО НЕБЕСАТА....
423
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
re6iha 4e e ot balgarski proizhod,i za tova taka nastarveno i diva6ki mu se nahvarliha dolnite fesove
422
0
 
0
 
! Отговори
54 преди 11 години
ИМАМЕ ЛИ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ.МЪЛЧИ КАТО РИБА .ПЛАТЕНИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ /25МИЛИОНА ДАВАНИ ЗА РЕКЛАМИ /НЕ СМЕЯТ ДА КОМЕНТИРАТ.ЧУХМЕ ИЗКАЗВАНЕ ОТ ЧУЖБИНА,А НАШИЯ ОЩЕ Е С ЗАБАВЕНА РЕАКЦИЯ .....ЗАТОВА СМЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО В НЕГАТИВНИТЕ КЛАСАЦИИ В ЕВРОПА..ДНЕС СЛЕД СУТРЕШНОТО МАЧЛЕ СИГУРНО ЩЕ ВЗЕМЕ ОТНОШЕНИЕ И ТОГАВА ВСИЧКИ СЛУГАРСКИ МЕДИИ ЩЕ ПОВТАРЯТ УМНИТЕ ИЗКАЗВАНИЯ
421
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ako znaeha 4e napadatelia e ot turski proizhod niama6e taka zverski da go ritat mrassnite dolni fesove