Кабинетът Орешарски - нито програмен, нито експертен

"Планът Орешарски" бил популистки, отсече политолог
27 май 2013 22:21,
143
Кабинетът Орешарски - нито програмен, нито експертен
Пламен Орешарски. Снимка: Булфото

Предложеният кабинет на Пламен Орешарски не е нито програмен, нито експертен. В основата си той е коалиционен и това ще проличи още през първата година от работата на бъдещите министри. Това заяви в студиото на Bulgaria On Air политологът Момчил Дойчев.

По думите му с предложенията за министерските постове се цели размиване на политическата отговорност, което по вида си прилича на кабинета Беров. Именно в този кабинет БСП и ДПС отново са били партньори. Той обясни, че лицата, които Пламен Орешарски обяви публично, в миналото си се свързват с различни политически сили.

Според Момчил Дойчев това означава, че тези фигури сменят партиите, но не и възгледите си. Той не определя бъдещото коалиционно партньорство като сходно с тройната коалиция, а като по- сложна конфигурация от повече партии.

Дойчев коментира и „планът Орешарски“, като посочи, че програмата е безсистемна, съдържа краткосрочни мерки за преодоляване на политическата, икономическата и финансовата криза в страната, но не дава ясна дългосрочна стратегия. Според него в основата си програмата е по- скоро популистка и оставя много важни проблеми без решение. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
0
 
! Отговори
гого преди 10 години
До тъпия бай гоньо.... не трябва да напуска ме страната. а да си искаме България. Ти чувал ли си за Левски и Ботев...
125
0
 
1
 
! Отговори
коко шанел преди 10 години
Вижте как кандидат - министъра на спорта Мариана Георгиева се представя на митинг на ДПС.Страхотен клип в You Tube!!!
124
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За свалянето на ГЕРБ допринесе и загърбването на държавността и институциите, вместо това на пиедестал бе поставено едно Аз, огромно и празно. Сега не е така.
123
19
 
5
 
! Отговори
владетеля преди 10 години
ЗА ВАС ИЗГЛЕЖДА НЯМА ДА ИМА ДОБЪР КАБИНЕТ,А МАЙ ЩЕ ВИ ХАРЕСВА КАБИНЕТА НА БОРИСОВ,КОЙТО САМО ОГРАБВАШЕ НАРОДА И ТОЙ СИ МИСЛЕШЕ САМО ЗА СЕБЕ СИ,ХОРАТА НЕ ГО ИНТЕРЕСУВАХА ВЪОБЩЕ И КОЕТО ПРОДЪЛЖАВА В МОМЕНТА.ТОЗИ БОЙКО БОРИСОВ И СЕГА СЕ БОРИ ЗА ВЛАСТ,КАТО ПЛЮЕ ПО ДРУГИТЕ И НЯМА НИКАКЪВ СРАМ ОТ ЛОШОТО СИ НЕВЪЗМОЖНО И НЕВЪЗПИТАНО ПОВЕДЕНИЕ.
122
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Според него в основата си програмата е по- скоро популистка и оставя много важни проблеми без решение. С една дума няма програма, но за сметка на това ще има хвалебствени дитирамби за невероятните качества на "експерта" премиер Орешарски. Когато му лъсне голия за.ник на т.н. експерт, БСП ще обърне палачинката и ще стане един от най-яросните критици на "експертно програмния" кабинет Орешарски. Това ще е сигнала за нови предсрочни парламентарни избори.
121
1
 
9
 
! Отговори
Семкаджия преди 10 години
Кое е по-добре - Тиква или Кратуна?
120
2
 
18
 
! Отговори
бобо преди 10 години
Моля, пуснете си видиото с кандидат министърката за физкултурник 1 Марияна Георгиева. Е и коментарии не са нужни!
119
5
 
25
 
! Отговори
хм??! преди 10 години
Пичове и дами - наиграха ни !!! Протестирахме за да дойдат пак турцо-комунистите на власт!!! После пак ще се сменят с Бойко, после пак и така... !! На следващите протести призовавам всеки да дойде въоражен и да покажем, че ПОВЕЧЕ НЕ МОЖЕМ ДА ТЪРПИМ да се гаврят с нас - хората, които въпреки всичко все още стоим в България и се опитваме да оправим това ла*няно положение! Ако искаме поне децата ни да живеят нормално - да ги ИЗМЕТЕМ!
118
1
 
9
 
! Отговори
емигрант преди 10 години
несам симпатизант на нито една партиа защото всичките са едно цяло семеиство ,последно когато бяха БСП разбраха че напускат ,една позната работеше в финансите и вика неможеш да си преставиш какво грабене ,и сега пак пак се натискат да грабат пак,нече ГЕРП неса краднали вси4ки са еднакви мафиа мафиа мафиа и то голяма
117
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кланове на червената мафия се ,,договарят "
116
4
 
5
 
! Отговори
баи ганио преди 10 години
Докато не пратат в затвора половината политици няма да има даржава ,но това няма как да стане мафиа да осади мафиа ,стягаитеси куфарите и се махаите братя балгари че иджа още по страшно ,които ше да доиде сащиа *** ше го ядем ,всички са еднакви все едно един гие правил наи голямата мафиа ж страната са политиците ,дано си останете само виа в Балгариа нагло лацливо племе
115
1
 
12
 
! Отговори
Endo преди 10 години
Само незнам, кой каза че ще има такъв кабинет?!
114
2
 
31
 
! Отговори
гост5 преди 10 години
Нали Ореха ще е премиер защо зайчо ходи навсякаде с него.
113
4
 
30
 
! Отговори
баба Пена преди 10 години
Кабинетът "Орешарски"=порнография със стари баби
112
4
 
27
 
! Отговори
ХХХ преди 10 години
До АнонименКаква програма Орешарски???Вие не виждате ли ,че всички "достойни" са се скрили зад него и го разкарват от седянка на седянка като "МЕЧКА"???Той още не може да разбере ,какво става???Ако го питате той дори не познава лично кандидатите които са му написали(освен депутатите)...ТОЙ МИ СЕ СТРУВА,ЧЕ ВЕЧЕ СЕ МОЛИ УТРЕ БОЙКО И СИДЕРОВ ДА НЕ СЕ РЕГИСТРИРАТ И ЗА НЕГО ТОЗИ КОШМАР ДА СВЪРШИ...ГЕРБ И АТАКА БЪДЕТЕ УМНИ И СПЕСТЕТЕ МЪКИТЕ НА ЧОВЕКА???Помогнете на народа сега или после ще е късно..
111
26
 
2
 
! Отговори
yavor преди 10 години
Преобладава експертното начало като партийните лица са малко 6. При критикуването състава на предложеното от БСП и Орешарски правителство професионализмът не е поставен под съмнение, а всички обвинения са на ниско битово ниво.
110
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Орешарски има кабинет изграден на принципа на компетентност, затова съм доволен, защото не виждам нито един физкултурник в списъка на министрите и това е добре.
109
10
 
29
 
! Отговори
! преди 10 години
поредното мафиотско правителство!
108
5
 
26
 
! Отговори
trendi преди 10 години
Добре че стана така да си припомните че и от бсп има мутри и престъпници че само Бойко оплювахте
107
3
 
23
 
! Отговори
trendi преди 10 години
Номинация на ДПС "експерта" Искра Михайлова се спрягаше за регионален министър, но последно е кандидатурата за министерството на околната среда и водите.Съпруг на Михайлова е Станислав Копаров, който до 2003 г. е шеф на Държавния резерв. Той е уволнен и в момента срещу него се водят поне две разследвания. Първото дело, по което Копаров е подсъдим с още осем човека (сред които и Мирчо Петров-***), е по разследване, започнало през 2006 г. за източване жито и други суровини на Държавния резерв. Процесът започва в началото на 2009 г., като една година по-късно съдията Алексей Трифонов си прав