Борисов – водач на две листи, ГЕРБ със заявка за над 100 депутати

Номинирани са още Мирослав Найденов, Лиляна Павлова и Десислава Атанасова
Обновена: 12 апр 2013 12:38 | 23 мар 2013 10:52,
1402
Борисов – водач на две листи, ГЕРБ със заявка за над 100 депутати
Борисов ще води две листи. Снимка: ГЕРБ

Бойко Борисов ще бъде в листите на ГЕРБ и той ще бъде водач в две от най-дългите листи в многомандатните райони в страната, заяви пред TV7 бившият вътрешен министър и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Сега е качеството си на премиер, който е подал оставката и в момента е съвсем нормално дори да води не една листа, а две, което е допустимо по закон”, заяви той. Цветанов беше категоричен, че ГЕРБ ще има над 100 депутати в следващия парламент.

Дянков няма да бъде в листите на ГЕРБ за изборите. Той уточни, че Дянков не е номиниран от нито една от структурите. Част от министрите на предходното правителство са номинирани от структурите по места. Сред тях са Мирослав Найденов, Лиляна Павлова и Десислава Атанасова. През следващата седмица всички предложения и оценки от общинските и областни структури ще бъдат докладвани пред Изпълнителната комисия.

„ПП ГЕРБ е доказала, че парашутисти не спуска и всъщност реденото на листите в голямата си част е функция на структурите по места, защото те са хората, които познават проблемите, те са хората, които знаят, че трябва да дадат отчет пред обществеността”, заяви Цветанов.

Според критериите, определени от ГЕРБ, за кандидати за народни представители могат да бъдат номинирани членове и симпатизанти на партията, които са лоялни към партията и са доказали, че работят за авторитета й и за решаване на проблемите на българските граждани. Могат да бъдат номинирани и издигнати и български граждани, които не са членове на ПП ГЕРБ, но които  със своя обществен авторитет и активна гражданска позиция са доказали, че работят в интерес на българските граждани и за доброто име и развитие на България.

Сред другите допълнителни условия пред бъдещите депутати от ГЕРБ са предишно членство в друга партия да не ги е дискредитирало. Те да имат съществен принос и в развитието на ГЕРБ, да не са придобили имотно състояние от престъпна дейност или при условията на конфликт на интереси и т.н.

Цветанов заяви, че гражданското общество в България се пробуди и ще има изразяване на позиция, с която политиците ще трябва да се съобразяват. По отношение на управлението на ГЕРБ той коментира, че финансовата стабилност „е била нещото”, което България е трябвало да постигне. Важно е било също България да има висок кредитен рейтинг, за да има чуждестранни инвестиции. Повишаване на доходите и овладяване на младежката безработица са приоритети в управленската програма на ГЕРБ при следващ мандат.

По темата за оставката на проф. Константинов като председател на директорския борд на "Информационно обслужване", Цветанов уточни, че не познава професора, но той е признат авторитет в областта си и в негово лице обществото е изгубило ценен кадър.

Станишев отвлича вниманието от вътрешните проблеми на партията си, говорейки за манипулиране на изборите, коментира зам.-председателят ГЕРБ и обясни, че с оставката на премиера на 21 януари е рухнала защитната теза на опозиционните формации, че предстоящите избори ще са опорочени.
По отношение на добрите кадри в БСП Цветанов каза, че в парламентарната група на БСП има двама души, за които никой не може да каже нищо лошо – проф.Любен Корнезов и Георги Пирински. Те са капацитети и парламентаристи, полезни за НС, смята зам.-шефът на ГЕРБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1402
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
0
 
2
 
! Отговори
??? преди 11 години
"ПП ГЕРБ е доказала, че парашутисти не спуска и всъщност реденото на листите в голямата си част е функция на структурите по места, защото те са хората, които познават проблемите, те са хората, които знаят, че трябва да дадат отчет пред обществеността, заяви Цветанов."...............................Прекрасно звучи, но на практика нещата са меко казано различни. Няма общинска структура, която да си реди сама листите! Всичко е предварително решено и наложено със сила!!!
0
 
0
 
! Отговори
az преди 11 години
tezi samoybili se e pove4e ot jsno 4e sa s bolna psihika teb ako te hvane paztroistvo pak borisov li 6te ti e vinoven 4e i otgovoren dajee
7
 
5
 
! Отговори
пепи преди 11 години
Колко нагъл пожарникар?Малиииии
5
 
3
 
! Отговори
Мунчо преди 11 години
До nik!Ще избяга бе!Кой ще му харчи милиардите?Според мен ще се глави за футболист някъде в джунглите на Индонезия!!!
5
 
5
 
! Отговори
Старо куче преди 11 години
До eve1!То гласували няма да има , но фалшиви бюлетини- сигурно ще има!!!
5
 
6
 
! Отговори
Мани преди 11 години
Мани , мани ,тоя му мина страха от кървавото петно на "Орлов мост " и пак напирааа ли напирааа!Методиев симпатяга си но след кървавото петно следва кървавото писмо!!!Бягай ,бягай и недей да се тъпаниш по листите :може в Дубай /любимата ти дестинация/,може и някъде из хилядите острови на света!Бягай бе Буда -ла,парите са прибрани , чакат те!!!
4
 
7
 
! Отговори
7 преди 11 години
100 маи да ама НАДАЛИ
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов - на бунището на историята . Преди това - среща със съдебната система .
6
 
12
 
! Отговори
бд преди 11 години
много важна и вълнуваща новина.То в Пловдив няма достойни хора и си вземат от банкя кух масур.
4
 
12
 
! Отговори
Хм преди 11 години
"ПП ГЕРБ е доказала, че парашутисти не спуска "(facepalm) неам думи...
4
 
9
 
! Отговори
jaro преди 11 години
vsi4ko svar6i........dovijdane dovijdane................drogario ***:))))))))))6te sma4ka nego si nai ve4e
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АЗ ЩЕ ТЕ ПОДКРЕПЯ НА ИЗБОРИТЕ .САМО ЧЕ ИМАМ ЕДНО УСЛОВИЕ.КАТО СТАНЕШ ПРИМИЕР.ВСИЧКИ КОЙТО ТЕ ПРЕДАДОХА И ЗАСТАНАХА СРЕЩУ ТЕБ ДА ГИ СМАЧКАШ.
10
 
18
 
! Отговори
nik преди 11 години
borisov e nai maznoto,dvoliko,grozno nenaqlo se sa6testvo.YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY dano izgnie sas milqrdite si toq carvyl!!!!!!!!!!!!!
7
 
14
 
! Отговори
До Стоянов преди 11 години
До Стоянов Е като ГЕРБ спечели с 20% от гласувалите какво ? Какво ще ги правите другите 80% ? Ще ги наречете лош матрял ,*** и така нататък но каква легитимност ще имате пред народа ? Само *** може да се радва че видите ли ние имаме 20% а другия 19% . Явно младите отново ще си стегнат куфарите за чужбина ,които бяха оставели за малко.
12
 
35
 
! Отговори
ForgetMeNot преди 11 години
Безгранична наглост...
18
 
29
 
! Отговори
до социолог преди 11 години
А защо си мислиш, че Борисов и неговата пасмина не са на политическото бунище? Какво ги прави различни от всички политически престъпници управлявали досега?
20
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А бе тая мазна мутра и в 20 листи да се сложи начело, пак няма да влезе в парламента. Мисли си че ще се спаси от Сретан, ама спасение няма.
4
 
28
 
! Отговори
Хесус преди 11 години
Аз не мога да разбера хората,имаше протести,които аз напълно подкрепям и какво стана с тях,,направиха си собствени партийки лидерите и сега стана пълна патаклама,всеки се бори за нещо.Целта според мен беше, да има едно будно гражданско общество,да не се политизира цялата работа!!!Колкото до Борисов,управлява в едни времена където не се знае дали Европа ще оцелее и това е нещото,което го рани толкова тежко.Пари никъде няма в Европа,никои нищо не купува и съответно никои нищо не произвежда и така.
6
 
30
 
! Отговори
Посвещение на Лукано преди 11 години
Спи, Дяконе! Не се събуждай! Остани в незнайния си гроб!Добре си ти. От там не виждаш... съдбата на достойния ни род.Не виждаш майките, които днес не раждат.Стариците край кофите за смет.Бащите с джобовете празни, в ръцете с куфари и здравец за късмет.Децата ни са вече на изчезване. Селата мъртви. Пусти градове.Строим хотели, паркинги, гаражи. Край просяка минава Беемве.На пътя към Европа се продават в ръцете с кукли малките моми.Те детството си в сънища сънуват, стаена скръб в очите им гори.... Спи, Дяконе! Не се събуждай! Добре си там под тази черна пръст.Завиждам ти за т
20
 
35
 
! Отговори
юта преди 11 години
Свинемутрата Борисов не е толкова *** колкото изглежда , ТОЙ Е МНОГО ПО *** щом си мисли да командва отново , Сега се отърва само с гонене от Дондуков , мирише ми , че ще бъде жестоко изритан.