При 10% по-висока сметка на тока - задължителна проверка!

България на гражданите иска министерство за защита на потребителите
Обновена: 15 мар 2013 19:20 | 15 мар 2013 19:11,
98
При 10% по-висока сметка на тока - задължителна проверка!
Снимка: БТА

България се нуждае от министерство за защита на потребителите или поне от министерство, което да има такъв ресор. Важно е въпросът да се институционализира, защото потребителите са основна част от пазарната икономика. Това каза на пресконференция Людмила Елкова, секретар на “Движение България на гражданите”.

На Международния ден на потребителите от партията представиха идеите в предизборната си платформа, които са свързани със защитата на потребителите.

"Точно преди година от “България на гражданите” алармираха за нагласите сред потребителите и призоваха за действия срещу монополите, включително и по-засилен контрол над ЕРП-та", отбеляза Иван Стамболов, член на Националния съвет и координатор на секторна група “Икономика”.

Той цитира данни на оповестено тогава изследване, според които 62% от българските граждани не са удовлетворени от начина, по който държавата се справя с монополите. По думите му протестите от последните месеци са потвърдили тези данни.

Освен включването на защитата на потребителите в ресора на министерство, хората на Меглена Кунева ще предложат да има законово задължение монополистите като ЕРП-та и топлофикационни дружества автоматично да проверяват сметките на потребителите, ако те са с 10 или повече процента по-високи от предходния период.

Друга мярка, която движението предлага, е обединяването на Комисията за защита на потребителите и Комисията на защита на конкуренцията в един орган.

“Приемането на закон за фалита на физическите лица е крайно необходим”, посочи още Людмила Елкова и допълни, че сегашната ситуация позволява на хората да се превръщат във “вечни длъжници”.

Тя коментира, че все повече граждани имат проблем с обслужването на кредитите си, затова е важно  да има яснота как се определят условията по кредита и какви ще са дължимите суми след 5 или 10 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кунева - ПОРЕДНИЯ ПРОЕКТ НА ДС,кгб
82
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кривогледа,кривоуста милионерка е другарката Пръмова...
81
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДРОПЛА е вид птица...подобна на щраус....
80
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 11 години
Не я наричай "дропла" .Тя е милионерка , нас ни направиха дропльовци.
79
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Снахата на цк на бкп - ГАБОНСКАТА АФЕРИСТКА от ДС,кгб...Червен ***!
78
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая дропла кога ще млъкне най-сетне?!
77
1
 
4
 
! Отговори
тя преди 11 години
И Кунева и сега Кристалина като еврокомисарки са работили срещу интересите на българите .Двете се интересуват единствено да се харесат на европейците. Двете са радоизменнички.
76
1
 
5
 
! Отговори
тя преди 11 години
И тая си въобразява , че прави нещо за "гражданите" .
75
2
 
6
 
! Отговори
един от всички преди 11 години
Ти ли *** ***, ти ли ще ми говориш за скъп ток? Ти ли, дето закри евтините блокове на Козлодуй маааааааа! *** скрий се мааааааа!
74
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
до 83 ...никой не го е страх от Кунева господинчо..просто на хората им се повръща от нея..ако беше нов политик който сега се появява на политическата сцена...ДА..ЗАЩО ДА НЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА НЕЯ? но ситуацията не е такава..тя беше доста време във властта..видяхме я и в лицето на главен преговарящ..за приемането ни в прословутия ЕС..скри и премълча цената която платихме за да сме там..оплете си нейната кошница с печалба в личен план.а това което не го знаем още? ПРОТИВНА НИ Е..НЕ ИСКАМЕ И ДА ЧУВАМЕ
73
8
 
2
 
! Отговори
дидо преди 11 години
Защо толкова ви е страх от Кунева,а?Явно , че с нея времето на Борисов изтече , въпреки , че той изрази надеждата за съставяне на коалиционен кабинет с нея.Доколкото четах , тя обяви , че няма да прави Предизборни КОАЛИЦИЯ с никой , но не е казала , че няма да участвува в коалиционен кабинет след изборите.И глупостите , които повтаряте , както и просташките ви цинизми , определено отдалечават дори и теоретичната вероятнос за втори мандат за Борисов. Е, това ме радва...А иначе за идеята-ДА.
72
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ох... Пак Ку ку нева... От това предизборно политическо инженерстване получавам вече стомашно разстройство!
71
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз съм от ПАРИБА ,а пък ти си риба гласувай ти за мен и последния ти залък ще ти изядем.
70
0
 
4
 
! Отговори
hidko преди 11 години
Само фалита на физически лица е смислен. Другото е популизъм или дрън-дрън. И какво ще се промени като проверят ЕРП-тата сметката ми? - нищо. Същото като сега ще е: "Сметката Ви отговаря на ползваната електроенергия". Обединяването на КСП и КЗК е пълната простотия и глупост. Двете комисии се занимават с коренно различни неща. Да, може да има допирни точки но това означава по-задълбочено взаимодействие, а не обединяване. Това показва липсата им на разбиране за изграждане и работа на структурите,
69
0
 
2
 
! Отговори
Посетител преди 11 години
Да да .... 1249874876529 проверки ... те са от един отбор. Само харчове на държавата за "уж проверки".
68
1
 
9
 
! Отговори
неплащащ преди 11 години
Стига с тоя прах в очите. Уважавайте поне мъничка нашата интелигентност, защото поне 40% са по-умни и 99% по-родолюбци от другарката Кунева. Та какво от това , че ще си проверяват сметките, та нали същите които са смятали ще си проверяват. ПО ГОЛЯМА ГЛУПОСТ ОТ ТОВА ЕДВА ЛИ МОЖЕ ДА СЕ ИЗМИСЛИ. ДРУГАРКАТА КУНЕВА Е СИЛНА САМО В СМЯТАНЕТО НА ХОНОРАРИТЕ ОТ ФИНАНСОВИТЕ ИНСТИТУЦИИ ЧИИТО ИНТЕРЕСИ СА НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ПРЕДИ ДЕКЛАРИРАНИТЕ ОТ НЕЯ ИНТЕРЕСИ НА БЪЛГАРИЯ. ДОКАЗАЛА ГО Е ОЧЕВАДНО .
67
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kakva naglost. meglen4e zabravili ,4e ti dovede erp,tata.kato prodade Balgaria,za jalti stotinki,koito butna v bezdannotoi i al4no job4e.
66
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
повръщами се се от тази
65
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Решението е да престанем да покриваме загубите на крадения (***) ток. Нека тези загуби си останат за сметка на ЕРП-тата.
64
1
 
11
 
! Отговори
Куку нева преди 11 години
Куку куку кувувица пак акъла и изпи!