Недоволството на хората е естествено!

Попова: Грешката ни е, че не обясняваме как се стигна дотук
Обновена: 19 фев 2013 13:08 | 19 фев 2013 13:07,
91
Недоволството на хората е естествено!
Маргарита Попова Снимка: Impact Press Group

Хората искат да знаят на кого, какво и защо плащат и недоволството им е естествено, коментира днес вицепрезидентът Маргарита Попова пред журналисти по повод продължаващото социално напрежение в страната, свързано с високите сметки за електроенергия.

По думите й българинът е работлив човек, когато си вземе заплатата и пенсията най-напред отделя парите, които са за данъци, ток, парно.

„Българските граждани ясно показват, че в крайна сметка този, който плаща данъците си, трябва да бъде на почит и уважение пред тези, които дължат обяснение как и защо станаха толкова богати за сметка на другите. Хората искат и имат право да знаят и който не им дава отговор, значи не се е научил да говори с тези, от които зависи”, заяви вицепрезидентът.

Грешката ни е, че винаги констатираме фактите и последиците, констатираме резултатите, а никога не обясняваме на хората защо се стигна дотук, допълни Попова.

Според нея обясненията трябва да дадат хората, които управляват днес, които са на отговорни позиции на всяка една институция, които взимат решения и трябва да носят отговорност за тях. Тя допълни, че не сме се научили да уважаваме и почитаме реда и законите.

"Ако уважаваме реда и правилата, които сами си създаваме, ако се въздържаме от корупция, от срамни действия, ако сме по-скромни и работим повече за общественото благо, отколкото за личните богатства, няма да се стига до такива драматични моменти. Трябва най-сетне да кажем, че злото е в основата на това, което преживяваме днес като социална, а може би и като политическа криза. Това зло се нарича - нарушаване, неглижиране на закона", коментира вицепрезидентът.

Относно оставката на финансовия министър и вицепремиер Симеон Дянков Попова заяви, че той е направил много. Според нея той е следвал принципите си, запазил финансова стабилност, която преди четири години, а и сега е много важна за страната ни. Това е била правилната политика за него и той я е следвал упорито с всички средства и с целия ресурс, с който той е разполагал като личност, като характерови особености и като длъжност.

"Оттук насетне ако някой смята, че тази политика трябва да се промени, трябва да поеме отговорност за това. Симеон Дянков направи много за стабилността на страната. Той получи и признание за това", коментира Маргарита Попова.

Тя посети Къкринското ханче и поднесе цветя пред барелефа на Васил Левски. В Ловеч вицепрезидентът ще присъства на заседание на Общинския съвет на града и ще участва в отбелязването на 140-годишнината от гибелта на Апостола на свободата.
 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
3
 
! Отговори
ГЛАДЕН ПРОКУРОР преди 11 години
МАРГА *** ДА НЕ СЕ ПРАВИ НА ВСЯКО ГЪРНЕ МЕРУДИЯ ЗА ДА НЕ СИ ОТВАРЯМЕ УСТАТА И ЗА НЕЯ ДА БИ МИРНО СЕДЯЛА НЕ БИ ЧУДО ВИДЯЛА ЗАМЪЛЧИ, МОЖЕ И ДА ТЕ СБЪРКАТ С УМЕН
72
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Точно тази ли ще дава акъл дето я сложиха на специално създадената за нея длъжност Говорителка на Главния прокурор Велчев без всякакъв конкурс. Първото нещо което направи тогава беше да назначи сина си като прокурор в Софийска районна прокуратура . А след това като министърка да покрива многобройните сигнали за корупция в затворите.В една Германия няма длъжност"вице на президента",а малка България има . Абсолютно излишна според мен
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Госпожата може да каже нещо и за вината на съдебната система за неглежирането на законите.Корупцията тръгва от съда.Защо няма нито един осъден за престъпления срещу народа,за облагодетелстване.Ще дам пример за Масларова.Защо бе оправдана ,след като имаше свидетелски показания срещу нея и след като свидетелите се отказаха от тях пред съда /ясно защо/ я оправдаха.В такъв случай защо не се потърси отговорност от свидетелите за лъжесвидетелстване ,а всичко се потули.Защо Иван Костов не бе осъден за... [Прочети целия коментар] аферата "Сапио".Ако беше осъден сега нямаше да ни занимава със себе си.В
70
1
 
1
 
! Отговори
ruseborn преди 11 години
Във всеки град да се организира движение наречено Бъдеще за Русе Бъдеще за София и т.н. После те ще прорастнат и обединят в ПП Бъдеще за България Това е единствения път да си намерим НОВИ кадри, милеещи за страната и гражданите й. НЕ ЧАКАЙТЕ!!! Не губете време а действайте!!! Не свалите ли Бойко Борисов веднага, през юли няма да има и стотинка в държавната хазна за заплати, пенсии и здравеопазване! Написано от един чужденец който обича България
69
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На мене Дянков ми обяснява,че съм живеел много добре,ама аз нещо не мога да го разбера?! Сигурно щото съм много ***!?
68
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
протестите са основателни,иначе сметките за ела са резултат от политиката на предишните,там са договорите и монополизацията,там са и фирмите посредници като на кадиев и кадиевица,точно предишните разпродадоха на безценица всичко що беше нещо печелившо.нагушиха се с комисионни и направиха хотелите
67
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От 23 години народът роптае и стиска зъби.Днеска сме в преход, утре сме в криза и това няма край.Арезултата , един и същ-от 20 години: РАБОТА-НЯМА;ПАРИ-НЯМА;ЧАСТЕН БИЗНЕС-НЯМА;ИНВЕСТИТОРИ-НЯМА И Т.Н.Е, ДОЙДЕ И ДЕНЯТ В КОЙТО КОЛИЧЕСТВЕНИТЕ НАТРУПВАНИЯ,ДОВЕДОХА ДО КАЧЕСТВЕНИ ИЗМЕНЕНИЯ.ДАНО НЕ СА УРОДЛИВИ КАТО ДОСЕГАШНИТЕ ПРОМЕНИ,ЧЕ ЖАЛНА НИ МАЙКА!
66
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
грешката ви е, че след предизборните обещания се завъртяхте на 180 градуса и започнахте да работите за личното си благо и да водите политика на икономически геноцид над народа си.
65
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Експертно правителство и не повече от 100 депутати в Парламента!България трябва да се поеме от млади и образовани хора ,които са на не повече от 35 години!Аз лично съм на почти 50....Какво направихме ние преди 23 години....абе не става с с добро ....
64
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ...тази жена е доста нагла......какво има да ни обясняваш....!Ужас и тази е за гонене!
63
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕКСПЕРТНО ПРАВИТЕЛСТО С ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ НА ДСБ!
62
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
какво ще обясняваш ний да не пасем трева или сме слепи АПАШЛЪК АПАШЛЪК И ПАК АПАШЛЪК това ли е политиката на ГЕРБ ний магистрали не ядем пък и в северна българия няма и 1 метър 3 г. работихте само за софиянци и сега до последно пак със вземане лиценза само на ЧЕЗ - ама и софиянци ви удариха пръст- е ко праим сега -- след изборите май ще мигате на парцали кат бай Тошо .
61
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой я сложи тази женица на този пост...?! Все комуно-социалисти Бойко набута в правителството...))
60
0
 
10
 
! Отговори
П.Петров преди 11 години
То няма много за обясняване, на народът му е ясно - стигна се с кражби и подкупи до тук. Мониполистите плащат изборните кампании и подкупи на политическите партии, а политрическите партии дават на всеки, който си плати да дои на воля народа и държавата.
59
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе ваш`.а мама нещастна! Като видите дебелия и всички вземате страната на народа. А кой го докара до това дередже същия този народ,а? От двайсет и кусур години все едни и същи муцуни се въртите в политиката, само дето от време на врема си менкате цвета и символите, ***!!!
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
PULNA PROMQNA ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡ TOVA E SPASENIETO . VSICHKI PARTII VUN , DA SE PROMENI KONSTITUCIQTA ,SUDEBNATA NI SISTEMA SUSHTO .
57
0
 
6
 
! Отговори
KOKO преди 11 години
Не сме уважавали законите ,реда и правилата -че именно тези закони са причината за бедността,корупцията и безхаберието на всички управляващи до сега.Трябват нови закони и правила в полза на хората.
56
1
 
8
 
! Отговори
... преди 11 години
Ние много добре знаем какво пащаме! Плащаме КЪЩИТЕ на Костов(подарил ТЕЦ марица изток и накарал народа да плаща с години напред скъпия му ток) Плащаме ПАЛАТИТЕ на *** (философа проектирал изградил сам цяла язовирна стена барабар с централата към нея) Плащаме дълговете от покер на царя! Плащаме вилите и апартаментите на Семерджиев (Направил така, че да купуваме тока най-скъпо вместо да ни защитава) Сега въпросът тук е кога всичките тия ЕКСКРЕМЕНТИ ще бъдат обесени или най-малкото разстреляни!?
55
1
 
4
 
! Отговори
До поля преди 11 години
Не съди за целия народ по себе си!
54
6
 
2
 
! Отговори
поля до 62 преди 11 години
С прискърбие ще те оспоря - Българите се проявяват като много *** народ като цяло напоследък