Цветанов реди: Станишев, Моника, Пеевски - кадровиците на кабинета

Тепърва ще излиза с колко криминални лица сте се срещали, закани му се Пеевски
Обновена: 29 май 2013 14:35 | 29 май 2013 11:32,
101
Цветанов реди: Станишев, Моника, Пеевски - кадровиците на кабинета
Цветан Цветанов Снимка: БТА

Ясно е кои са кадровиците на този кабинет. Това са Сергей Станишев с Моника Йосифова, Делян Пеевски, Волен Сидеров, Лютви Местан. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов при дебатите в парламента по избор на правителство.

Видя се всичко, което сте договорили, каза Цветанов. Това се видя с предложенията за промени в Закона за ДАНС. Назначаването на председател на ДАНС ще става от Народното събрание. Аз съм убеден, че както казвате, че ГЕРБ е в изолация, ще дойде време, когато ще кажете, че и президентът е в изолация, заяви Цветанов.

Аз чух за първи път за Орешарски 2003 г., когато беше кандидат на СДС. През 2005 г. беше направена тройната коалиция и тогава като министър на финансите той не говореше за криза, спомни си Цветанов. Той увери, че ГЕРБ ще бъдат конструктивна опозиция. 

Цветанов подхвърли обаче иронично, че професор по синтаксис ще оглави Министерството на младежта и спорта. Вероятно това ще доведе до нови успехи в новия олимпийски цикъл - българските спортисти ще бъдат много добре подготвени, с добър синтаксис, коментира той.

„Когато имах една среща, когато бях министър на вътрешните работи, с главния прокурор, учудващо за мен, дойде и Делян Пеевски, това е силата и стилът, по който решихте изборите на 42-рото НС”, каза още Цветанов.

След като чу името си, депутатът от ДПС Делян Пеевски поиска веднага  лично обяснение и няколко пъти му се наложи от трибуната да призове бившия вътрешен министър с думите: „Г-н Цветанов, обърнете се”. 

Цветанов реди: Станишев, Моника, Пеевски - кадровиците на кабинета
Делян Пеевски. Снимка: БТА

„Не се правете, да Ви кажа, Вие вадите много лъжи, но тепърва ще излиза с колко криминални лица сте се срещали. Това ви го обещавам! Но аз няма да се занимавам с вас, правораздавателната система ще се занимава с вас”, репликира Делян Пеевски.

Депутатът от ДПС заяви, че вижда колко е изнервен Цветанов.

„Познаваме се добре с вас, вижда се, в очите ви се чете, всички го видяха. Много ми харесва тази усмивка, спрете вече с лъжите си и стига се обяснявахте с тия апартаменти на ваше име, ще излезе истината и за тях, аз ви обещавам”, продължи Пеевски.  

По-късно в кулоарите той отказа да каже по-конкретни неща за репликите си в пленарната зала.

Питайте го него, той знае най-добре от какво има да се тревожи, заяви Делян Пеевски.

Лидерът на ДПС Лютви Местан също се почувства засегнат от изказването на Цветанов и поиска думата за отговор.

„Г-н Цветанов, Мишо Бирата подходящ ли е за министър на спорта? Отишъл си е при странни обстоятелства. Бил съм критичен към вашето управление, но не съм си позволявал да ви укоря, че в качеството си на физкултурник, сте се грижили за сигурността на страната или че пожарникар е министър-председател. Да, може и физкултурник да е министър на вътрешните работи, стига да управлява разумно, а не крадливо”, посочи Местан.

Той съобщи, че за спорта ще отговаря гениалният спортист Йордан Йовчев. Министерството е с разширена функционалност - и за децата, и за младежта, и за спорта и това предполага фигурата на хуманитарист, от което няма да пострада спортът, разясни Местан.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
0
 
! Отговори
smehurko:))))))))))) преди 10 години
Делян Пеевски момче за всичко при Илия Павлов лека му пръст :( Което го ритаха по дупето.Местан :)))))))))) педател на милицията:)))))))))).Станишев с досие към милицията да доноси Моника :))))))))))))))))) много всупени хурки за да забогатее:))))))))))) Цацаров лични дружки с Пеевски сами си направете заключението:))))))))))))
83
1
 
1
 
! Отговори
мaорa преди 10 години
Цветан Цветанов отива на свиждане на Бойко Борисов в Правителствена болница. И - о, ужас, вместо на системи за високо кръвно, Бойко лежи с вързани ръце с белезници от маркучета.- Ама чакайте, той е все още действащ министър-председател! - възмутил се Цветанов.- Знаем, г-н вицепремиер, но ако знаете как реже с ножица всички кардиограми - оправдава се сестрата.
82
3
 
3
 
! Отговори
гошко преди 10 години
този *** да вземе да си купи четка за зъби+самобръсначка+хавлия+..абе да се подготви за затвора където му е мястото а не да ръси "акъл" което му липсва и то достаако ни е свестна прокуратурата този+тиквата+флоров+найденов+...= ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА довели БЪЛГАРИЯ до тотална мизерия и глад-а престъпления против държавността се наказват с 20+год...пожелавам поне на този и мутрата да полежат ЕФЕКТИВНО за да успеят ПРОСТИТЕ им мозъци да генерират "мисъл" и да ОСЪЗНАЯТ за МИЗЕРИЯТА....
81
0
 
4
 
! Отговори
66 апартмънтс цвъкс преди 10 години
Вифкултура
80
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
вън от българия,продажници,
79
9
 
12
 
! Отговори
цецко преди 10 години
Делян Шопара - премиер !!!
78
12
 
13
 
! Отговори
не забравяйте преди 10 години
Казвам се Росен Миленов. Аз съм дългогодишен служител на службите за сигурност.В последните няколко години последователно съм работил в Национална служба Гранична полиция, в Национална служба Полиция, в Национална служба Борба с организираната престъпност и ДАНС.Напуснах ДАНС през 2010 г. по собствено желание, въпреки предлаганата ми шеметна кариера и в знак на протест срещу въведения от г-н Цветан Цветанов, вицепремииер и министър на вътрешните работи, стил службите да изпълняват поръчки за съсипване на хора, неудобни на властта.Като юрист аз съм убеден, че това, което извър
77
5
 
17
 
! Отговори
един преди 10 години
Като гледах парламента днес си помислих че гледам репортаж от някоя детска градина когато избраха кабинета.Това за мен не са никакви политици и те ще ни управляват,хора с поведение на деца/уууу видяхте ли ние спечелихме и сега ще видите какво става/това е от хора на турската партия и хората на съсела.Това е срам за държавата ни ако все още имаме.До сега си имахме новини на турски сега ще имаме задължителни часове по турски във всички училища.Е...ти държавата сме.А на следващите избори пак не гла
76
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До соняЕеее стига де и Фидосова не беше по-доло,но я изтърпяхме 3.5 год.
75
10
 
7
 
! Отговори
Градски селянин преди 10 години
До selqni diviА фиданката Фидоска каква ли жена я е раждала и де ли е расла и пасла ?И ти не си по-доло от див селянин,но май по далече от носа си не виждаш. И недоразумението Фидоска не беше по-малка от Годзила.
74
9
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
По добре е 5-6 човека да решават за кабинета от колкото един четвърт човека да го правят както преди Цветанов реди Бойко само се пъчи и го пита нали са послушни и са без собствено мнение трябва само да изпълняват без да мислят А Цветанов му отговаря не се безпокой знаеш,че аз всички подслушвам няма мърдане.
73
2
 
13
 
! Отговори
gost преди 10 години
mnogo naedrjalo tova mom4e
72
6
 
34
 
! Отговори
trendi преди 10 години
Този Пеевски представете си щом има милиони да купува медии колко ли е платил на прокурора и на Волен
71
0
 
0
 
! Отговори
74 преди 10 години
74 go kaza absoliutno verno,tam sichki sa kristalno chisti
70
2
 
2
 
! Отговори
selov преди 10 години
abe te tam sichkite sa...fani ediniq udari drugiq....she ma chakate da glasuvam,ai sek...r
69
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нека Дебелан Пеевски да се изявява по-често от трибуната и в медиите. Така с всяко свое изказване приближава Герб към пълна изборна победа на следващите избори!
68
28
 
12
 
! Отговори
gost25 преди 10 години
Един кратък виц бойко медотиев борисов по известен като бойко тиквения ,цветан цветанов и техните герберски гъзоблизци са се *** от яд в гащите.И от тях мирише на нааконо.Моля да се купи на всички гербери памперси ще ужасно смърди
67
20
 
13
 
! Отговори
БСП преди 10 години
Защо ни корите за Делян Пеевски, ние как ви изтърпяхме Фидосова, а колкото до Циу Циу, ми той само това знае, можем да го кръстим Циу Синтаксиса така също
66
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
kak 4ovek da ne si misli 4e mutri ima v parlamenta samo pokazno da se vidi kato tozi dolu kav vrat napravil.S 4ESTEN TRUD I BOB nqma kak da stane.
65
7
 
27
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Попитали радио Ереван за шопаря Дебелян и за Волен от що е болен.