"ГЕРБ е единственият разумен избор за всеки десен човек"

Йордан Соколов: Невъзможно е 4 г. да се подслушва незаконно
Обновена: 6 апр 2013 14:35 | 6 апр 2013 13:58, Елка Василева
519
"ГЕРБ е единственият разумен избор за всеки десен човек"
Йордан Соколов. Снимка: архив, Булфото

"Няма друг разумен избор за всеки десен човек освен ГЕРБ, след като това е дясната партия, призната и от Европа, дори някои у нас да не искат да я приемат за автентична, след като тя е алтернативата на бившата тройна коалиция, алтернативата на БСП и ДПС”. Това заяви пред TV7 Йордан Соколов, председател на Народното събрание по време на управленския мандат на ОДС и Иван Костов.

Така Соколов би отговорил на много разочаровани десни хора, които му задават въпроса за кого да гласуват, след като ДСБ и СДС нямат никакъв шанс да влязат в парламента.

„Аз смятам, че управлението на ГЕРБ ще бъде запомнено с добро”, каза Соколов. Той призна, че също е имал критики, свързани със задържането на детските, майчинските и други социални плащания, още повече, че за тези разходи е имало и финансова възможност. Йордан Соколов обаче смята, че инфраструктурата е най-важна за икономическото развитие, както и финансовата стабилност, която правителството на Бойко Борисов е осигурило.

Бившият парламентарен шеф сподели, че се надява ГЕРБ да има мнозинство в следващото Народно събрание, за да не му се налага да прави коалиции с БСП или ДПС. „Не виждам с кого ГЕРБ ще направи коалиция, ако ДСБ и СДС не влязат в парламента, а аз не виждам такъв шанс, тогава остава госпожа Кунева”, каза Соколов.

Той изрази увереност, че ГЕРБ е готов при ново управление да извлече поуки от грешките си: „Досега ГЕРБ има всички шансове да спечели изборите и ще направи необходимите реформи, защото те водят до спестяване на средства.”

Като бивш вътрешен министър, който знае как стават подслушванията и колко хора участват в тях, Йордан Соколов отхвърли възможността 4 години да се подслушва незаконно. „И сега да изтече информацията с един анонимен сигнал, хвърлен някъде”, усъмни се юристът. Той все пак очаква прокуратурата да завърши проверката си, но се опасява, че и тя може да се превърне в политическа мишена, ако не открие доказателства за незаконно подслушване.

„Очевидно целта е някои партии да имат оправдание, ако на предстоящите избори не получат резултатите, които искат,” прогнозира Йордан Соколов, който заподозря, че това е истинският замисъл на сигнала за незаконното подслушване.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


519
Още по темата: ГЕРБЙордан Соколов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
6
 
3
 
! Отговори
Сахаров преди 11 години
На този ли му казваха 'Г-н 10%'?
16
7
 
32
 
! Отговори
Аман преди 11 години
И този вече е изперкал дъртак.Няма разумен човек,който да гласува за Герб му казвам пък аз!
15
8
 
30
 
! Отговори
Мето преди 11 години
Този откъде изплува пак...ГЕРБ се хващат вече като удавник за сламка за всеки който им се върже на обещанията за постове. Явно са паднали много ниско вече.
14
30
 
9
 
! Отговори
яхо преди 11 години
Всички вие където плюете.Първо помислете какво е било назад във времето и тогава правете своите изводи,защото ако така разсъждавате нищо добро не ни чака.Стия червени *** ще погребем страната, само чакат да се докопат до власта за да не им се разкрият всички далавери където са направили.ПОМИСЛЕТЕ РАЗУМНО ХОРА.Аз не съм към никоя партия но освен ГЕРБ не виждам хилоя друга.
13
5
 
18
 
! Отговори
СЕЛЯНДУР ПО РОЖДЕНИЕ преди 11 години
*** НЯМА СРОК НАГОДНОСТ АМА ША МИ ПОЧЕРНИ ЖИВОТО ЕГАСИ ЛОШИТЕ ХОРА СА КАТ ВЪГЛЕН ИЛИ ША ТА ИЗГОРИ ИЛИ ША ТА ПОЧЕРНИ ТВА СА ГЕРБ НАЙ ВЕЧЕ
12
6
 
43
 
! Отговори
Стария преди 11 години
По фамилия - соколов, по акъл - врабчов. С други думи, ***, който няма представа за реалността. Такива управници ни докараха до това, че сега в България да няма икономика и да не знаем какво да правим с произведеното електричество.
11
6
 
42
 
! Отговори
dark blue преди 11 години
Милата "кака Жана". С какво ли я хванал Цвъки за нежните слабини, че на стари години да става за такъв долен резил? Жалка история!
10
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този не е ли вече много дърт,че дая прави четки на ГЕРБ? На какво се надява?Министър няма да стане.Не си гледа пенсията и не си трае,че малко ли неща се изписаха и за него.Още като Председател на НС му викаха Данчето.
9
7
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя нали беше уж демократ, едно от бившите сини величия? Продал се е на дърти години на Герб тоя мазник, *** от класа. Повръща ми се от такива като него, които съсипаха страната.
8
51
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво гледах цялото интервю и много ми хареса. Много ясна мисъл и каза нещата такива каквито са.
7
9
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Типичен десен олигрофен с лява резба!
6
10
 
73
 
! Отговори
така преди 11 години
Безсрамник! За затвор плачеш, нещастнико! Ти, и всички като теб, които ограбихте и разорихте България и превърнахте българина в РОБ! Проклети да сте!
5
13
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Асфалт политика още 4 години?Не, благодаря!
4
52
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това мнение е върха на аргументирания изказ.Дано разумните го последват.
3
9
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И тебе те знаем, за това мнението ти нас не ни интересува и си го дръж за себе си господине.
2
9
 
74
 
! Отговори
d преди 11 години
десен с лява резба това е модерно
1
15
 
84
 
! Отговори
bbb преди 11 години
Продаде ли се батенце на стари години? ГЕРБ автентично дясно??? В тази партия нямат акъл за 5 стотинки - искат пак да управляват!!!