Кабинетът „Борисов“ няма да влиза в парламента

Казва министрите си при президента и връща веднага мандата
Обновена: 22 май 2013 14:29 | 22 май 2013 11:31,
188
Кабинетът „Борисов“ няма да влиза в парламента
Бойко Борисов като депутат. Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да предлага на гласуване правителство на ГЕРБ в пленарната зала. Това стана ясно от негово изказване днес в парламента.

Председателят на парламентарната група на бившите управляващи обясни, че утре ще приеме мандат от президента Росен Плевнелиев, ще обяви състава на този кабинет в президентството и още там ще върне мандата.

Вчера Борисов направи подобна заявка, като обясни, че ще предложи правителство само за гражданите.

По думите на експремиера, като не се подлага на гласуване правителството на ГЕРБ в парламента, ще се спести време и така вторият мандат ще се връчи по-бързо. 

„Вече е видна тройната коалиция, така че само ще губя време“, обясни Борисов защо се е отказал да предложи свой кабинет в пленарна зала, каквото беше първоначалното му намерение след изборите.

Според Борисов има скрита уговорка между Атака, БСП и ДПС. Този път той видя договорката в гласуването на състава на двете временни комисии в НС –  за изготвяне на правилник и по правни въпроси. 

Още по темата
„Ако българският избирател знаеше, че ДПС и „Атака” ще правят заедно комисии, ако знаеше, че БСП и ДПС в смесените райони ще бъдат като една партия и ще се броят като една партия, резултатите от изборите щяха да бъдат други“, заяви Борисов.

Тези трикове хората трябва да ги знаят още от първото заседание, отсече експремиерът.

Той беше категоричен, че ако е бил депутат в предишното НС, нямало да допусне подобни практики.

Ако съм бил тука, нямаше да го допусна. Сега съм тука и публично и ясно казвам каква далавера се прави, заяви Борисов. Той обясни още, че с подобен начин на работа народното събрание няма да се отговори на обществените очаквания.

Според него твърденията на лидера на „Атака“ Волен Сидеров, че ГЕРБ се опитват да купуват депутати, са “пълни измишльотини“. По негови думи това си било комунистическа практика. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още по темата: Бойко Борисовкабинет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
2
 
0
 
! Отговори
божидар35 преди 10 години
бойко болисов се закани да не влиза в парламента.--правилно бойко,без това там не ти е мястото вече...?
146
0
 
2
 
! Отговори
ОТ НАРОДА преди 10 години
ИСКАМЕ НОВИ ИЗБОРИ. ИНАЧЕ ИЗЛИЗАМЕ НА ПРОТЕСТ. НА БАРЕКОВ ДА МУ СЕ ОТНЕМЕ ЛИЦЕНЗА ТОВА НЕГОВОТО ТЕЛЕВИЗИЯ ЛИ Е. В ДЕНЯ НА РАЗМИСЪЛ УПОТРЕБИ НЕПРАВОМЕРНО ПОЛИТИЧЕСКО ВЛИЯНИЕ НА ХОРАТА. ЛЮТВИ МЕСТАН ПЪК ИЗЛЕЗЕ И КАЗА СТАВА ПРЕВРАТ В ДЪРЖАВАТА НЕ ИЗЛИЗАИТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ. ТОВА ИЗБОРИ ЛИ БЯХА. ИСКАМЕ НОВИ ИНАЧЕ ИЗЛИЗАМЕ НА УЛИЦАТА. ВЛАСТА Е ВЪВ НАРОДА.
145
5
 
2
 
! Отговори
teo преди 10 години
Бойко ти си ПРЕДАТЕЛ!Аз гласувах за теб и очаквах да видя в парламента КАК ЩЕ ГЛАСУВАТ ЧЕРВЕНО-ТУРСКИТЕ НАЦИСТИ, НОооо ТИ ПРЕДАТЕЛЮ НАШ, МЕ ЛИШИ ОТ ТОВА,КАТО СЕ НАДУПИ НА БСП-ДПС И АТАКА!ТВОЕТО ДУПЕ БЛЕСНА И ЗАСЛЕПИ ТВОИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ!!! Съжалявам, че ГЛАСУВАХ за теб СТРАХЛИВЕЦО И ЧАО!Бойко ТИ СИ ПРЕДАТЕЛ!!!
144
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
" Герберасти и герберастки", изпикахте ли се тази сутрин? Ако още не сте ,отивайте. Това е повеля на "главно командващия"
143
0
 
5
 
! Отговори
ива преди 10 години
Novi izbori; 78% oт българите искат касиране. 45% не гласували, 18% от гласувалите(ГЕРБ), 15% гласували, но не попаднали в парламента. ЗА Атака гласуваха 3,5% от населението, но и те декларират, че няма да участват в управлението. Тогава, колко лигитимни, ще са тези, който ще ни управляват? Този парламент не може да работи нормално това всеки го вижда така, че колкото по скоро толков по добре; избори.
142
9
 
7
 
! Отговори
Хохо преди 10 години
Боко лентата и цецо слушалката пак влизат тук с анонимни никове и ръсят глупости, леко боче, да не дигнеш кръвното!!!!!!!!!!!:))))))))))
141
13
 
3
 
! Отговори
22 преди 10 години
stiga gerberastiq
140
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** ми - дойди ми!
139
2
 
9
 
! Отговори
мaдури преди 10 години
999....A ти кaкво очaквaш бе ....дa стоя още 23 години и дa ми мине животецa в мизерия ли. Дa не сьм безсмъртен бе ***. Достaтъчно чaкaх. Или може би е висш пaтриотизъм дa се пенсионирaм с 200 левa a .....тъпaнaр
138
7
 
4
 
! Отговори
999 преди 10 години
до manuri не зная манури ли си *** ли си хубаво си направил че си се махнал от бг.такива като теб нямат място тук в бг те са като Волен дето мислят само за себе си само имат едни големи усти и се съюзяват с бсп и дпс,ха живеи си където искаш и не се меси в нашия живот НЕ СЕ ВРЪЩАИ ПОВЕЧЕ В БГ бъди жив и здрав
137
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 71 Що да го няма БОКО бе? Там е, в парламента.Питай го.Дано ти отговори,че нещо повече е зает да прави на инат.И да продължава с хаоса,но той толкова си може.
136
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До james1napulno sam suglasen. uvolnjavat nared, nezavisimo kolko si dobur , ako ne si ot bsp ili dps te mahat i nazna4avat svoi hora. Smjataite za kakvo stava vupros sled kato daje lelki ot detski gradini sa uvolnjavani !!!
135
6
 
19
 
! Отговори
manuri преди 10 години
Тия *** от Гроб ме изгонихa от Бългaрия ......трябвaше дa продaм къщa и колa зa дa могa дa имигрирaм,зaщото тукa мутрите превзехa стрaнaтa. Искaт дa зaтрият Бългaрия......и кaк дa не избягaш когaто повече.от годинa си без рaботa,.a зaплaтите сa 600 левa . При положение че токa е 300!!!!!! Кой нормaлен човек ще стои тук? *** мръсни......кaквото посеете товa дa пожънете!
134
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не му вярвам!Снощи щеше да внася правителство. Преспа.Днеска няма да внася кабинет...Утре може нещо друго да е сънувал...Но това е добра новина... няма да има отново още 4 години бедност
133
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много добра новина. Не вярвам да има по-лошо правителство от това на ГЕРБ
132
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До СТРАНДЖАТАА - хапчетатааааааааааааа. Събуди се!
131
11
 
8
 
! Отговори
extranjero преди 10 години
като ,чета тук то е ясно какви хора живеят в България. те нещат демокрация ,не щат да живеят ,като останалите в Европа. зове ви русия .надобър ***. adios
130
14
 
25
 
! Отговори
дзвер преди 10 години
До james1Герберасията е коварна болест...с летален край...
129
11
 
11
 
! Отговори
алекса преди 10 години
До Анонимен142 ТИТИВсеки има право на мнение, но не с такива изрази, защото показват невъзпитание и ограничен ум. Защо се борихме 23 години за демократична държава, за да се върнаг БСП и ДПС на власт, а като капак и самозабравилият се Волен Сидеров, който с безумен поглед повтаря едни и същи неща, които не могат да се случат.
128
22
 
6
 
! Отговори
321 преди 10 години
Когато НЕ ГЛАСУВАШ се гавриш с:1) политиците;2) ***, които ходят да гласуват;3)държавата!