Ще има разсрочено плащане на тока

Това заявиха от дружествата след срещата с Добрев и Дянков
10 фев 2013 20:46, Петя Славова
1175
Ще има разсрочено плащане на тока
Снимка: Булфото

Електроразпределителните дружества предоставят възможност за разсрочено плащане на сметките за ток. Това заявиха представителите на трите дружества у нас - ЕВН, ЧЕЗ и "Енерго-Про", след среща с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев и вицепремиера Симеон Дянков.

Добрев отново посочи, че една от причините за завишените сметки е по-дългия отчетен период - заради празниците. Освен това, той отбеляза и по-ниските температури през последния месец на миналата година, пише БТА.

Като друга причина Делян Добрев отбеляза повишената с около 14 процента цена на тока от 1 юли 2012 г. От това увеличение 8 процента са за ВЕИ - проектите за зелена енергия, останалите 5 процента са за невъзстановими разходи, обясни той и уточни, че това са разходите по дългосрочните договори на ТЕЦ "Марица Изток 1" и ТЕЦ "Марица Изток 3".

Още по темата

За другата причина за завишените сметки - пониженото подаване на електроенергия в някои от малките населени места, Делян Добрев съобщи, че от ЧЕЗ са поели ангажимент при първа възможност, след топенето на снеговете, да направят необходимите инвестиции и да подобрят инфраструктурата. Петър Баран от компанията каза, че и към момента има създаден специален проект за стандартизиране на напрежението, което от части ще реши проблема.

От "Енерго-Про" поканиха всеки свой клиент, който има съмнение за сметката си, да подаде сигнал в централата на дружеството във Варна, като заявиха, че са отделили допълнително служители, които да проверят всяка жалба. От ЕВН също заявиха готовност да обърнат внимание на всеки недоволен потребител.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
762
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
na izborite 6te sajaliavat za tova kadeto ne sa zajtitavali naroda
761
0
 
15
 
! Отговори
ганев преди 11 години
Този измислен министър продължава да си дърдори глупости. Продължава да защитава тези енергийни ***. Висша форма на наглост. Хвърли си пикливата диплома на икономист.Крайно време е да разбере - ЩЕ ПРАВИШ ТОВА КОЕТО ИСКАТ ХОРАТА.Нямало начин ...не могло ...и от този род термини ...кого защитаваш.Всеки договор, всеки закон, постановление както са създадени така се и ПРОМЕНЯТ.Мачкайте наред - ЗАКОНА ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ. Не стане ли ..господ да ви е на помощ
760
0
 
7
 
! Отговори
666! СУПЕР.. преди 11 години
....23 ГОДИНИ ЖИВЕЕТЕ У КОШМАРИ И ЛАШКАНЕ У СТЕНАТА ...ХИХИ...НА КОЯ ПИШЕ :...СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА...!
759
0
 
9
 
! Отговори
666! СУПЕР.. преди 11 години
....ТОГАВА ШЕ РАЗБЕРЕТЕ КОЛКО СКЪПА Е СВОБОДАТА И КОЛКО СТРУВА ПОДАРЕНАТА ДЕМОКРАЦИЯ...!
758
0
 
13
 
! Отговори
тя преди 11 години
НАЙ - ГОЛЕМИТЕ МУТРИ ОТ КОИТО НИ ИДВА НЕЩАСТИЕТО СА В ПАРЛАМЕТТА!!!
757
0
 
18
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ИСТИНАТА Е ЕДИН ПРЕВРАТ !... ПОСЛЕ БОЙ * ПОСЛЕ СИЧКИ МУТРИ ДА СТРОЯТ БЕЛЕНЕ А ПАРЛАМЕНТО С ТРИ РЕДА БОДЛИВА ТЕЛ ВЪТРЕ ДЕПУТАТИТЕ ДА ПЕЯТ МАРШОВЕ И ШУМИ МАРИЦА ДИКАТО ГИ БИЯТ С ПРЪЧКИ ...И ПО ЕНА БАНИЧКА НА СЕДМИЦА БЕЗ ТОК И ВОДА 6 МЕСЕЦА ...ПОСЛЕ ГИ РАЗОЖДАТ ПО УЛИЦИТЕ А ГИ ВИДИ НАРОДА НА КВО ПРИЛИЧАТ...!
756
0
 
10
 
! Отговори
Edin преди 11 години
Пълно безочие!!!!
755
0
 
8
 
! Отговори
тя преди 11 години
Народа да издигне бесилки по площадите и да обесим макар и символично ,под формата на кукли най- големите разбойници на народа!
754
0
 
13
 
! Отговори
тя преди 11 години
ТОВА " РАЗРОЧЕНО" ПЛАЩАНЕ НЕ МЕ ГРЕЕ! Бре , че голям "жест" !
753
0
 
16
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
ТРЯБВА НЕЗАБАВНА РЕВИЗИЯ...- ОБЗАЛАГАМ СЕ, ЧЕ ЕРП-тата СА НИ ПРОДАЛИ ПОВЕЧЕ ТОК ОТКОЛКОТО СА КУПИЛИ...!!!- ПРЕДИ 5-6 ГОДИНИ БЯХА ГИ ХВАНАЛИ...
752
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нужно е да се направи референдум за връщане на смъртното наказание. След това да бъдат съдени за ГЕНОЦИД и национално предателство всички, участвали в управлението на държавата през последните 23 години. И - законно на площада, пред всички.
751
0
 
5
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ПРЕДЛАГАМЕ :НАРОДА ДА СЕ НАПИЕ СВИНСКАТА И ДА ВИДИМЕ БАЦЕ ШО ШЕ ПРАИ...!
750
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Обирджии. Как не ги е срам.
749
0
 
6
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
ВНИМАНИЕ - КРАДЦИ...!!!М.Никоблов - "Седми блок в АЕЦ "Козлодуй" може да се строи със средства на централата"- САМО ТАКА УЕСТИНГХАУС МОЖЕ ДА ОТКРАДНЕ АЕЦ-КОЗЛОДУЙ... И СМЕСВАЙКИ СКЪПИЯ "АМЕРИКАНСКИ ТОК" С ЕВТИНИЯ КОЗЛОДУЙСКИ..., ДА НИ ГО ПРОДАВАТ НА ЦЕНА...- СЪВСЕМ МАЛКО ПО-ВИСОКА ОТ ТАЗИ НА АЕЦ-БЕЛЕНЕ...!!!БЕЗОЧЛИВИ РАЗБОЙНИЦИ...!АБЕ - ПРОСТО ГЕРБАДЖИИ...!!!
748
0
 
4
 
! Отговори
НЕ преди 11 години
НЯМА ДА ИМА ПОДОБНО НЕЩО - ТОЗИ ПЪТ ЩЕ ГИ ИЗГОНИМ !!!
747
0
 
5
 
! Отговори
акуд преди 11 години
кунева кой каза YES за затварянето на реакторите в козлодуй
746
0
 
26
 
! Отговори
Хипопотам преди 11 години
Бойко,вие пък ще спечелите изборите разсрочено!Т.е. изборите ще са след 5 месеца,а вие ще спечелите на куково лято!!!Довиждане!!!
745
0
 
7
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ТОЛКО ЛИ СТЕ *** БЕ...ЧЕЗ ГИ НЕМА НИКАДЕ ОСВЕН У БЕДНИ *** КОРУМПИРАНИ ДЪРЖАВИ...!
744
0
 
9
 
! Отговори
ЦИРК преди 11 години
До кога ще прикриват ,плащаме загубите на НЕК ,плащаме безплатен ток на *** ,Плащаме неплатените сметки за милиони от Кремиковци близо 150мил. и от всички други фалирали предприятия.Тези дружества увеличиха цената 100% на ел.енергията без да направят и една стотинка инвестиция ,реално инвестират нашите пари събрани от такси за какво ли не. В Чехия ЧЕЗ например нямт такси за услугите извършвани към клиентите.Заплати по 10000х.лв. всяка седмица си летят до Чехия.Разполагат с имуществото!
743
0
 
17
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....КАК СЕ КРАДЕ КООЛТУРНО ОТ *** НАРОД:...СЛОЖНИ НЕРАЗБИРАЕМИ ФАКТУРИ... !...МНОО ДРУЖЕСТВА ЗА ПУУЛЕН ШАШ...!...РАЗСРОЧЕНО ПЛАШТАНЕ...ВИНАГИ ИМАШ ДА ДАВАШ...!.....МОНОПОЛИЗИРАНЕ НА УСЛУГИТЕ И ВЕЧНО РОБСТВО...!