ГЕРБ иска замразяване на заплатите на депутатите

Партията внася жалбата за касиране на изборите в понеделник
Обновена: 19 май 2013 11:22 | 19 май 2013 09:26, Елка Василева
250
ГЕРБ иска замразяване на заплатите на депутатите
От ГЕРБ ще предложат Цецка Цачева за зам.-председател на парламента. Снимка: Булфото

Замразяване на депутатските заплати ще предложи ГЕРБ в първия ден на новия парламент, пише „Стандарт“. Хората на Бойко Борисов ще направят това веднага след речите от трибуната на Народното събрание. Според правилника парите на народните избраници са равни на 3 средни заплати в обществения сектор през последния месец от тримесечието.

През февруари 2012 г. ГЕРБ поиска замразяване на парите на депутатите, което беше в сила само за 41-вия парламент. Сега новите народни представители ще искат това да важи и за 42-рото НС. Основната депутатска заплата в предишния парламент беше 2196 лева.

Сред първите законови промени, предложени от ГЕРБ, ще бъде и вдигането на майчинските от 240 на 310 лв., колкото е минималната работна заплата. Освен това хората на Борисов ще предложат да се направи нов кодекс на труда, защото този бил доста "овехтял".

Още по темата

В документа трябва да са разписани допълнителни правила за гъвкава заетост. От партията ще предложат Цецка Цачева за зам.-председател на парламента. Герберите ще искат още и специално министерство за електронните услуги, които бяха един от стълбовете в предизборната им програма.

Хората на Борисов са твърдо "за" запазване на валутния борд, балансиран бюджет и 10% плосък данък. Четирите проектозакона за секретните служби са един от основните приоритети за гледане в пленарна зала.

Междувременно "Стандарт" научи, че ГЕРБ ще внесе в понеделник във всички институции жалбата за касиране на вота. Това са Президентството, Министерски съвет, Главна прокуратура, Върховния касационен съд и Върховния административен съд.

Има вероятност ГЕРБ да изчака първия пленарен ден и тогава да събере подписите на 48 депутати. Те могат да сезират Конституционния съд за касирането на вота.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
0
 
2
 
! Отговори
еца преди 10 години
защо не си гласуват да си плащат осигуровките а се матаят
201
2
 
1
 
! Отговори
b eeeeeeeeeee преди 10 години
ЗАЩО НЕ ГО НАПРАВИХТЕ ДОКАТО БЯХТЕ НА ВЛАСТ БЕ....СЕГА ВЕЧЕ Е КЪСНО ....КОЛКОТО ИСКАТЕ МОЖЕ ДА ГОВОРИТЕ!
200
0
 
8
 
! Отговори
tribun преди 10 години
България,е една богата страна,всичко си имаме и Балкан и море,земята ни ражда всичко,имаме си природни богатства,злато ,мед,въглища и скъпоценни камъни,едно нещо си нямаме умни глави който да ни управлявати да водят народа си към благоденствие.
199
0
 
9
 
! Отговори
презлагам преди 10 години
Почтеното е не замразяване, а намаляване на заплатите на депутатите.Не може всичко да ти е безплатно,а заплатите да растат,при тази мизерия.Другото,ако искат уважение и симпатия е да намалят безумните партийни субсидии,вдигнати тихомълком повече от 25 пъти, най-високите в ЕС при най-ниския жизнен стандарт
198
0
 
6
 
! Отговори
МВФ преди 10 години
Да бъдат намалени 3 пъти на тези безсрамници!!!
197
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
и без заплати да са- пак ще се натискат. Там други неща ще хранят!
196
3
 
6
 
! Отговори
er преди 10 години
боко боко - лицемерчето ми
195
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Спукаха се да си раздават бонуси а сега изведнъж се загрижиха .
194
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КУПУВАЧИТЕ НА ГЛАСОВЕ СА ОСНОВНО ОТ ГЕРБ--------- Странно защо тогава хванатите са от ДПС и БСП.
193
2
 
4
 
! Отговори
Марсианец - чукча преди 10 години
До Н.МЛАДЕНОВКуйович ли ще му мери кръвното там, или някой друг мафиот ще му свали кръвното до 0:0
192
10
 
15
 
! Отговори
Васил преди 10 години
Нещастните демони започнаха да се гърчат в комплекси.Предпочитам ГЕРБ, но социалистите не могат да ме съборят. Направил съм системата независима от това кой ще спечели. Просто по съвест предпочитам ГЕРБ, защото те поне работят. Социалистическите безумия ме възмущават, но не могат да ме съборят.
191
15
 
12
 
! Отговори
Н.МЛАДЕНОВ преди 10 години
БРАВОС,САМО ЧЕ МАНДАЛОТО ПАДНА И БОКО *** / ТОДОР ЖИВКОВ /,ВЕЧЕ НЕ Е НА ВЛАСТ ! ТОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗДЪРЖИ ПОВЕЧЕ ОТ ЕДИН МЕСЕЦ В ПАРЛАМЕНТА ,КАТО РЕДОВИ НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ ,ЗАЩОТО ЩЕ МУ СЕ ВДИГНЕ КРЪВНОТО ! ПО ДОБРЕ ,ПЛЕВНАЛИЕВ ДА ГО ПРАТИ АТАШЕ В СЪРБИЯ -ТАМ КРЪВНО НЕ ГЛЕДАТ !
190
13
 
16
 
! Отговори
il_cho преди 10 години
Гробарчета, хич не си правете илюзии, че това с майчинските ще намали хората, които ви ненавиждат! Цели две години майките протестираха с детските колички пред парламента! Хората ви наричат българоубийци! С днешната инфлация 310 лева са нищо! Не ви искаме, доказано слаба "партия" сте! Вярвам, че от следващия месец повече няма да чуем за герП, партията на българоубийците!
189
2
 
23
 
! Отговори
detelina преди 10 години
А,АЗ ПРЕДЛАГАМ-ДА РАБОТЯТ БЕЗ ПАРИ!!!!
188
15
 
28
 
! Отговори
98 преди 10 години
КУПУВАЧИТЕ НА ГЛАСОВЕ СА ОСНОВНО ОТ ГЕРБ . СЕГА СА С ГОЛЕМИЯТ МОРАЛ
187
10
 
19
 
! Отговори
ВЕСЕЛАТА БОЛНИЦА преди 10 години
АЙДЕ, ПОЧНА СЕ С ПОПУЛИСТКИ НАПЪНИ ДА СЕ ПРАВЯТ МИЛИ ОЧИ НА ПРОСТИТЕ КАТО НЕГО, С КОИТО СЕ РАЗБИРА, ЗАЩОТО И ТОЙ Е "ПРОЗЗЗЗЗЗЗЗЗ". САМ СИ ПРИЗНАВА, ЧЕ Е ***, ПЪК НАПИРА ДА УПРАВЛЯВА. Е КАК ДА ОСТАВИШ СЪДБАТА НА ДЪРЖАВАТА И НАРОДА НА *** ЧОВЕК. И АЛЧЕН, И ЛЪЖЕЦ, И НЕКАДЪРНИК. "ПРОЗЗЗЗ" АМА ЯК И С ПТИЧИ МОЗЪК. НЯКАК НЕ СТАВА, АМА НИКАК. И Я НАЙ- СЕТНЕ ДА ВЪРВИ НА МАЙ*НАТА СИ,ЧЕ НИ ПИСНА.
186
7
 
8
 
! Отговори
гражданин преди 10 години
Опитът на един ***, стигнал до прозрението как да се избавим от ... сега сте на прага на ново откриване на себе си като Личност.
185
8
 
48
 
! Отговори
Мунчо преди 10 години
ГЕРБ бяха 4 години на власт и не направиха нищо по тези въпроси. Сега изгубиха властта и започнаха с популизма. Браво ГЕРБ, вие сте истински юнаци.
184
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП се отказа да строй Белене защото от ДПС не искали макар от Атака да са за строенето й. От Атака пък се отказаха от минималната заплата от 1000 лева щото нямало как да стане и БСП не било съгласно. Абе пълен цирк. Изборите минаха и голямата гума взе да играе върху обещанията, направо отидоха на кино. Язък за наивните калинки които гласуваха за тях. Още по-гладни и по-бедни ще станат. Дет има една приказка "колкото повече мърдаш толкова повече ти влиза"
183
0
 
35
 
! Отговори
винету преди 10 години
не замразяване,а намаляване на заплатите на всички държавни служители----щом е криза,нека да е за всички!