"ГЕРБ е единственият разумен избор за всеки десен човек"

Йордан Соколов: Невъзможно е 4 г. да се подслушва незаконно
Обновена: 6 апр 2013 14:35 | 6 апр 2013 13:58, Елка Василева
519
"ГЕРБ е единственият разумен избор за всеки десен човек"
Йордан Соколов. Снимка: архив, Булфото

"Няма друг разумен избор за всеки десен човек освен ГЕРБ, след като това е дясната партия, призната и от Европа, дори някои у нас да не искат да я приемат за автентична, след като тя е алтернативата на бившата тройна коалиция, алтернативата на БСП и ДПС”. Това заяви пред TV7 Йордан Соколов, председател на Народното събрание по време на управленския мандат на ОДС и Иван Костов.

Така Соколов би отговорил на много разочаровани десни хора, които му задават въпроса за кого да гласуват, след като ДСБ и СДС нямат никакъв шанс да влязат в парламента.

„Аз смятам, че управлението на ГЕРБ ще бъде запомнено с добро”, каза Соколов. Той призна, че също е имал критики, свързани със задържането на детските, майчинските и други социални плащания, още повече, че за тези разходи е имало и финансова възможност. Йордан Соколов обаче смята, че инфраструктурата е най-важна за икономическото развитие, както и финансовата стабилност, която правителството на Бойко Борисов е осигурило.

Бившият парламентарен шеф сподели, че се надява ГЕРБ да има мнозинство в следващото Народно събрание, за да не му се налага да прави коалиции с БСП или ДПС. „Не виждам с кого ГЕРБ ще направи коалиция, ако ДСБ и СДС не влязат в парламента, а аз не виждам такъв шанс, тогава остава госпожа Кунева”, каза Соколов.

Той изрази увереност, че ГЕРБ е готов при ново управление да извлече поуки от грешките си: „Досега ГЕРБ има всички шансове да спечели изборите и ще направи необходимите реформи, защото те водят до спестяване на средства.”

Като бивш вътрешен министър, който знае как стават подслушванията и колко хора участват в тях, Йордан Соколов отхвърли възможността 4 години да се подслушва незаконно. „И сега да изтече информацията с един анонимен сигнал, хвърлен някъде”, усъмни се юристът. Той все пак очаква прокуратурата да завърши проверката си, но се опасява, че и тя може да се превърне в политическа мишена, ако не открие доказателства за незаконно подслушване.

„Очевидно целта е някои партии да имат оправдание, ако на предстоящите избори не получат резултатите, които искат,” прогнозира Йордан Соколов, който заподозря, че това е истинският замисъл на сигнала за незаконното подслушване.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


519
Още по темата: ГЕРБЙордан Соколов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
277
45
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВТОРИ МАНДАТ ЗА ГЕРБ
276
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз смятам, че управлението на ГЕРБ ще бъде запомнено с добро, каза Соколов. Йордан Соколов обаче смята, че инфраструктурата е най-важна за икономическото развитие, както и финансовата стабилност, която правителството на Бойко Борисов е осигурило.БРАВО
275
6
 
23
 
! Отговори
Вярно е !!! преди 11 години
Нито Волен нито Кунева нито Костов заслужават да гласувам за тях, а като си помисля за Овчаров , Местан ,Доган ,*** Нинова, Масларова ми се повръща...Такова жалко лъжене ,мазане настава чак ми се гади ....замислете се за кого гласувате, всяка партия е едно печелившо предприятие. Ако спечели 1 % от вота то следващите 48 месеца ще получава минимум по 140 000 лева на месец... това са нашите пари от данъци ....Долу комунизма ,Долу БСП ..... и Лупи :)
274
29
 
28
 
! Отговори
коко преди 11 години
Ако ГЕРБ не се върнат на власт България е загинала.
273
7
 
11
 
! Отговори
1122 преди 11 години
аман от меки китки с мнение и "тежест" в политикатаслед изборите, предстой създаването на нова формация на "желязковците"и явно Дането ще й е водача
272
11
 
33
 
! Отговори
outsider преди 11 години
Бойко Борисов не става за премиер, просто защото това е над възможностите му - и като образование и като манталитет. Сега на изборите сигуо ще твърди, че е сбъркал с назначаването на Симеон Дянков за финансов министър, но това не го оправдава. Той има качества за мутра, пожарникар или милиционерски началник. Проблема му е в това, че иска да е министър председател.
271
12
 
28
 
! Отговори
пенсия преди 11 години
От ****ас акъл не взимам. Всички които са герберясали са *** по душа и *** по сърце ***.
270
6
 
25
 
! Отговори
damata преди 11 години
Тая мумия още ли развява кокалите си из страната?
269
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не се ли отървем от БСП(БКП,ДС), България никога няма да се оправи. Защо преходът е безкраен? Защото всеки път щом БСП(БКП,ДС) вземе властта, всичко започва от нулата - преходът започва отначало.
268
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Коко и Десислава - един и същ червен драскач.
267
9
 
18
 
! Отговори
Абе, Соколов преди 11 години
изкукуригал си бе, ***. Кажи колко ти платиха за тия думи-пасквилни дето си ги изрекъл. Ле, ле Господи, слез и си прибели вересийте! Пропаднал народ, пропаднала държава след като разчита на неуките и необразованите милиционери боко и цвъко. Срам бе, Соколов срам бе!
266
6
 
26
 
! Отговори
Коко преди 11 години
Откъде изплува този динозавър? Нямало алтернатива на ГЕРБ? Глупости! Никакъв ГЕРБ не не трябва!Долу ГЕРБ!
265
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Очевидно целта е някои партии да имат оправдание, ако на предстоящите избори не получат резултатите, които искат,-ето тук е разковничето.аз мисля същото.
264
5
 
6
 
! Отговори
390 до 391 преди 11 години
Абсолютно си прав според мен! *** сме и си заслужаваме да ни ръководят комунисти, без значение дали са се нарекли ДПС, БСП, РЗС или Атака...:((((((
263
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"До До 385преди 1 минутаДо ДО 385Ще видиш как ще те оправи "Атака", като направи коалиция с ГЕРБ, тогава ти ще се насереш, а не аз!"Разбира се, че ще направи ! Нали казах, че Сидеров е по-голям *** и от Яне Янев!:))) То Сидеров и с другите комунисти от БСП ще направи коалиция, даже и с ДПС ще направи - важното е да е в играта.:) Сидеров е мъжкият аналог на Миглена Кунева, разликата е, че Миглена е интелигентна и с образование, а Сидеров е *** и това определено се приема за мачовско.:)
262
7
 
16
 
! Отговори
коко преди 11 години
Госпожа Соколова е с обратна резба и затова е нормално да обърка ляво и дясно.... сексолог коко
261
2
 
8
 
! Отговори
До 385 преди 11 години
Каква АТАКА? :))) Онзи ненормалник Волен ли ти е кумира? :))) Виж, честно казано бих предпочел Султан да си сложим за държавен глава, пред това, да ме управлява Сайдеров.:) То да управляваш държава не е като да щипеш стюардесите на Луфтханза.:) А и Яне Янев е по-малка п..ка от Сидеров. Те тоя се върти като фурнаджийска лопата. Ми толкова за човек, завършил техникум
260
2
 
9
 
! Отговори
ss преди 11 години
от герб са намислили да подрежат депозитите в банките.боко отдавна мърмори че много пари имат хората по сметки.четете е други сайтове.тук само смрадливи гербери се изживяват.
259
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"ТИ КАТО НЕ СИ БЪЛГАРИН КАК ЩЕ ГЛАСУВАШ БЕ АБОРИГЕН ***, МАРШ В АНАДОЛА КУЧЕ ПРОКЛЕТО"Българин съм, ама единственият начин да се спаси България от *** като теб е да се въведат законите на Шериата.:)))
258
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"да ГЕРБ са дясното крило на комунистическата партия."Не е вярно! Ляво крило са! И то не защото са леваци и ***, а защото произлизат от бедните слоеве на БСП.