СДС иска печатите върху бюлетините да се маркират

Партията на Кабаиванов подкрепя действията на прокуратурата и ДАНС
11 май 2013 19:24, Петя Славова
18
СДС иска печатите върху бюлетините да се маркират
Емил Кабаиванов. Снимка: Булфото

СДС настоява ЦИК да разпореди на секционните избирателни комисии да се маркират печатите върху бюлетините. Това каза Емил Кабаиванов на извънредна пресконференция в централата на партията.

Тя е по повод информация за разкрити незаконни бюлетини в печатница в Костинброд, която е изготвила и оригиналните.

Според сините след полагането на първия печат върху бюлетините трябва да се подпишат трима от членовете на СИК. Кабаиванов каза, че вторият печат трябва да се поставя, само ако върху бюлетината го има първият печат с маркировка и три подписа на членове на комисията. Според СДС има и още един по-радикален начин за решаване на проблема - отпечатване на нови бюлетини, но за това няма време.

Още по темата

Кабаиванов посочи, че те подкрепят действията на прокуратурата и ДАНС и настояват главният прокурор да стигне до край в разследванията по скандала за подслушванията и по случая с незаконно напечатаните бюлетини. От СДС се обръщат към президента Росен Плевнелиев с искане назначеното от него правителство да гарантира в утрешния ден честни и законни избори. Президентът ще носи цялата отговорност, ако има и най-малко съмнение за фалшифициран или купен вот, каза Кабаиванов.

Емил Кабаиванов напомни, че някой може да вземе властта с фалшифициран вот, но не може да управлява с фалшификации. Любен Дилов призова хората утре да излязат и да гласуват масово, защото само по този начин може да се избегне купуването и подмяната на изборите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Шистак,помагаш ли на бременни, с чувалите, милиционерска муцуно?
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този иска това,онзи онова. Спрете се малко, да си гласуват хората спокойно кой за когото е решил. Само буламачи се бълват преди изборите. Бай *** е ангел спрямо всичките лакомии от плакатите. "Пази, Боже, сляпо да прогледа".
10
1
 
10
 
! Отговори
георги преди 10 години
Никому не е изгодно да чуе призива на СДС, нормално... затова се надявам народа сам да вземе нещата в ръце утре, правейки правилен избор! Успех на моя избор - 10
9
3
 
2
 
! Отговори
go6o преди 10 години
prizovavam vsi4ki da boykotirame izborite tova e nay pravilnoto re6enie i e napalno grajdansko van mafiqta iskame samo 120 no napalno novi deputati vsi4ki van narodat e ve4e umoren razberete go maloumni deputati
8
4
 
7
 
! Отговори
Венелин преди 10 години
до 6Ама наистина сте много ***! Този уникален печат заедно с уникалния му дефект ти го правя точно за 20 минути и за 20 лв. Какво пречи да се направи отпечатък сутринта и от него да се изфабрикува печата? Отговорът е - нищо! Председателите на комисии са все от герб...
7
6
 
13
 
! Отговори
Георги преди 10 години
СДС е е правилния избор ! 10- Ясно Дясно управление
6
6
 
15
 
! Отговори
Калоян Димитров преди 10 години
До Елвина На мен ми писна! Ще гласувам за СДС!
5
6
 
14
 
! Отговори
Елвина преди 10 години
Ако ви е омръзнало от политически сандали, гласувайте за истинските демократи - СДС! С номер 10 в бюлетината!
4
8
 
16
 
! Отговори
Явор преди 10 години
СДС е автентичната десница в България ! УСпех утре !
3
8
 
17
 
! Отговори
Стайков преди 10 години
Само СДС може да гарантира демократично управление ! УСпех
2
1
 
23
 
! Отговори
дарин преди 10 години
Единственият начин да се противопоставим на фалшифицирането на изборите и купуването на гласове, е като излезем масово да гласуваме. Защото няма по-добро лекарство за демокрацията освен повечето демокрация. Колкото повече стават отвратените от политиката, толкова повече стават отвратителните в нея. каза Любен Дилов.
1
19
 
15
 
! Отговори
PEPO преди 10 години
О, свещенна простота!!!! СДС що не вземе да си прочете Изборния кодекс и да се информира как се маркира печата, преди да ръсят мозък....както винаги неподготвени...