Борисов зове своите: Да влезем 97, да излезем 97!

"Очаквам трима-четирима от вас да бъдат пробити"
Обновена: 21 май 2013 08:42 | 21 май 2013 08:05, Веселина Йорданова
146
Борисов зове своите: Да влезем 97, да излезем 97!
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

"Да влезем 97, да излезем 97. Бъдете принципни! На следващите избори ще бъдете сто и...” Така се обърна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов към своите депутати, които събра на тайна среща без СРС, за да им даде напътствия за новата парламентарна сесия, пише “Труд”. Сбирката е била в столичен ресторант в района на НДК.

“Очаквам трима-четирима от вас да бъдат пробити. Ако има такива неуверени хора сред вас, да не си губят времето, още сега да си напускат. Така ще си спестим занапред взаимните неприятности. Трябва да сме единни, защото само така ще покажем на хората, че имаме принципи и не отстъпваме от тях”, призова своите избраници бившият премиер.

“Можеше да направим коалиция, но това нямаше да е честно спрямо всички тези 1 100 000 души, които гласуваха за нас. Ние им дължим честност, дължим да изпълним всички обещания, които поехме по време на предизборната кампания, защото другото ще е предателство спрямо каузата и тези хора”, обърнал се Борисов към ГЕРБ-ерите.

“Благодаря ви, че успяхте да издържите тази брутална кампания, която се проведе срещу ГЕРБ. Очаквам от вас да бъдете внимателни и конструктивни в работата си, макар и в опозиция. Не се отмятам от думите си, че всичко можем да постигнем, но само с “работа, работа, работа”, каза още Борисов.
Бившият премиер допълнил, че той самият също ще бъде в парламента, така че връзката с него щяла да е директна.

“Всеки, който има какво да ми каже, ще може да го направи веднага и без посредници - съобщил той. - Българинът е мъдър, аз вярвам в неговата трезва преценка. И че ще разбере защо отказваме коалиция, въпреки че можеше да направим такава". Лидерът на ГЕРБ успокоил своите, че положението партията да е в опозиция не е ново за политическата формация.

“Ние се създадохме като партия в опозиция, били сме не малко време извън властта, но и тогава, и сега това ни направи само още по-силни”, казал още Бойко Борисов. Въпреки че правителството на малцинството няма шансове да бъде избрано от новия 42-ри парламент, Бойко Борисов няма намерения да спре с кадровите си предложения, след като внесе проектосъстав на Министерския съвет. Той възнамерявал да подложи БСП, ДПС и “Атака” на своеобразен тест за демокрация, като номинира свои хора с утвърдени качества за всеки свободен пост в парламента и изпълнителната власт. Става дума за шефове на комисии в Народното събрание и за титуляри на други важни позиции във властта, избираеми от парламента.

Първото предложение на ГЕРБ - на Цецка Цачева за шеф на парламента, се очаква да бъде отхвърлено с мощно мнозинство. В проектоправителството на ГЕРБ вицета ще са Лиляна Павлова и Томислав Дончев. Очаква се и за останалите министерства да бъдат предложени знакови фигури от ГЕРБ - Тотю Младенов, Владислав Горанов, Делян Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
1
 
6
 
! Отговори
до 111 преди 10 години
като не искаш да подкрепиш някой може да гласуваш против, а не да бягаш
121
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Ico 125Това е точно така. Виденов бе свален с преврата, направен от свой и противници, но основно от Сорост (който след време си плати с живота). Може би най честния български политик на прехода, но настъпиш ли сериозните интереси ти си враг дори и за свой.
120
2
 
9
 
! Отговори
aira.renali преди 10 години
До neanonimenМалка поправка - не БСП,а старата БКП,чиято еманация са всички останали.
119
7
 
14
 
! Отговори
neanonimen преди 10 години
Ицо, разбирам те и аз помня зимата и плачещите пенсионери, които нямаха дори и коричка хляб и разгневените студенти, които не виждаха бъдеще. Виденов беше жертвеното агне, така е. Ядосвам се от факта, че явно никой не помни или не мисли, защо сме на това дередже. Ето го и онзи долу ми говори за 3 национални кризи докарани от Борисов... За какво говорим, промит или платен мозък. Цялата мизерия в държавата е следствие от БСП, по един или друг начин, дори Костов е следствие на БСП.
118
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гербаджии, не си изпускайте нервите.Тепърва започват неволите ви.
117
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДПС и БСП толкова са се озлобили, че взеха да крещят от трибуната. Ако Волен е БЪЛГАРИН, той ЩЕ ПОДКРЕПИ Герб и ще направят коалиция, защото това е спасението. Ти, Волене, който повече от 7 години говориш против комунистите и турската върхушка на високи постове в държавата - си ДЛЪЖЕН да играеш против тази двуглава змия. Народът го очаква от теб. Простата истина е, че ТРЯБВА да подкрепиш ГЕРБ, иначе си плюеш на всичко до сега, но ето - слушам те в момента, вече си се продал!
116
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !Нали си знаеш ,къде ще те пратя ? На *** в ....!Не ме карай да уточнявам...
115
1
 
14
 
! Отговори
Ico преди 10 години
До 106 То и смотани има и платени сигурно,...но ти каза истина ,но виж как може и тя да се пречупи...бях на 25 тога и помня добре зимата 96-97г. По вечето хора не знаят все още ,че инфлацията беше постановка да махнат Жан Виденов защото не искаше да преватизира за жълти стотинки тоест да краде държавата.В най новата ни история може би един от най честните ни политици без да живее в охолство..Дойде Костов и стана разсипията и голямооото крадене!
114
5
 
9
 
! Отговори
IQ146 преди 10 години
Чувството,което изпитвам в момента е страх.Страх,че тази ДЯВОЛСКА КОАЛИЦИЯ,насочена към КРАЖБИТЕ,ще ни бутне бедната,но подредена и чиста къщурка,която съумяхме да запазим в най-голямата криза на този век.Фактът,че не осъзнаваме КОЛКО ГОЛЯМА Е КРИЗАТА ИЗВЪН България говори за това колко много направи Борисов за България!Не съм комунист и никога няма да бъда,НО СЪМ БЪЛГАРИН,затова ще пожелая успех на това Правителство,каквото и да е!Но ако се състави Правителство от КРАДЦИ,СПУКАНА НИ Е РАБОТАТА!
113
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко, излизам на улицата да те подкрепя! Щото съм българин и предпочитам българска мутра да ме управлява и краде, отколкото поробител и една плюнка с 0 часове работен стаж! Просто си истински човек, народен, правиш и ти шмекерии, но това е политика, ясно ми е, че никой от вас не е чист. Обаче имам очи и виждам кой какво прави. бсп и дпс вън от БЪЛГАРИЯ! Писна ми да слушам лъжи и женски приказки - България има нужда от мъжка ръка, като твоята!
112
5
 
19
 
! Отговори
Буревестников преди 10 години
Поне Другарят Борисов гледам се стреми да следва и да спазва някакви принципи от самото начало на ГЕРБ и НЕ иска да прави смехотворни "коалиции" с НИКОЙ в името на жаждата за "диплене на още и още пачки,излизащи от нашия джоб!".... Друг е въпроса,какво направи ГЕРБ във времето когато беше на власт де! Особено с тоя Вдянков в редиците си! :( А каква "опозиция" гледаме?!? То да се чудиш да се смееш ли... да плачеш ли...?!? Комунисти и Царисти , а?!? Депесари и Националисти?! Е_ _ ти "Коалициите"!!
111
2
 
13
 
! Отговори
ac dc преди 10 години
Първия по-умен политик, който ограничи кръга на крадците от държавната ще изкара повече мандати и от бай тошо. Ама и в този парламент не виждам такива... Атака подкрепи ли *** - ще има 1% на следващи избори/тоест след януари догодина/. ПС: Не съм от герб - просто опитвам се да гледам трезво на нещата
110
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен106 знаеш ли чеБЪЛГАРИЯ Е ПРЕЖИВЯЛА 2 НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ И КОИ БЯХА НА ВЛАСТ КОМУНИСТИТЕ ЛИ БЕ ТЪПЧО ОМРЪЗНА НИ ОТ ВАШИТЕ *** ГЕРБЕРСКИ ВНУШЕНИЯ ЗА 3ГОД ВЛАСТ НА ГЕРБ СТИГНАХМЕ ЗА 3 НАЦ . КАТАСТРОФА ТО НЕ Е МИЗЕРИЯ ТО НЕ Е ЖИВИ ФАКЛИ В КИТАИ КОМУНИСТИ УПРАВЛЯВАТ ПЪК Е ДРУГО МАФИЯТА В БЪЛГАРИЯ Е ЕДНА ТЯ СМУЧЕ ОТ НАС НЕЗАВИСИМО КОИ СА НА ВЛАСТ ЗАЩОТО ВСИЧКИ СА ОТ ЕДНО КОТИЛО
109
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
moshenici edni i sashti
108
14
 
18
 
! Отговори
Ереван преди 10 години
Очаквам трима четерима от вас да бъдат ПРОБИТИ-това е абсолютен улечен и мутренски израз,ПО-ГОЛЯМ *** И *** БОРИСОВ НЕ Е ИМАЛО НИКОГА В ИСТОРИЯТА НА БГ НИТО В НОВАТА НИТО В СТАРАТА,ВСИЧКИ КОИТО СА ГЛАСУВАЛИ ЗА ТОЗИ *** ТРЯБВА ДА РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ СТЕ СЪЩИТЕ ПРОСТАЦИ КАТО НЕГО.ЖАЛКИ И НЕЩАСТНИ ***
107
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко Борисов е първият Премиер на България, който си призна, че е с обратна резба !
106
1
 
2
 
! Отговори
художника преди 10 години
До До художникаИзвинете г-не, но аз не гледам в канчето на някой, за да си върша работата. Кой колко пари е донесъл, ги е за благата на всички. Имам малък бизнес и никой не ми е попречил до сега, друг е въпроса че и никой не ми е помогнал. Явно имате доста свободно време за заяждане.И понеже не мога да правя време, отивам да правя пари!
105
0
 
9
 
! Отговори
lapnigo преди 10 години
как спряха телевизията докато говореше ббза сс се оправи
104
9
 
0
 
! Отговори
Атака преди 10 години
Ето за това гласувах за Волен! 23 депутата няма да гласуват за избор на правителство - това значи, че АТАКА няма да подкрепи никой. За пореден път те са единствената партия, която мисли за гражданите. Натриха гъзовете на всички, които казаха, че АТАКА ще се коалира с ДПС. Искам сега да ви чуя господа съдители на АТАКА
103
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 894По-добре ли е Тъпият Гей да те омайва изкусно с лъжите си?