Ще има разсрочено плащане на тока

Това заявиха от дружествата след срещата с Добрев и Дянков
10 фев 2013 20:46, Петя Славова
1175
Ще има разсрочено плащане на тока
Снимка: Булфото

Електроразпределителните дружества предоставят възможност за разсрочено плащане на сметките за ток. Това заявиха представителите на трите дружества у нас - ЕВН, ЧЕЗ и "Енерго-Про", след среща с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев и вицепремиера Симеон Дянков.

Добрев отново посочи, че една от причините за завишените сметки е по-дългия отчетен период - заради празниците. Освен това, той отбеляза и по-ниските температури през последния месец на миналата година, пише БТА.

Като друга причина Делян Добрев отбеляза повишената с около 14 процента цена на тока от 1 юли 2012 г. От това увеличение 8 процента са за ВЕИ - проектите за зелена енергия, останалите 5 процента са за невъзстановими разходи, обясни той и уточни, че това са разходите по дългосрочните договори на ТЕЦ "Марица Изток 1" и ТЕЦ "Марица Изток 3".

Още по темата

За другата причина за завишените сметки - пониженото подаване на електроенергия в някои от малките населени места, Делян Добрев съобщи, че от ЧЕЗ са поели ангажимент при първа възможност, след топенето на снеговете, да направят необходимите инвестиции и да подобрят инфраструктурата. Петър Баран от компанията каза, че и към момента има създаден специален проект за стандартизиране на напрежението, което от части ще реши проблема.

От "Енерго-Про" поканиха всеки свой клиент, който има съмнение за сметката си, да подаде сигнал в централата на дружеството във Варна, като заявиха, че са отделили допълнително служители, които да проверят всяка жалба. От ЕВН също заявиха готовност да обърнат внимание на всеки недоволен потребител.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
842
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А БРЕ СУКАЛЧЕ КОГАТО ИЗМИСЛЯХМЕ ТАКИВА ПЛОСКИ ЛЪЖИ ТИ ОЩЕ СИ БИЛ МЪГЛА В ТЪПИЯ ПОГЛЕД НА БАЩА СИ ПОВЕЧЕТО ХОРА СЛЕДЯТ ВРЕМЕТО ЗА ОТЧИТАНЕ, ТО Е НАПИСАНО И НА СМЕТКИТЕ И ГО СПАЗВАТ, А ДАЖЕ ПРЕДИ ПРАЗНИЦИ ИДВАТ И ПО-РАНО С ДЕН ДВА , НО НЕ И ПО-КЪСНО ТАКА, ЧЕ ПАК ЛЪЖЕШ-ТО ТИ ДРУГО И НЕ ПРАВИШ ОТКАКТО СИ МИНИСТЪРЧЕ ВСИЧКИ МОНОПОЛИСТИ, А ТАЗИ ГОДИНА И GSM ОПЕРАТОРИТЕ НАДПИСВАТ СМЕТКИТЕ ПО КОЛЕДНИТЕ ПРАЗНИЦИ ЗА ДА СИ ПОКРИЯТ ПРЕМИАЛНИТЕ ЩО НИ ПРАВИЖ НА *** БЕ МОМЧЕНЦЕ ОЩЕ НЕ СИ ДОРАСЪЛ ЗА ТОВА
841
0
 
2
 
! Отговори
V.Yossifov преди 11 години
hahaha.... razsrocheno plastane za lajlivavisoka smetka?!kato razsrochen prestoi v zatvora li si predstavya tova ministera?! ili kato razsrochena *** ot nyakoa Monika?!
840
0
 
3
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....БАЦЕ ГАЗОТИ ТАНА ТОЛКУ УГРОМЕ ИМАМЕСТО ВЕЧЕ ЗА 6 МЛ ***...!
839
0
 
1
 
! Отговори
kar4ev преди 11 години
tva sa nishtopodobiq na hora!!!!!za raztrel vsichki!!!!
838
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде е този с ножиците или се е скрил народа да не му пререже лентата отзад-
837
0
 
6
 
! Отговори
karo преди 11 години
Боли ме оня приятел, че мога да платя разрочено, когато тия около 300лв. трябва все да ги платя...пък даже не съм бил в къщи две седмици . Тия вече са грандиозно ужасно нагли.Абе плащайте им на края на всеки месец да видим какво щи правят.
836
0
 
13
 
! Отговори
jojo преди 11 години
Щом не разбират какво иска народа в неделя всички НА ПРОТЕСТ!Нека излезем в пъти повече хора от вчера във всички градове!Всеки,който има възможност да отиде!Да кажем НЕ на узаконения РЕКЕТ!!!
835
0
 
5
 
! Отговори
11 преди 11 години
Нали все някъде трябва да бъдат включени кражбите от *** на ток и кабели.
834
0
 
7
 
! Отговори
бай Симо преди 11 години
Това момче е поредния случайно попаднал в управлението на държавата. Говори каквото му наредят. Иначе ще падне от столчето. А после накъде....лоша работа.
833
0
 
15
 
! Отговори
АНТИ ГРОБ преди 11 години
ИСКАМ ДА ЗНАМ ЗАЩО ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ, МИНИСТЪР СИ ПОЗВОЛЯВА ДА Е АДВОКАТ НА ЧАСТНА КАМПАНИЯ ???ТОВА КАТО ВТОРА РАБОТА НА ГРАЖДАНСКИ ДОГОВОР ЛИ СЕ ЯВЯВА ???КОЛКО ПРОЦЕНТА ОТ ОТКРАДНАТОТО СЕ ЯВЯВА ТВОЯ ХОНОРАР ???ИЛИ ПОНЕЖЕ СЕ ЯВЯВА ПОРЕДНАТА ЕВРЕЙСКА ФИРМА КОЯТО ГРАБИ БЪЛГАРИТЕ ШИМОН ДЯНКОВ ТИ НАРЕДИ ДА Я ЗАЩИТАВАШ ???ДРУГИЯ ПЪТ СНЕЖНИТЕ ТОПКИ С КОИТО ТЕ ЗАМЕРИХМЕ НЯМА ДА СА СНЕЖНИ !!!КОМУНИСТИ,ЦИОНИСТИ,ФАШИСТИ В ЕДИНЕН СТРОЙ ГРАБЯТ НАРОДА СИ !!!
832
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЩО НЕ ГИ ИЗБЕРЕТЕ ПАК ПРЕЗ ЛЯТОТО
831
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе хората не искат да плащат тези фалшиви фактури, тоя пък иска да разрочва плащанията! Боже, Боже!
830
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама защо заробвате хората с кредити и разсрочено плащане на нещо, което НЕ са потребили, бе иззедници алчни!!! Ако комшииката реши да си направи пухкави устни като твоите и ти прати сметката на теб, ще я платиш ли? Ама тя ще ти направи компромис- разсрочено да и ги плащаш. Ама ти не си си правил устни, ама те и хората не са ползвали тоя ток бе ***!!!
829
0
 
18
 
! Отговори
Коко преди 11 години
ГЕРБ пак излъга народа. ГЕРБ прави това, което може - лъже. Иначе очакват народната любов. Има да чакат.
828
0
 
7
 
! Отговори
Mike S. преди 11 години
S Istoria na iskustvata niama kak da rakovodish ministerstvo na Ikonomikata-ama tova edvga li si go razbral....Kogato pishehme che niamash diploma po Ikonomika ot Shtatite -nikoi ne obrashtashe vnimanie na tova ... Porednata Kalinka v ministerstvoto...
827
0
 
16
 
! Отговори
Иван Пешев преди 11 години
Народа не иска разсрочване народа иска, държавен монопол над енергетиката. Защото сега има частен монопол, защо трябва една шепа австрийски тюфлеци да имат гарантирани печалби от нещо което е изградено от нашите родители - баби и дядовци.
826
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разсрочване? Колко благородно,колко човеколюбиво! Поклон пред нашите спасители!
825
0
 
27
 
! Отговори
гражданин преди 11 години
г-н министър, обяснете ни защо все пак трябва да плащаме тези 300, 400 и т.н. сметки на разсрочено плащане при положение, че въпросните сметки са натрупани по вина на ел.снабдяването - било то, поради отпуск на инкасаторите или, поради подаване на по-ниско напрежение на ток. И в двата случаи гражданите нямат вина, за да изплащат тези сметки.
824
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
никакви номера повече от това правителствомошениците грабители вънкомпромисите узаконяват грабежаа тоя *** заедно с тях вънвсичко друго е измама
823
0
 
23
 
! Отговори
Мила Многознайкова преди 11 години
Абе, драги сънародници, що не си спретнем една революция?