Против дима съм, но забраната за пушене трябва да се смекчи!

Балансирани решения е по-добре от крайности, смята Орешарски
Обновена: 8 юни 2013 19:31 | 8 юни 2013 12:12,
172
Против дима съм, но забраната за пушене трябва да се смекчи!
Снимка: архив, Reuters

„Противник съм на тютюневия дим навсякъде, но от друга страна, вероятно трябва малко да смекчим този режим за пълна забрана за пушене на обществени места". Това заяви в интервю за предаването „Седмицата" на Дарик премиерът Пламен Орешарски.

На мен ми се струва, че никога не бива да се връщаме към по-стари периоди на повсеместно пушене на обществени места. Макар аз лично да пуша, обясни той.

По думите му сме останали една от малкото страни в Европа, в която всички пушещи трябва да бъдат на улицата.

„Може да проследите смекчаване на режимите в най-консервативните северни страни в това отношение и ще видите, че балансираните решения в случая са по-добри, отколкото крайностите", добави Орешарски.

На въпрос дали в заведение, което не може да бъде разделено, трябва да се да даде избор дали да бъде за пушачи или непушачи, той изрази мнение, че на такива места не трябва да се пуши, но подчерта, че решението ще вземе парламентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
4
 
12
 
! Отговори
Егон преди 10 години
Ако се даде право на избор на собствениците дали заведението им да е за пушачи или за непушачи всички ще изберат да е за пушачи. Тези, които решат да са за непушачи ще останат без клиенти. Много хора имат компанията си поне по един познат, който пуши. Както и преди забраната тези хора обикновено правят компромиси сядат на маси за пушачи. А сега просто ще ходят в заведения, в които се пуши.
101
7
 
18
 
! Отговори
РАД преди 10 години
До Анонимен-113Ако се спазва забраната за пушене, всички заведения са равнопоставени и така няма ощетени собственици. Вътре е приятно и за пушачи и за непушачи.Ако се либерализира режима, това означава,че ако искаш да направиш заведение без дим, ще загубиш откъм пушачи. Друг проблем е атмосферата вътре, а здравословния момент въобще не го коментирам.На такива като тебе обаче трябва да се каже и друго-не усещате ли как ви лъзгат БСП и ДПС да си философствате за пушенето. А доходи?А Белене?
100
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Новата тройна коалиция иска да промени закона за пушенето за да могат всички те заедно да си пушат наргилето в парламента. Машала ефенди Орешарски!
99
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
марули вижте нагледно какво искат хоратаhttps://youtube/watch?v=nwIUfLttd0A
98
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До bai ivanБеше време Оно га се пенсионираха на 40 години миньорите :) сега и на 50 и кусур немогат да вземат пенсия :) няма да казвам благодарение на кого И това че се либерализира режима в питейните заведения, незначи че всички задължително ще станат само за пушачи, а ти детето ще си го водиш в сладкарница, а в сладкарниците никога не се е пушило
97
10
 
21
 
! Отговори
РАД преди 10 години
Не мога да разбера тази истерия и това залитане в посока уж-дискриминация. Пушенето е доказано вредно. Доказано вредна е и неразумно високата скорост. За това има ограничения на скоростта. Е, аз като обичам да карам с 200 км/ч, както и много други хора, дискриминирани ли сме от закона? Не! Има правила, които се базират на доказани аргументи при това в световен мащаб и точка!Никой не забранява на пушачите да си пушат въобще! Просто има наредба,че в заведенията не се пуши. Това е!
96
7
 
12
 
! Отговори
Тъпаци преди 10 години
На всички които ми създават предпоставски за повишена заболеваемост от тютюнев дим...им желая да ги сполети същото.......Мисля, че е справедливо..това което причиняваш да ти се случи
95
6
 
12
 
! Отговори
bai ivan преди 10 години
До АнонименМиньорската заплата е в пъти над тази на бармана и сервитьора, освен това се пенсионират на 40 години. А ти можеш ли да ми обясниш посред зима къде да влезна с детето да изпия едно кафе или да хапнем тортичка?
94
9
 
20
 
! Отговори
Де си преди 10 години
хахаххахаха.... е как няма да смекчиш режима, бе другарююю Орешарски?? Булгартабак чий е?? Кой ви плаща предизборната кампания? Смешници!
93
7
 
15
 
! Отговори
фен на хан Крум преди 10 години
до 107:Личните ти разбирания и интереси мога да бъдат над националните. Целия цивилизован свят се бори за по-чист въздух - на всеки човек се падат по 1000 цигари на година. Осмърдяхте Земята пушачите - какво трябва да ви се обеснява повече. Трябва да се подкрепят тези които искат чист въздух за децата. Ограничения за пушачите има в САЩ, Испания, Италия даже в Турция, която не в ЕС. Миньора се труди за обществото и себе си, а пушача за кого - сравнението ти не струва.
92
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 666да моето заведение е във вашата държава, но не мога да разбера теб кой те кара насила да влизаш в моето заведение където аз разрешавам да се пуши, обясни ми това и млъквам.същата тази твоя държава като мисли за персонала който щал да вдиша дим, защо позволява да съществува професия като например "миньор" където отровите които се вдишват са в пъти повече. защо същата тази държава е лицемер и не забрани направо продажбана на цигари.защо ?? все въпроси на които никога няма да ми отговориш
91
15
 
10
 
! Отговори
Метил преди 10 години
До 151516515656115516Гербав е на баща ти сина, смръдльо никотинов! Никъде не трябва да се пуши, освен у вас. Там ако искаш се из**ри и на пода в хола - твой проблем!
90
14
 
16
 
! Отговори
Метил преди 10 години
Тука някакви телета искат да ни насадят изводите си, че непушач = гербер и още, че фасовете им не трбява да се пиат, защото, видите ли, алкохолът и дрогата, били по-големи проблеми. Евтини и жалки доводи, особено на ха ха ха. Аз не искам никой да спира да пуши, но просто никой няма да ме кара аз да пуша пасивно покрай него. Още по-малко някой има право да ми го натрапва със закон, особено ако му плащам здравните!
89
6
 
10
 
! Отговори
До77-А ГМОразрешено преди 10 години
Може в САЩ да са забранили пушенето, но са отворили широко всички врати за ГМО навсякъде и това тъпчене с ГМО им личи много- не само на външен вид, а и с пълното изкрейзване на много от тях. Да споменем само ежедневното изтрещяване на американци, които като превъртят, започват да стрелят по хората и избиват по десетина души в училища, колежи, учреждения, магазини, кина, по улиците. Има дни с по няколко масови убийства. Дали освен ГМО и многото тотални забрани не са причина да им избият чивиите?
88
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 666Е за какво спорим тогава ??? то именно подобна либерализация се предлага, никой няма да прави насила всички кръчми за пушачи :) просто се дава право на избор.Иначе и аз не харесвам заведенията със силна музика, ама не съм тръгнал да искам забрана на съшите, просто не ги посещавам
87
8
 
17
 
! Отговори
666 преди 10 години
до 96Аз съм ЗА такова решение. Да оставят собствениците да решат дали да са заведение със или без тютюнев дим - но категорично. Без компромиси с разните му там паравани, които уж разделят залите, а дима е навсякъде.
86
18
 
12
 
! Отговори
БГ Съдия преди 10 години
Ще ревете за Бойко :)
85
20
 
12
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 10 години
ЕЛАТЕ И МЕ СПРЕТЕ ДА ПУША *** ПРОСТИ ГЕРБАВИ, ОЛИГОФРЕНИЯТА ВИ СВЪРШИ
84
8
 
5
 
! Отговори
До еднa женa преди 10 години
Aз пък излизaм с пушaчки, стигa дa не пушaт с вaгините си .
83
5
 
5
 
! Отговори
Непушач преди 10 години
Алкохолизмът и наркоманиите са много по-социално значими проблеми от тютюнопушенето. Тези проблеми може да се изострят много сериозно при възприетите работническо-селски методи за борба с тютюнопушенето.