Само БСП може да свали ГЕРБ от власт, рече Станишев

"Орешарски е предсказуем, диалогичен и чува различно мнение"
Обновена: 9 апр 2013 14:39 | 9 апр 2013 13:37,
404
Само БСП може да свали ГЕРБ от власт, рече Станишев
Сергей Станишев. Снимка: Булфото

"Никой освен Коалиция за България не може да свали ГЕРБ от власт". Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, който заедно с номинирания за премиер  Пламен Орешарски "като успешен тандем" представиха управленската програма на левицата при победа на вота на 12 май.

В залата бяха още водачите на листите на социалистите, представители на синдикатите и бизнесмени, както и коалиционни партньори на "червените" в Коалиция за България.

Станишев традиционно припомни извънредната ситуация в страната – предсрочните парламентарни избори, които се свикват за първи път от 1997 година, и масовите протести от преди месец, които свалиха правителството на Бойко Борисов.

Основният акцент в изказването на червения лидер беше "промяна". "Хората поискаха политика, която да отговаря на техните нужди", заяви Станишев.

Червеният председател наблегна на тежката социална и икономическа ситуация в страната - безработицата, социалното неравенство, свитата икономика и необходимостта от “радикална, но предсказуема промяна“.

За 23 години преход има много натрупани разочарования. Няма политическа партия, която да не носи отговорност за тези разочарования, в това число и БСП, отчете лидерът на партията. Според него обаче левицата се променила и това си личало от номинацията на Орешарски за бъдещ премиер, ако БСП спечели изборите.

По думите на Станишев подобно програмно правителство начело с финансиста е единствената алтернатива на правителство начело с Бойко Борисов като премиер и Цветан Цветанов за вътрешен министър.

Той атакува остро ГЕРБ за конференцията им в неделя, която напомняла на едни други партийни събития от преди 20 години. По думите на Станишев партията на Борисов обещавала “още от същото“ и повече полицейщина и газене на човешки права.

"Отиваме в тази битка с кауза, с ясна кауза. Да върнем България на хората", повтори слогана на Коалиция за България Станишев. Той категорично отхвърли обвиненията в популизъм и допълни, че червените имат ясни идеи как да изпълнят обещанията си – нови 250 000 работни места и развитие на икономиката.

Политическият монопол на ГЕРБ породи и икономически, напомни пак Станишев. Идеята за “дигитална България“ също се прокрадна в представянето на програмата – най-вероятно става дума за въвеждането на електронно правителство.

Станишев не си спести и добрите думи за Пламен Орешарски. "Червеният" лидер го определи като предсказуем, диалогичен и човек, който може да чува различно мнение. Лидерът на левицата го нарече и безспорен авторитет в икономиката.

"Имах честта в продължение на четири години да работя с него в един кабинет. Той представлява символ на всичко добро, постигнато тогава", посочи бившият премиер.

Според Станишев Орешарски олицетворявал ръста на икономиката, новите работни места, той умеел да казва “не“, когато трябва, и “да“, когато вижда кауза.

По думите на лидера на левицата Орешарски издържал и на черния пиар срещу левицата и показал лоялност, въпреки че не е член на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


404
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
352
0
 
1
 
! Отговори
juan mata преди 11 години
Всичко друго, но не експерт и социалист.
351
0
 
1
 
! Отговори
juan mata преди 11 години
-Пламен Орешарски зам. министър в синьото правителство на Иван Костов, зам. лидер на националното ръководство на СДС, но в момента единствения фаворит на червените за бъдещ ляв и социален премиер. Постижения:Инфлация през 2007 - 12, 5% - най-високата в ЕС, дефицит от 4, 7% за 2009 г, масови стачки на лекари, учители, пенсионери през 2008/2009 заради ниските им доходи по време на финансов разцвет на Европа, последният човек в Европа, който разбрал, че има световна криза и като резултат от това негово късно осъзнаване на реалността, България не взе никакви мерки против нея. Всичко друго, н
350
0
 
8
 
! Отговори
Моника преди 11 години
.ей!Да се прибираш! Стига са те показвали насам-натам!Парите, дето ги дадоха да ти се пиша жена взеха да свършват.Я се стегни!
349
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Млий! Таа бира в рекламата на сайта могу му отива на съра гея на физиономията и на баба му - 100-годишната изкуфелница!Ареса ми! Верну!
348
1
 
5
 
! Отговори
Бай Гуй преди 11 години
Да ви кажа - съра ми аресва. Язък, че закриха Спартакус!Ама и оня пич - забравих му името, некакъв беше с тъпо име - мелик ли беше Азер ли беше... казват, че се предпазил от СПИНа на БКП-то и клонингите Му.Ама сега неъф ноф - виген - нре спел!Та да внимавате с пристрасията!
347
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До бочиМоже, ама не си падам по леворезбови като него.После оная ми работа ще ми се сърди сумати време!Та - без сърчовцигейгерине ми се сърдете - пиша тъпанарии, за да не ме хванат за оная ми работа рботчетата за лошите думички, а що се касае до вижданията ми - разбрали сте ги...
346
0
 
4
 
! Отговори
бочи преди 11 години
До Анонимен хаххаха.... браво ве мен , а серГЕЙ даже и гълта
345
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само БСП моце да ми го надърви, ама ако мнооого се постарае и то с хубавите си внучки!
344
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До уго чавесОф - не ми ги приказвай такива. Кажи си твоето мнение.
343
0
 
2
 
! Отговори
уго чавес преди 11 години
Всяка вечер по тв АЛФА от 21.00 - интересни документални филми
342
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До червени халюцинацииНе е съсел, а Хамстер!Я да не обиждаш животинката!
341
0
 
4
 
! Отговори
Леля преди 11 години
Серчо,Ти днеска напапка ли се леля?!А изпишка ли се?Я да си лягаш и да не приказваш повече глупости.Нали знаеш, че тия на порно-канала няма да се оженят!
340
1
 
3
 
! Отговори
jojo преди 11 години
Ако някой има мнозинство то това ще е АТАКА
339
0
 
4
 
! Отговори
червени халюцинации преди 11 години
И как ще стане, Съселчо? Може би чрез партизанско движение? Електората ти е в напреднала възраст така, че не стават вече за партизани, освен това не е достатъчен и като количество! Единственото което ти остава драги ми СерГЕЙЧО, е да си помечтаеш до 12 май и да си готвиш оставката!
338
0
 
6
 
! Отговори
Народен юмрук преди 11 години
ОФШОРЛИЙКС - не сме го забравили. Чакаме имената и то преди изборите!
337
0
 
2
 
! Отговори
уго чавес преди 11 години
Само Русия ще победи еврейската демокрация, рече Волен Сидеров
336
1
 
3
 
! Отговори
до Андрей Райчев преди 11 години
Кажи на туркофила Райков че ще гласувам за Атака
335
1
 
4
 
! Отговори
ИЗПРОБВАНО преди 11 години
Станишка, ГЕРБ не можеш да го свалиш, защото ББ, Гоцето, Р Петков и Доган са в един кръг и в зависимост от кръга майка Монтерей под ръководството на генерал Гоцев - всемогъщата ДС.Формално Петков и Гоцето са в БСП, ако евентуално тя дойде на власт за да помага на другарите на ДС, които са извън нея. Създаден е фиктивен двуполярен модел БСП и ГЕРБ за да се увековечи не КОМУНИЗМА, а дейността на ДС.Всеки ден се хвърлят разни "бомби" за отвличане на вниманието и се правят псевдоразкрития ...
334
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А после кой ще сваля бсп???
333
0
 
2
 
! Отговори
perekly преди 11 години
А , Орлов мост?