МВР шефът съжали за отиващия си главсек Калин Георгиев

Цветлин Йовчев твърди, че не е обвързан с бившия премиер
30 май 2013 09:26,
18
МВР шефът съжали за отиващия си главсек Калин Георгиев
Йовчев и Георгиев бяха рамо до рамо вчера. Снимка: БТА

Новият вътрешен министър Цветлин Йовчев обяви, че в МВР ще има и структурни, и кадрови промени, които ще бъдат определени на база критерии – лоялност към системата, компетентност.

"Всички, които не са лоялни, не са компетентни, не са съпричастни към дейността на министерството и към резултатите, които постига, няма да имат място на ръководни постове", зарече се той пред TV7.

Йовчев потвърди слуховете, че главният секретар на МВР Калин Георгиев е заявил желание да напусне системата.

"Заявил го е и пред мен, заяви го в разговор с мен. Така че няма да правя оценка на дейността му. Все още нямам идея кой може да го замени на поста. Аз съм с много добри впечатления за него, оценявам го като наистина много интелигентен, подготвен човек, кадър на МВР", допълни министърът.

Още по темата

Като първи мишени за МВР той посочи битовата престъпност и престъпленията срещу бюджета - контрабанда, източване на ДДС и т.н.

Доскорошният съветник на президента Росен Плевнелиев обяви още, че ще подкрепи лансираното покрай "BG Уотъргейт" предложение - СДОТО да бъде извадено от структурата на силовото ведомство.

"Бих подкрепил такава идея. Добра стъпка ще бъде СДОТО да се извади в една агенция. Ще се реши дали да бъде към съдебната система или към Министерския съвет ", обясни Цветлин Йовчев.

Той обяви, че е попаднал в правителството по покана на министър-председателя Пламен Орешарски.

"Наистина ми трябваше известно време да премисля и да взема това решение, тъй като бях избрал друга насока, имах съвсем различни други лични планове. Наистина имах идея да развия свои проекти в областта на науката", допълни Йовчев.

Той обаче настоя, че всеки един отговорен експерт, който има куража, няма право да откаже в подобна ситуация.

На въпрос какви са отношенията му с Бойко Борисов и Цветан Цветанов и има ли някаква обвързаност с тях, Цветлин Йовчев отговори: "С цялото ми развитие до момента и с решенията, които взимах, много ясно може да се види, че не съм се водил от никакви други мотиви освен от личното си убеждение в момента".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
SS преди 10 години
Коментара е за 10
15
6
 
3
 
! Отговори
vse edno преди 10 години
Йовчев е един изключително морален човек. Постъпките му са съобразени в максимална степен със собствените му разбирания за почтеност, морал, добро и лошо. Дали е Бойко, Росен или *** - за него това е без значение. Отдаден е на професията. Много рядко подобни хора излизат "на светло" и затова остават неразбрани за повечето и това е естествено. За съжаление, вероятно много малко хора като него ще излязат във властови позиции.
14
6
 
6
 
! Отговори
мaорa преди 10 години
Попитали радио Ереван:-Как си изчисли премиерът на България Бойко Борисов оценката 5 за първите 100 дни от управлението на правителството му?Радио Ереван отговорило:-Много просто. Събрал е двойката", която му писа предшественикът му Станишев и тройката" от Брюксел."
13
5
 
9
 
! Отговори
Ванко преди 10 години
Е ,какво точно направи този голям професионалист освен да защитава и хвали преките си шефове, да обяснява колко много работели,че резултатите нямало да закъснеят? Не станаха ли прекалено много парашутисти в тази система, докога хора без никакакъв опит и нито един ден на улицата ще решават всичко, докога всичките дирекции ще са пълни чиновници,чудещи се как да уплътнят деня си и какви по-безумни указания да дават,кога тези шефове ще застанат поне един път зад гърба на редовия служител??
12
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МВР ще загуби много без професионализма на руския филолог Георгиевич.
11
19
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Желая успех на Калин Георгиев - един от читавите хора в МВР. Респект към желанието му за работа и нека не мисли, че е останал незабелязан с професионализма си. Губещо е единствено МВР отново.
10
25
 
21
 
! Отговори
мaорa преди 10 години
Човекa нa Бойко зaминaвa......чaо чaо пръдльо
9
20
 
29
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Калинката отлита.Язък за ширитите, парадните пискюли и пагони.
8
5
 
40
 
! Отговори
Дани преди 10 години
Чистката започна! Скоро и по райони.
7
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И този започна да се оправдава, като Сидеров.Единия не дал мандата на ДПС, другия имал други планове и т.н.,а и за най-простия е ясно, че всичко е било подготвено предварително.Долни лъжци сте всички, но лошото е, че "матриала е много лош" и *** и ви се връзва на празните и нищо неказващи приказки!
6
0
 
42
 
! Отговори
Кацнал от Марс преди 10 години
Интересно ми е само, откъде ще се намерят компетентни хора, които да успеете да мотивирате да работят за известен период от време. После какво става с тях ? Я се огледайте ! Не може господа 23 години да "убиваш" и малкото останали компетентни и сега да ги мотивираш с голи идеи. Ами те се нагледоха на какво ли не, те разбраха с времето, че може и другояче . Помислете над тези думи !
5
11
 
28
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Боко да го назначат пак за...главсек;нали това е...детската му мечта.
4
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цветлин Йовчев, гънещият се като мокра връв човечец е част от мръсната сделка между БСП и ГЕРБ с посредничеството на *** , за да остане МВР същото, каквото е досега и да служи на политическите игри на новите властимащи, без да се засяга миналото. Който бит - бит, който е.ан - е.ан!Честито!
3
19
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цветанов освободи всички,които бяха лоялни към системата,а на тяхно място назначи верни нему блюдолизци,които разбиха професионализма в министерството и направиха така,че думата полицай да стане *** дума!
2
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хайде след него и комисарите в дирекциите и Районни управления главните инспектори, първо от Габрово - Денислав Донков, левия т...к на Томислав Дончев
1
21
 
31
 
! Отговори
az sam преди 10 години
Сега вече Народа разбра за т.нар."Семейни причини", поради които тоя напусна Президентството.Това е доказателство че ГЕРБ и БСП са едни и същи.