Уволнението на Дянков е панически ход на Борисов!

Това е изкупително жертвоприношение, каза Костов
Обновена: 18 фев 2013 12:15 | 18 фев 2013 12:15,
422
Уволнението на Дянков е панически ход на Борисов!
Иван Костов Снимка: БТА

Като опит за изкупително жертвоприношение определи лидерът на ДСБ Иван Костов уволнението на финансовия министър Симеон Дянков. По думите на тъмносиния лидер това е панически ход на премиера Бойко Борисов, който няма никакво отношение към проблема – масовите протести срещу високите цени на тока. 

Костов отказа да коментира дали Томислав Дончев, който ще поеме поста на Дянков, може да се справи с поста. По думите на депутата това означава да се играе по свирката на Борисов да се отклони вниманието.

„Тази промяна не е достатъчна, трябва ново правителство и нови правила“, категоричен беше и съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров. Сините поискаха оставка на целия кабинет и съставяне на ново експертно програмно правителство. Те искат това да се случи в тамките на сегашния парламент, а не както предлагат БСП разпускане и свикване на нов.

„Тези, които изведоха България от две кризи, са пред очите ни“, коментира Иван Костов кой трябва да влезе във въпросното експертно правителство.  

Според сините спешните мерки, които трябва да се вземат, за да не ескалира напрежението, са две: промяна на ценовия микс на електроенергията и промяна на състава на контролните органи. Още от началото на протестите сините призовават точно за тези две мерки.

Те припомниха, че нееднократно са заявявали, че в ценовия микс в момента с голям дял влизат скъпите централи като частните "Марици" и че делът на АЕЦ Козлодуй може да бъде увеличен.

Преди около седмица лидерът на ДСБ Иван Костов заяви, че съставът на компетентните органи – ДКЕВР, КЗК и КЗП, не е сменян от времето на тройната коалиция и това трябва да се направи.

Още по темата
ДСБ и "Единство" призовават още икономическите министри и всички контролни органи да предложат нови европейски правила за заюита на потребителите от злоупотреби с господстващо положение и за драстично санкциониране на нарушителите.

Сините призоваха още политическите партии да не се опитват да употребяват протестите на гражданите и да не ги политизират.

По думите на евродепутата Надежда Нейнски гражданските протести са ясен знак, че страната ни навлиза в тежка, не само политическа, но и социална криза. По нейни думи липсата на реформи е довела до сегашното положение. Тя изрази и опасенията си и от "опасно сближаване на становищата на БСП и ГЕРБ относно национализацията на ЕРП-тата" и видя в това крах на твърденията, че ГЕРБ водят дясна политика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


422
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
357
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От публикуваните отчети за 2012г на ЕРП става ясно, че те имат огромен ръст на показателите. При Енерго-Про Мрежи АД печалбата е с около 33% повече от предходната година, а при ЧЕЗ Разпределение България АД ръстът на печалбата е впечатляващ 240%. Отчетът на ЕВН Електроразпределение АД не е публичен, но се предполага, че ръстът на финансовите показатели отново е трицифрен. Логичният въпрос е на какво се дължи огромното повишение в числата и как то кореспондира с исканията на ЕВН и ЧЕЗ за увеличение в цената на тока?
356
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
389 ti V KOMUNISTI4ESKIA KENEF NA POSRANO LI BE6E DA 4UE6 NOVINATA 4E EVREITE OT " GAD ZEEVI " BAT TI VAN4O GI NAE.... A , I ONIA EVREI4ETA KRAV PIKAQT . E TVA SA VIKA MAISTOR POLITIK DA PRE...... BE EVREI . IQSNO E SA6TO 4E TE RVREITE TAKVIZ NE6TA NE PRO6TAVAT . I ZA TUI SAS SVOETO LOBI DARJAT DALE4 KOSTOV OT UPRAVLENIETO . 4REZ TAKIVA TIKVI KATO TEB
355
1
 
1
 
! Отговори
Петров преди 11 години
До 380! "Време е за Синята коалиция и Костов,щото макар и оплют от ДСарите,той може!" Ли, ли... Гад Зееви да вади портфейла и да се готви за приватизация! То неостана ама Костов е гений да изтиска всичко де що може да се изстиска!
354
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
S KOMUNISTI4ESKATA KONSTITUCIA PRIETA S GLASOVETE NA MUTRITE KOMUNISTI4ESKI MUTRITE MONOPOLIZIRAHA PARVO PARLAMENTA I OT TAM VSE . PRAVILATA NA " IGRATA " GI PI6AT TAM SA6TITE HORA KOITO DARJAT ISTINSKITE MONOPOLI . DRUGARITE OV4AROV , PETKOV , BOKO , CECU , SBIRI6TINATA NDSV , DPS . EDINSTVENIA NARODEN GLAS STAROTO ONOVA " SDS " KATO KOREKTIV BE RAZBITO ZA DA NE MOJE DA SE 4UE NARODEN GLAS . SEGA SI TO4AT ZABITE DA QHNAT GRAJDANSKITE ORGANIZACII
353
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Predlagam vsi4ki grajdani da glasuvame za reformi v parlamenta!
352
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Zatvor i za tebe!
351
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Иванкоствота политика с нищо не се различава от тази на Герб."Реформи"преведено на български означава:масови уволнения и приватизация.
350
0
 
5
 
! Отговори
@@@ преди 11 години
Ако имат воля управляващите да направят експертно правителство - нека да бъде! Но се съмнявам, че ще стане?....Къде толкова АКЪЛТресе ги омразата пред правилно решение.)))
349
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както я е подкарал Бойко, скоро ще заприлича на Виденов, рицар на печалния образ. А както всички знаем, Костов успешно извади държавата от такава ситуация.
348
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
GLEDAITE PO BNT POREDNATA GAVRA NA KOMUNISTITE S GODI6NINATA OT SMARTA NA APOSTOLA SBRALI GI EDIN PIAN " PROFESOR " KOMUNISTI4ESKI HONORARA DETO MU E BUTILKA ALKOHOL , DRUGARKATA DARDORKOVA ILI DARVENAVA , UDOBNITE KOMUNISTI4ESKI DJURNALQ I SAMO EDNO MOM4E NASLEDNIK OT RODA NA APOSTOLA ZA DOSTOVERNOST
347
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ рухва пред кризата, предизвикана от собствената му политика. Време е за отговор от дясно, за власт на правилата и стопанска промяна. Време е за Синята коалиция и Костов,щото макар и оплют от ДСарите,той може!
346
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
BALGARANE , BALGARANE , SERSEMINO DOLEN . IMA FAKT OGROMEN DA TI IZBODE O4ITE . DOGOVORITE S EREPETATA E PODPISVAN 2004 god . POVTARQM ZA DEBELI KOMUNISTI4ESKI GLAVI KATO TEB 2004 god KADE ADJEBA 6TE MI POSO4I6 IVAN KOSTOV V TOZI PERIOD DA MU SE E 4UL GLASA . DEMEK DA UPRAVLQVA UPRAVLQVAHA TAKIVA VSEZNAKOVCI KATO TEB . ANADAMU
345
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов е заградeн от най-големите измисленяци сред пишман-масоните в България: бивши служители на ДС и останалата милиционерско-джандарска *** от режима на Тодор Живков.
344
2
 
5
 
! Отговори
@ преди 11 години
Забелязал съм,че винаги слабия,ограничен,некадърен индивид е злобен и говори с омраза към силния и умен човек. А историята е доказала,че българина не харесва умните,напористите и преуспяващите,като например Иван Костов и някои други изтъкнати умни и кадърни политици,икономисти и въобще професионалисти.Тази омраза са ни я насадили комунистите,които през 1944 година избиха интелегенцията на България,за да могат простаците,некадърниците и ограничените хора с партиен билет да са в управлението на държавата.А простичкия народец - лесно се манипулира,докатo интелегенцията преценява кой е добър полит
343
5
 
2
 
! Отговори
до 374 преди 11 години
Абсолютно.С управлението Герб в страната беше реабилитарана седесарщината.
342
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОСТОВ Е ВЕЛИК ПОЛИТИК!
341
4
 
6
 
! Отговори
Българан преди 11 години
До амнезия! Абсолютно вярно! С какво се различава политиката на Бойко от програмата на Костов? Особенно в енергетиката! Костов каза спрете Белене, Бойко го спря, Костов ни закопа да купуваме скъп ток от Марица Изток, Бойко продължава да купува скъпия ток. Пък после Костов ни лук ял ни мирисъл! Това е за балъци да се хващат на Командира! Костов да си поема последствията за политиката му провеждана от Борисов!
340
3
 
3
 
! Отговори
метаморфози преди 11 години
Кога Костов е прав за ГЕРБ?Иван Костов, 2009 г.: Гласуват за ГЕРБ и нашето участие в управлението; Аз съм отборен играч
339
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре че бойко не влезе в коалиция с този агент на бсп
338
1
 
4
 
! Отговори
знещ преди 11 години
ГЕРБПС- заедно в кражби и лъжи!