Костов: Оставката на Йовчев не е добър знак преди изборите

Румен Петков: Някои граници в президентството очевидно са преминати
Обновена: 9 апр 2013 22:03 | 9 апр 2013 21:35, Елка Василева
102
Костов: Оставката на Йовчев не е добър знак преди изборите
Цветлин Йовчев. Снимка: архив, Булфото

Не е добър знак преди изборите. Така лидерът на ДСБ Иван Костов коментира пред bTV оставката на началника на кабинета на президента Росен Плевнелиев Цветлин Йовчев. Не виждам кой би могъл така пълноценно да замести Цветлин Йовчев  - да дава компетентни съвети на президента, да наблюдава процеса на организацията на изборите, посочи Костов.

Йовчев е поискал да бъде освободен от длъжност по лични причини, свързани с желанието му да реализира свои проекти, които не може да съвместява със заеманата от него позиция, съобщиха по-рано днес от прессекретариата на държавния глава. В момента Йовчев е в отпуск.

Оставката на Цветлин Йовчев силно отслабва експертизата на кабинета на президента в момент, в който върху целия този кабинет пада голяма отговорност да се проведат честни избори, каза още лидерът на ДСБ. Тъй като изборите се провеждат от МВР и с подкрепата на специалните служби, компетентността на Йовчев беше изключително ценна и важна, смята той.

Още по темата

Според Костов Йовчев е бил готов да стане един силен вътрешен министър, но е бил силно атакуван и е станал изкупителна жертва на чужди грехове. При скандала с Мишо Бирата вътрешният министър трябваше да подаде оставка, смята Костов.

Някои граници в президентството очевидно са преминати, за да се стигне до оставката на началника на кабинета на президента Росен Плевнелиев - Цветлин Йовчев, заяви от своя страна пред „Фокус” Румен Петков от БСП.

Петков каза, че е много притеснен от оставката поради две причини. „Първо Цветлин Йовчев е един изключително почтен, честен човек, който винаги е работил за държавата, независимо в какво качество – и в Националната служба „Сигурност”, и в агенцията (ДАНС), на която беше председател, и в Министерски съвет, и сега като шеф на кабинета на президента. Той е отговорен човек и за да се стигне до това решение, очевидно има много тежки причини”, посочи Петков.

По думите му Цветлин Йовчев е държавнически мислещ човек и си дава сметка какво прави. „Аз от месеци говоря за зависимост на президента. Някои средства за масова информация конкретизираха финансова, икономическа зависимост, което е недопустимо за един държавен глава. В момента, в който президентът носи цялата отговорност за управлението на държавата, защото служебното правителство е назначено от него, такъв ход на Цветлин Йовчев е много смущаващ”, допълни Румен Петков.

Йовчев е държавнически мислещ човек и той трябва да остане на разположение на държавата. „Убеден съм в това. И той ще остане, защото го познавам. Той е почтен и силен българин и почтен и силен експерт”, каза още Румен Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЧЕСТНИЯТ ЧОВЕК-РУМЕН ПЕТКОВ,водеше един честен безнесмен,който после честно офейка,и остана съд.дело"АКРАМ"от банка в банка и ГАРАНТИ ЗА КРЕДИТА БЯХА ПЛАМА ПЛЕВЕН,ЗАВОД ЗА АВТ.ГУМИ ВИДИН ЧЛК ВРАЦА,ВОЕННИ ЗАВОДИ И ДР. всичките предприятия са фалирали а ЧОВЕКА ВЗЕ ЧЕСТНО ПАРИТЕи дим да го няма ,остана ЧЕСТНИЯ РУМЕН !ЗА КОСТОВ даде НЕФТОХИМ на РУСКАТА МАФИЯ и сега дълбокомислено РАЗЪЖДАВА ПО ТЕЛЕВИЗИИ ЗА МОНОПОЛИТЕ,пиши му МАРИЦИТЕ и БгБАЛКАН продадено на цена един апартамент,царе на СХЕМИиКРАЖБИ
83
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде, пак някой подхвърля партенката и цялата *** по форумите налапва кукичката като шаранчета.
82
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Оставката на Цветлин Йовчев силно отслабва експертизата на кабинета на президента в момент, в който върху целия този кабинет пада голяма отговорност да се проведат честни избори...."Това е идеята , изборите да се манипулират от ГЕРБ!А не знаят , какво ще се случи след това!!!!!!!!!!!!!!!Гражданска война!
81
1
 
8
 
! Отговори
дак преди 11 години
не е издържал човека
80
1
 
4
 
! Отговори
дак преди 11 години
не е издържал човека
79
0
 
6
 
! Отговори
Да си кажа я? преди 11 години
Това са процеси в цял свят. Навсякъде хората се светват как ги играят и то от колко време са тези циркове.Но протести и революции са доказано неефективни! Хората им спират вярата (телевизия, вестници) и финансирането (такси, глоби и тн.) Това вече е еволюция! Тази финансова криза е резултат от това, че хората отхвърлят робството на материалното над човешкото! Много хора отиват на село и сами си отглеждат чиста храна. Консуматорската ера приключи, както и икономическия растеж!
78
4
 
5
 
! Отговори
nemam nervi преди 11 години
До привържениците на законността и просперитета на България дайте гласа си за ДСБ на сайта afera.bg , а след това и на 12-ти май на изборите
77
4
 
6
 
! Отговори
агентБуда преди 11 години
При управлението на Герб безработицата се утроява,доходите падат 70%,1млн емигрират, данъчните подслушват,бизнеса е на колене-35% фалити,затворите се пълнят с невинни тинейджъри след обилна доза насилие и изтънчен рекет(на заможни родители)! 2013г:500 самоубииства,6 човека демонстративно се самозапалват,бича на мизерията и глада отново е сполетял българина,накрая държавата колабира. Депресия,Агресия,Рецесия завлядяват България под ръководството на мутро-ченгеджийския хибриден звяр ББ-ЦЦ
76
7
 
5
 
! Отговори
56 преди 11 години
До до СТРАНДЖАТА: ГРЕШИШ ДРАГИ, ЗА КОСТОВ И ДСБ НЕ 11 % НА ИЗБОРИТЕ, А СЛЕДВА:"ПОСЛЕЕЕДЕН ВААЛС, СБОГОМ ЛЮБИМА НАДЯ - ЩЕ СЕ СРЕЩНЕМ НЯКЪДЕ СЛЕД 10 ГОДИНИ, АДИОС МУЧАЧОС КАТЕРИНА - ХРАБРА ВОДАЧКО НА 2 ЛИСТИ, АДИОС МАРТИН - БРАТКО ОЧИЛАТКО - ЮНОША БЛЕДЕН, ЧАО РАГАЦИ АГИЧ, ШАРКИЧ, ГЮРИЧ, БОЯТ НАСТАНА, ТУПКАТ СЪРЦА НИ!"
75
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
avtomata za vas dolna paplach.
74
0
 
3
 
! Отговори
ПЕШКО 90 преди 11 години
Като си толкова отворен на темата" ПОЧТЕН",МНОГО МИ СЕ ИСКА ДА МИ КАЖЕШ ИМЕНА НАПОЧТЕНИ И МОРАЛНИ СПОРЕД ТЕБ,КОИТО СА НА ДЪРЖАВНИ ДЛЪЖНОСТИ.
73
1
 
11
 
! Отговори
Симо преди 11 години
Показателно е напускането на началник кабинета на Плевнелиев преди изборите - каквато и да е причината едно е сигурно - в ГЕРБ и президентството се води титанична вътрешнопартийна битка, която също ще даде своя принос за провала им на изборите...
72
8
 
3
 
! Отговори
ПЕШКО преди 11 години
АКО Е ПОЧТЕН КОЛКОТО КОСТОВ И ПЕТКОВ НЕ Е ТРЯБВАЛО ИЗОБЩО ДА Е НА ТЕЗИ ДЛЪЖНОСТИ.КОСТОВ И ПЕТКОВ ДА ГОВОРЯТ ЗА МОРАЛ ВСЕ ЕДНО *** ДА ГОВОРИ ,ЧЕ *** СА ЧЕРНИ.
71
12
 
2
 
! Отговори
Ангелов преди 11 години
Много интересно когато "патриотите и моралисти" Костов и Румен Петков казват, че Йовчев бил не само професионалист ,но и честен. Няма начин да си Дева Мария в службите и политиката. Президента "сгреши" като си отряза "ушенцето".Ако продължава така Янето ще изнесе пак някоя истина.
70
9
 
8
 
! Отговори
социалист преди 11 години
До Анонимен: КОЛКОТО И ДА СЕ ПЕНИШ ,КЛИКАТА ЛИКВИДАТОРИ НА БЪЛГАРИЯ / СДС-ГЕРБ/ Е ВЕЧЕ В КАТАФАЛКАТА И ТРЪГВА С ТРАУРЕН МАРШ КЪМ СМЕТИЩЕТО / не казвам към гробището умишлено / !
69
2
 
9
 
! Отговори
Жорж Ганчев преди 11 години
Проблемите в страната ни, заради които въстава цялата страна, идват от енергийната мафия, смята Жорж Ганчев. Истинските протестиращи обаче са не повече от 25-30%, а останалите футболни агитки и платени демонстранти, допълни той.Зад протестите стои руската енергийна мафия, която иска да ни превърне в страна като Беларус, твърди още Ганчев и допълва, че в момента държавата ни се управлява от милиционерската олигархия и тя дърпала конците на президента Росен Плевнелиев.
68
1
 
6
 
! Отговори
Георги Ламбуров преди 11 години
АМИ АФЕРАТА С ПЛАЖА "КОРАЛ" > ПЛЕВНЯТА и ДИМИТЪР НИКОЛОВ.lambo.blog.bg/politika/2013/01/22/sluchaiat-koral-ili-kak-plevniata-oplevi-blatnoto-kokiche.1045047
67
1
 
10
 
! Отговори
ИСТИНА преди 11 години
Цветлин Йовчев разследвал Плевнелиев за 100 милиона?Президентът бил в комбина със собственика на винарска изба "Тодорофф" през 96-а, твърди Жорж Ганчев!!!!
66
4
 
17
 
! Отговори
Расим Плевня преди 11 години
ЕКСКЛУЗИВНО! СЛУЖБИТЕ В ШОК ЗАСИЧАТ ТЕЛЕФОННИ ВРЪЗКИ НА ПРЕЗИДЕНТА ПЛЕВНЕЛИЕВ С ПРОКОПИЕВ ПРЕЗ ЮАР. ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ ВДИГА РЪЦЕ И НАПУСКА
65
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Медиапул:"Изборите няма да ги спечели ГЕРБ или БСП, а Групировката". Четете!