101% няма да правим коалиция с ГЕРБ, твърда е Кунева

"Не може никоя партия да не отчита, че хората се самозапалват от бедност"
5 мар 2013 13:50,
399
101% няма да правим коалиция с ГЕРБ, твърда е Кунева
Меглена Кунева Снимка: БТА

"Промяна в позицията ни няма. Сто и един процента няма да правим коалиция с ГЕРБ", отсече лидерът на "България за гражданите" Меглена Кунева на пресконференция.

Тя изрази силни съмнение, че партията на Бойко Борисов ще продължи да съществуват след изборите. "Дясното в лицето на ГЕРБ е несъществуващо, те донесоха разочарование и водиха напълно несоциална политика. Демодирано е да казваш, че дясното е за бизнеса, а лявото е за бедните. Не може никоя партия в България да не отчита, че хората се самозапалват от бедност", коментира Кунева.

Кунева припомни призива си от президентските избори, че трябва да имаме много силно гражданско общество и партиите да отстъпят крачка назад. Ако ме бяха послушали, ситуацията щеше да е по-различна, смята тя.

По думите й когато има нови технологии и друг тип поколение, не може по същия начин да се прави демокрация. Кунева отбеляза, че гражданската инициатива е напълно възможна и се ангажира да даде на определен брой граждани да правят законодателна инициатива, която да стига до МС и до Народното събрание, като двете институции ще бъдат длъжни да я разгледат.  

Имаме сериозни притеснения, че част от средствата, които се разплащат авансово от националния бюджет по европейските програми, няма да бъдат възстановени от Европейската комисия заради сериозни нарушения на българската администрация, посочи още Кунева.  Тя се позова на информация от предварителен одит на Европейската сметна палата от 16 ануари, който поставя серия въпроси за дейността на български сертифициращи органи.

По думите на Людмила Елкова, зам.-председател на партията, констатациите в доклада говорят за риск от съществено забавяне на въстановявнето на парите от ЕК. 

"Питаме правителството в оставка какви мерки е взело, свързан ли е този доклад с отказа да се платят субсидиите на селскостопанската политика, какви са рисковете и какви суми могат да бъдат засегнати", каза още Елкова. 

До 16 март ще бъде готов и окончателният одит на Европейската сметна палата и дотогава България трябва да каже какви са възраженията й и взети ли са мерки. Елкова изрази опасения, че тръгваме в спиралата на високите дефицити, финансиране с дългови емисии, и ще трябва да вземем нови заеми, при все по-тежки условия, защото няма да сме в позиция да определяме правилата.

На въпрос какво може да направи кабинетът на Съвета по правосъдие и вътрешен ред в Брюскел за влизането на страната в Шенген, Кунева коментира: "Българското правителство няма полезен ход. Днес сутринта разбрах, че има отвличане. Като майка съм ужасена, а в чисто политически план призовавам поне правителството на ГЕРБ да не се хвали, че с отвличанията е приключено в страната. Трябва да се признае, че изпълнителната власт не може да си свърши работата за сигурността на българските граждани".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
329
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Уж 101% няма да прави коалиция с ГЕРБ, пък е намърдана във власта с боко
328
0
 
7
 
! Отговори
... преди 9 години
Аве отивай бачкай *** изнемощяла алчна да я бият дяволите!!! Държавата е пред катастрофа не коалиция ами ако трябва и тройка ще направиш в името на народа!!! Как толкова не се намери един свестен да управлява като хората тая скапана държава? Как да не емигрирам нека ми обясни някой, моля!?
327
0
 
21
 
! Отговори
Тони преди 9 години
долна ***
326
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кунева едва ли ще влезе в парламента, пък и условия поставя. Жалка история
325
0
 
6
 
! Отговори
менте -партия преди 11 години
Кунева е началото на проекта за гражданските протестиТака нейната партия ще спечели от заблудата с имената на партиите, която от 23 години се вихри по избориРазни баби от село ще си мислят, че това е партията на протестиращите и ще пуснат по една бюлетинка, колкото да ни докарат тая кукунева на главата.Менте - партиите са проклятието на демократичните избори
324
0
 
4
 
! Отговори
АФЕРА бг преди 11 години
Тези дни в хотел Адмирал на Златни пясъци Меглена Кунева с около 200 партай-геносета от партията България на гражданите ще реди листи за предстоящите парламентарни избори, разкри АФЕРА. Хотел Адмирал в комплекса Златни пясъци първоначално бе собственост на Славчо Христов, а впоследствие премина като собственост в ръцете на Цветелина Бориславова. Меглена Кунева, която където и стане набляга как издържа партията си с доброволни дарения от нейни членове, така и не може да даде досега снос
323
0
 
9
 
! Отговори
дрън-дрън преди 11 години
24 часа "Меглена Кунева: Няма да подкрепим партия, която лъже и краде на вота"Вярно ли , г-жо 101 % ? ,а след Вота ...моооже - така ли ?
322
7
 
3
 
! Отговори
Го преди 11 години
Кунева е нива над Б.Б.
321
0
 
12
 
! Отговори
Пръмова-Кунева преди 11 години
Кунева,махни си розовите очила.Разбери,че си нежалана,че си част от управляващите през последните 23 г. и преди това,че хората развиват НЕПОНОСИМОСТ към старите мутри ,лъгали и крали България,а ти си еманация на старото,крадливото,уродливото.Безсрамие е да излизаш като девственица от бардака на властта и да развяваш ризата на непорочността .Яж си парите,мълчи и бягай от хората,не се натрапнай!
320
4
 
2
 
! Отговори
машинист преди 11 години
БОЙКО БОРИСОВ прикрива ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА В БДЖ. Тази ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА се състои от Владимир Владимиров-председател на СД на Холдинг БДЖ, Велик Занчев-изпълнителен директор на Холдинг БДЖ и Пламен Джуров-управител на БДЖ Товарни превози. Тази ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА успя за една година да присвои над 50 МИЛИОНА лева от БДЖ чрез корупционни сделки, опорочени обществени поръчки, кражби в особено големи размери на гориво, източване на държавния резерв и кражба на държавната субсидия за БДЖ Пътнически превози. ДАНС и Криминална полиция разполагат с всички дакозателства з
319
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е каква коалиция,какви 5 лева като всички сте от БКП?За да ги говорите тия ни врели ни кипели трябва да почакате да умрем ние дето помним думите на Петър Младенов-"Ако трябва и опозиция ще си направиме".То си ви личи отдалече.Още ли не разбрахте-ще има декомунизация!Ние хората това искаме.И докато не го получим няма да мирясаме.
318
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тиквата и Цвети си спестиха 1мрд евро, те и не искат да се връщат.Цв.Цв. и той е мултимилионер.Да му мислят пискливите гербери по форумите, че за тях един гол х.й ги чака.хахаха
317
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Руснаците са виновни...И комунистите....И Станишев, нали?Нали така, герберчета?
316
0
 
2
 
! Отговори
Прометей преди 11 години
Още една светла личност. Мило да му стане на човек, докато чете изказванията на родния полит-елит. Кой луд ще гласува за тази кукувица, че коалиции тръгнала да мисли. Тя още рибата в реката, ама тая не само тигана приготвила, ами и масата наредила :)
315
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и в нашата позиция тоже няма промяна-майната и на куневица и сие
314
1
 
6
 
! Отговори
До 360-тия колега преди 11 години
Тя е била шеф на този КОМИТЕТ а длъжността на началника се равнява с тази на началник управление в ДС или разузнаването . За твое сведение такива длъжности са заемали в службите хора с голям стаж пред пенсия и чиновета са били минимум полковник или генерал какъвто беше бащата на финансиста Барбалов шеф на електронното разузнаване . АЗ КУНЕВА-ПРЪМОВА ОТДАВНА СЪМ Я СЛОЖИЛ В МОЯ СИ ЗАБРАНИТЕЛЕН СПИСЪК ЗА ГЛАСУВАНЕ . ЗА СЕГА САМО Н Ф С Б МИ ХАРЕСВА ДРУГИТЕ БЛЕДНЕЯТ НЕЩО ДОСТА РАЗМИТИ СЕДЯТ
313
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Новите лица, брюкселската дантела и пикаещото на народа момченце, планират коалиция.
312
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кунева-участник в мероприятия на ДССтава дума за участието на Меглена Кунева-Пръмова като юрист в казионния Комитет за правата на човека преди 10 ноември 1989 г. Този комитет е създаден със специално решение на Секретариата на ЦК на БКП ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ от 3 февруари 1988 г.!!! Цялата му дейност е насочвана и контролирана от две структури Секретариата на ЦК на БКП и ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ по време на Екофорум`89, който се проведе в София в периода от16 октомври до 03 ноември 1989 г.: Строго поверително!
311
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Предлагам закон за лустрация- без членове на БКП и агенти на ДС в държаните и общински структури до 10 г.
310
1
 
5
 
! Отговори
Petyr Paunov преди 11 години
Кунева и намеренията ѝ са ясни като бял ден. Гледа да привлече привърженици на ГЕРБ и БСП и после да се коалира с победителя от изборите и така ще лапне някой министерско пост. Хитра лисица ама да види дали ще я бъде нейната.