Кабинетът пак се крие, ДКЕВР не е паднала от небето!

Правителството прехвърля отговорност, скочи ДПС
Обновена: 12 фев 2013 17:03 | 12 фев 2013 17:02,
161
Кабинетът пак се крие, ДКЕВР не е паднала от небето!
Лидерът на ДПС Лютви Местан. Снимка: архив, БТА

Пулсът на социалните протести отчита само едно – тоталното обедняване на българските граждани и високата безработица, като най-болезнените проявления на проваленото управление на ГЕРБ.

Това заяви председателят на ДПС Лютви Местан след днешното заседание на ЦОБ и ПГ на ДПС, предаде БТА.

Опитите на кабинета да прехвърли отговорността за социалното недоволство върху предишни управления ще се провалят, защото това правителство носи основната отговорност за това, че превърна българските граждани в жертва на монополите, каза Местан. Управлението на ГЕРБ протектира монополите, заяви той.

Правителството носи изцяло отговорността за неефективната регулация на този сектор на предоставяне на енергийни услуги, заяви Лютви Местан.

Още по темата
По думите му изходът е в либерализация на пазара на доставка на енергийни услуги и повишаване на ефективността на регулацията, но най-вече в друго правителство, което няма да подкрепя монополите, ще дава път на малкия и среден бизнес, ще намали безработицата и ще повиши доходите на хората.

Доколкото познавам манталитета на тази власт, в зависимост от развитието на протестните действия, ще пожертват цялата ДКЕВР, защото това е познатият трик да прехвърлят отговорността за собственото си некадърно управление върху някакъв орган, сякаш той е паднал от небето и не е избран точно от това мнозинство, каза Местан.

Бихме подкрепили, дори инициирали законодателни промени за подобряване на регулацията, но няма да подкрепим опитите на кабинета да скрие отговорността си за държавния регулатор, отбеляза той и допълни, че регулаторът изпълнява пряко политическата воля на кабинета.

Заместник-председателят на ДПС Христо Бисеров информира, че ПГ на ДПС подкрепя предложението за временна анкетна комисия във връзка със скандалите за разкрития на съпричастност на премиера към службите. ПГ на ДПС ще изработи позицията си по кандидатурата за конституционен съдия, след като номинираният Гроздан Илиев бъде изслушан в правна комисия.

От ДПС съобщиха и че предлагат Иво Иванов, одитор в Сметната палата, за заместник-председател на комисията за конфискация на незаконно придобито имущество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още по темата: ДПСтокЛютви Местан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
1
 
3
 
! Отговори
БИЗНЕСА ДА СЕ ВКЮЧИ преди 11 години
ВРЕМЕ Е И БИЗНЕСА ДА ПОДКРЕПИ НАРОДА - ГОСПОДА, ТОВА ВИ КАСАЕ И ПРЯКО И КОСВЕНО - ПРОДУКЦИЯТА ВИ ЩЕ СТАНЕ НЕПРОДАВАЕМА И ЩЕ ФАЛИРАТЕ - ВИЕ И БЕЗ ТОВА ФАЛИРАТЕ ОТ КИТАЙСКИ И ТУРСКИ СТОКИ И ДЪРЖАВЕН РЕКЕТ - СЕГА И ТОВА КОЕТО ПРОИЗВЕЖДАТЕ - ДАЛИ ЩЕ Е ДЮНЕРИ ИЛИ ЛАМБИНИ ШИШЕТА ЩЕ СТАНЕ НЕПРОДАВАЕМОПОДКРЕПЕТЕ НАРОДА СИ - СВАЛЕТЕ РЕЖИМА И НАЦИОНАЛИЗИРАЙТЕ ДРУЖЕСТВАТА ЗА ДА ИМАТЕ ЕВТИН ТОК И ДА ВИ ИЗЛИЗА ИСАПАЗАЩОТО УТРЕ ЩЕ СТЕ ФАЛИРАЛИ БЕЗРАБОТНИ НА СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ,КОИТО НЕ МОГАТ ДА СИ ПЛАТЯТ ТОКА
147
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
наследнихите на Хитлер не живеат в Германия , а наще Милионери от фамилия Живкови са като на Карибите в България , всички с калашника като Чаушеско
146
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И ние ще гласувам за ДПС - Преди сме гласували за ГЕРБ но сега за ДПС ще гласуваме почти всеки от квартала. Партията, която се бори за МОИТЕ интереси като гражданин на Р България завиждащите и те са добре дошли как казваше АХМЕД ДОГАН Ела, ела, ела който и да си, дали неверник, или на огъня се кланяш, или езичник, дори и да си престъпил своите обети стотици пъти. Нашата врата не е вратата на отчаянието. Ела такъв, какъвто си.* * *Заглушен от гласа на желанието ти не подозираш, че Възлюбеният живее в недрата на сърцето ти. Притихни, и ще чуеш гласа Му в тишината.
145
0
 
4
 
! Отговори
дo:150 преди 11 години
хаха целото ми поколение е родено в сегашна България , ти мисла че идваш от Волгоград ли беше там на горе
144
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да почнем от Възродителен Процес той ще ни доведе до Бандитите на България
143
0
 
2
 
! Отговори
KGB-republuka. преди 11 години
TRABVA da se VASTANOVI TARNOVSKATA KONSTITUZIA i da se NORMALIZIRA BALGARIA... Trabva BBoiiko Da Napravi PREVRAT,DA VASTSNOVI TARNOVSKATA KONSTITUZZIA,DA RESSPEKTIRA OMRAZNITE KRADLIVI republikanzzi-NARODA STE MU NAPRAVI PAMETNIK... Neobhodima E SMIANA NA republikata S ZARSTVO BALGARIA.Svalete NEZAKONNATA republika Glupazzi,NIE SME V ROBSTVO ot 1944 godina.. Protestiraite stestu republikata Dupeta tapi. A Vii vii STE *** republikanzzi... KAKVI "kalinki" BALNUVATE skapani *** republikanzi.
142
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поганци затрийте се в Анадола сами за да не ви затрие дядо Иван!
141
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Политиката започва с Възродителен Процес , така с теа новини за тоа и оня накара манипулативно да се забрави Геноцида
140
0
 
4
 
! Отговори
Гост преди 11 години
A ти от къде падна ?
139
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
на които не му харесва човека от снимката да си хваща влака за Волгоград , хората тука са родени не са дошли от Турция , а Турция граничела някога с Германия имам предвид до сегашна Австя , некои пак чете пренаписната История на четата на Тодор Жив
138
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е, Местан е прав.Сегашното правителство има най-голямата отговорност. То тресна последния пирон в ковчега на българските енергийни услуги. Бойко тихомълком продаде 33-те процента българска собственост и ни предаде в разположение на ЧЕШКА фирма. И те ни задраха,както си искат, за да имат техните пенсионери 1200 евро пенсия. Те са собственици, частници. Защо тогава аз/ние трябва да подпомагаме частна фирма да прави зелена, синя, жълта енергия, както мотоляви някаква грозотия по телевизията.Защо?
137
1
 
6
 
! Отговори
ганю преди 11 години
какво общо има турция с тоз българо турски индииски ром .турция е светска държава
136
1
 
5
 
! Отговори
х преди 11 години
господа радвайте се,днес фреският външен министър съобщава на давутоглу ,че вдигат ветото наложено за членството на турция в ЕС, за нас е добре ,че с лични карти ще посещаваме ТР,но не добре за ЕС ,че хазната е празна и са принудени да търсят турците за помощ.след това и английският външен министър посетил давутоглу.
135
3
 
4
 
! Отговори
ганю преди 11 години
гяурииии вижте вълк в овча кожа
134
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сус,керата
133
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз ще гласувам за ДПС - Партията, която се бори за МОИТЕ интереси като гражданин на Р България завиждащите да не могат да спат.
132
0
 
4
 
! Отговори
outsider преди 11 години
До Guffaw $! 2013! : Защо не си дадеш малко почивка? Тук не може да се прочете нищо друго освен твоите писаници, които публикуваш всяка минута.
131
5
 
4
 
! Отговори
Guffaw $! 2013! преди 11 години
Знаем, Вие сте Убедени, че РазбираТЕ онова, което си МислИте, че сме Казали. Но не сме сигурни дали ОСъзнавате, че това, което сте Чули, не е Същото, което сме Имали ПреДвид.Светът е пълен с ***, и никой не ЗаБелязва своята глупост, даже и не ПоДоЗира! W.A.D.Времето Ви...Свърши.~2013!~1<@>13$!.
130
5
 
3
 
! Отговори
Guffaw $! 2013! преди 11 години
Там, Там, Горе в Планината, Седеше СаМ @ЧовекЪТ в средата на Гората.Седеше ТоЙ ВъВ Тъмнината, мислИше и Седеше, седеше и МислИше за Зората.А Там, Там, Долу До Реката, Бе пътят, Пътят към Зората.Нерадостна Съдба Ви Очаква, Всички Вас.Времето Отново Скоро ще Свърши - Този Път за Вас и Нас.~2013!~1<@>13$!.
129
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Естествено, че се крият като мишоци! Цял мандат Божеството Буда се оправдава с кого ли не, за да прикрие политическата си и управленска немощ. Все пак това не е футболче с подчинени служители от митницата и други, назначени без конкурс Калинки-близачи!