Що за нахалство! 3 пъти по-малки от нас, пък раздават присъди!

ГЕРБ обидени - няма да влизат в пленарната зала на НС
Обновена: 6 юни 2013 14:40 | 6 юни 2013 10:11,
468
Що за нахалство! 3 пъти по-малки от нас, пък раздават присъди!
Снимка: БТА

ГЕРБ няма да влизат в пленарната зала на парламента, обяви лидерът на партията Бойко Борисов от парламентарната трибуна.  Причината е, че партията на бившия премиер непрекъснато е обиждана и провокирана в Народното събрание.

„Имах нужда да обмисля защо Миков и Бисеров оставиха Сидеров да обижда и провокира. Във всеки друг парламент такова поведение щеше да бъде санкционирано“, заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ за пореден път обяви, че другите парламентарни сили се държат все едно са спечелили изборите. А партията победител се казва ГЕРБ, подчерта Борисов.

Той повдигна въпроса за членовете на комисиите в НС. По негови думи по време на управлението на ГЕРБ е имало председатели от опозицията, а сега се опитват да изолират ГЕРБ и да взимат решения без тяхното учатие.

Как партии, три пъти по-малки от ГЕРБ, си позволяват да обиждат, да раздават присъди, възмути се Борисов.
Лидерът на ГЕРБ се върна и на избора на председател на НС в лицето на Михаил Миков и правителството на Пламен Орешарски.

Вие без кворум избрахте председател и правителство. Провеждате една политика на диктатура, скочи Борисов.

По негови думи новото управление поголовно сменя всички, които по някакъв начин са си позволили да говори срещу тях. „Вие сте много големи калинки. Още първия ден Тихолов блесна като голяма калинка“, възмути се Борисов по повод отпадналия от състава на кабинета Орешарски Калин Тихолов.

Борисов коментира и темата за „АЕЦ Белене“. „Премиер в национална телевизия казва, че ще загубим дело. Как ще предвещаваш дело? Това ще ти го сложат утре адвокатите като доказателство, заяви Борисов. 

„Чувам, че ще връщате държавата назад и като върнете тютюнопушенето. Народът избра ГЕРБ като първа политическа сила. Ние няма да позволим всеки ден от тази трибуна да ни унижавате, отсече Борисов.  Пилците се броят наесен, приключи изказването си той. 

След неговото изявление ГЕРБ напусна пленарната зала. Борисов дебело подчерта, че депутатите му ще идват всеки ден на работа, но няма да влизат в пленарната зала, докато няма промяна в отношението и работата на НС.

197 депутати се регистрираха след първоначалната липса на кворум тази сутрин. Сутринта в залата имаше общо 118 депутати, като сред тях нямаше нито един представител на ГЕРБ, тъй като бившите управляващи се съвещаваха извън пленарната зала. Поради липсата на кворум парламентът започна работа около половин час по-късно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


468
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.