Училищен звънец за Милошев, Воденичаров се връща БАН

Новият министър ще запазва стабилността, матурите ще преминат без притеснения
13 мар 2013 12:55,
12
Училищен звънец за Милошев, Воденичаров се връща БАН
Новият министър на образованието Николай Милошев. Снимка: БТА

Най-важният ми приоритет е да запазим стабилността, с която върви Министерството на образованието, младежта и науката, защото в средното образование предстоят матури и изпити, и те трябва да преминат по нормалния ред и без притеснения. Това заяви новият министър на образованието в служебния кабинет проф. Николай Милошев, след като прие поста от досегашния образователен министър акад. Стефан Воденичаров.

"Може би е малко пресилено, но може би пък не е, защото реално погледнато, надали има друго министерство, което да е във всеки дом", заяви проф. Милошев.

Попитан кой ще организира матурите и изпитите след седми клас, които предстоят през май, новият министър
отговори, че в МОМН има дирекции, които работят отлично и в тях има професионалисти с доказан опит. Моята функция ще е да контролирам нещата и да се опитам да ги оптимизирам максимално, коментира Николай Милошев.

Той призна, че и за него е била изненада поканата към него от президента Росен Плевнелиев. Тази покана я получих в понеделник сутринта и мисля, че това е една ситуация за държавата, в която никой не може да си позволи да откаже и трябва да направи това, което е възможно, коментира новият образователен министър.

Милошев обеща, че "няма да обърне гръб нито на висшето образование, нито на средното и на началното образование, и няма да търси конфликт с никого, а ще търси разбирателството и приятелството".

В отговор на въпрос проф. Николай Милошев заяви, че за образование трябва да се отделя по-значителен финансов ресурс, но отбеляза, че ресурсът на държавата не е толкова голям.

Проф. Милошев съобщи, че днес или утре ще се срещне с целия Изпълнителен съвет на фонда "Научни изследвания", за да се "видикакво е останало за доизглаждане".

Досегашният заместник-министър на образованието, младежта и науката Петя Евтимова, която отговаряше за младежката политика и за европейските програми, остава на този пост и в служебното правителство.

Най-вероятно като заместник-министър за средното образование ще отговаря Марияна Банчева от Националната мрежа за децата.

Акад. Воденичаров подари на новия министър на образованието училищен звънец и му пожела успех на поста. "Този звънец е символ не само на училищата, а и е символ на пробуждането на духа на българите, което се прави в Министерството на образованието, младежта и науката", каза акад. Стефан Воденичаров". Той съобщи, че отново се връща на поста си като председател на БАН.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
като цяло може би трябавше малок по-млад човек- някой доцент или професор, с мениджърски опити, но не по-възрастен от 50 години......... е сега вече е късно..
11
2
 
2
 
! Отговори
bobi преди 11 години
"Училищен звънец за Милошев, Воденичаров се връща ПРЕ*Н"
10
1
 
4
 
! Отговори
до 5 преди 11 години
Ами как да е, когато е пълно с ченгета, които не ги лови лустрация? Ти какво очакваш?
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лошото е, че по върховете на науката, като член-***, професор и т.н. са все хора на които им липсва преценка, мъдрост и морал! Та нито ме учудва Милошев, нито Воденичаров.
8
0
 
3
 
! Отговори
до 3 преди 11 години
Абе ***, ти знаеш ли че един доцент има повече начуни резултати от него. Професор да си било унижение! Ха-ха! Няма срамна титла, освен за онези с амбициите, които не подбират средствата
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Милошев е член кореспондент с наукометрични показатели на един доктор. На всекиго според амбициите без подбор на средства!
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
познавам го (не лично, но относителон добре) и мога да го определя само с една дума - приемственост. което е добре, воденичаров бе започнал полезни неща, нека сега милошев ги довърши.Впрочем за него се чу за първи път по-сериозон извън научниет среди покарй земетресението в Перник - той е геофизик.
5
4
 
3
 
! Отговори
относно Милошев преди 11 години
"До 3: Той не заслужава нито да е професор, нито, още повече, член-кореспондент. Какво е направил в/за науката? Пълен посредственик и това е добре известно дори в института му!"Не знам какъв е Милошев, за първи път чувам името му, нямам представа доколко е компетентен и доколко е "посредственик" - знам обаче, че в интернет всеки, скрит зад маската на анонимността, може да напише абсолютно всичко за друг човек - от половинчата истина до пълна лъжа.
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 3: Той не заслужава нито да е професор, нито, още повече, член-кореспондент. Какво е направил в/за науката? Пълен посредственик и това е добре известно дори в института му!
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Милошев е член кореспондент. Стига сте го професороствали. Той не го заслужава това пренебрежие.
2
0
 
1
 
! Отговори
джиджи преди 11 години
Лошо, че поканата е била получена в понеделник сутринта. Да се надяваме, че образованието не е било оставено за последно, а просто други са отклонили поканата.
1
2
 
6
 
! Отговори
ДНЕС БЕ ГЕ преди 11 години
Не знам кой, къде се връща, но някой трябва да се върне в първи клас."Училищен звънец за Милошев, Воденичаров се връща БАН"