Кметовете ме подкрепят, сияе премиерът Орешарски

Той призова местната власт да усвоява еврофондовете
18 юни 2013 14:07,
117
Кметовете ме подкрепят, сияе премиерът Орешарски
Премиерско щастие. Снимка: БТА

Премиерът Пламен Орешарски излезе изключително доволен от срещата си с Управителния съвет на Националното сдружение на общините в България (НСОРБ), на което по думите му е получил нужната подкрепа.

"Много съм удовлетворен, че всички кметове подкрепиха моя призив да работим заедно за намаляване на административните тежести върху бизнеса. Обещаха да окажат съдействие, в това число да дадат предложения за подобрение на Закона за обществените поръчки", каза той и допълни, че до октомври ще се готви споразумение за партньорство с местните власти.

По този повод премиерът смята, че е редно на всяка регулярна сбирка на НСОРБ да присъства по един секторен министър, за да може да продължи диалогът между централната и местната власт, което пък да подобри условията за правене на бизнес.

"Така че да имаме наистина една среда, в която максимален брой фирми да бъдат уверени, че могат да кандидатстват и да печелят търгове", заяви той.

Премиерът коментира, че е призовал местната власт за по-активно участие в усвояването на еврофондовете.

"И което ми се струва по-важно – помолих кметовете да участват още по-активно (беше и тяхно настояване) при дебатите за предстоящото споразумение с ЕК за партньорство. В следващите няколко месеца трябва да подготвим приоритетите, да финализираме споразумението, за да отидем на разговори с Европейската комисия с една силна и единна българска позиция", настоя Пламен Орешарски.

За финал премиерът обяви, че в следващите години предстои да се направят важни стъпки в посока на по-нататъшната децентрализация.

"България е може би най-централизираната страна в Европейския съюз, от гледна точка на разпределението между централни и местни отговорности", каза Пламен Орешарски и допълни, че отново ще заработи Съветът по децентрализация към Министерския съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
2
 
! Отговори
Vasko преди 10 години
Oligarski, *** takyv ...aide u levo
97
0
 
5
 
! Отговори
Общественик преди 10 години
А колкото до платените коментатори тука: Момчета, по-добре спрете да хвалите изнасилено Орешарски, защото не ви се получава. И вие ставате смешни, и той олеква още повече.По-добре тръгнете да си търсите нова работа, защото като падне Олигарски, няма да има кой да ви плаща.И най-вече, намерете си нещо достойно. Иначе след време ще се псувате, че за 5 лв. сте си загробили съвестта ...
96
1
 
5
 
! Отговори
Общественик преди 10 години
Баси, тоя на коя планета живее??? Хората поискаха ясно оставката му, а той се прави, че нищо не се случва.Жалък е :)
95
1
 
3
 
! Отговори
Лалс преди 10 години
Кметовете те подкрепят Орешарски, но не и народа! Ако имаш достоинство ще си тръгнеш или ше влезнеш в лудница един ден с цялата ти турско комунистическа тълпа с диагноза страхова невроза и параноя от ГЕРБ.
94
5
 
4
 
! Отговори
мама преди 10 години
Няма по големи комунисти от ГЕРБЕРИТЕ.Факти : Членове на БКП-Боко , Цв.Цв, Федоска, Цачева, Лиляна Павлова и Н.Младенов ( деца и внуци на активни борци), Плевнелиев и всичкити им областни управители.Дори Боко е напуснал пожарната, защото не е искал да се деполитизира.90% от ръководството им са от БКП и то активисти. Защо когато се протестира не се ходи и пред централата на ГЕРБ? Мили деца , моето поколение го игра това преди 20 години и ни прекараха. Сега мутрата иска да ви използва-внимавайте
93
7
 
4
 
! Отговори
иво преди 10 години
орешарски е страхотен мъшкар, истински лидер !
92
1
 
4
 
! Отговори
akud преди 10 години
КОЙ ?????? евро фондове ве ологарски????? не са ти дали и лев. за кво теглиш кредити на 3% месечна лихва ако някой ти беше отпуснал евро фондове, защо не беше отворена мярка 112 млад фермер ????? а ??? май евро фондове ще видиш през крив макарон
91
1
 
9
 
! Отговори
висок преди 10 години
Изгледах всички репортажи по това мероприятие и не видях усмихнат кмет! Плачеше им се за това, че им натресохте да плащат на всяко *** за детска градина, вие обещахте, а те да плащат!!
90
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
сияе бившият премиер О грешкарски
89
0
 
13
 
! Отговори
smehurko:))))))) преди 10 години
Г-н Орешарски кой е суверен народа не областните управители .Народа казва ОСТАВКА а не тез които сте си назначили вие от БСП,ДПС и А така.
88
11
 
2
 
! Отговори
фсб преди 10 години
долен продажен ***....същия като тиквата и ръбатия
87
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отивай си пионка такава, прекарахате още първата седмица. СДС те усетиха на времето какво представляваш на време те изгониха.
86
5
 
20
 
! Отговори
Journey преди 10 години
Имам едно усещане за този Орешарски, че...ама много му се иска да е премиер.Егото му е доста голямо.
85
2
 
22
 
! Отговори
СЕРИАЛ преди 10 години
Сериалът "Н Е П О Н О С И М И Т Е"ама му изгубих бройката кой поред сезон е.
84
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Той призова местната власт да усвоява еврофондовете" Това го разбирайте като - Другари, крадете по-бързо че правителството няма да се задържи дълго!
83
4
 
29
 
! Отговори
Protopopov преди 10 години
Подкрепят те. Областните управители и те те подкрепят. Новите де. Ама все пак виж хората дали те подкрепят. Разходи се довечера пред народното събрание, обери народната любов, пък работи после спокойно.
82
2
 
17
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
"по активно усвояване на еврофондовете" - разбирай малко крадете. "Кметовет ме подкрепят" трябав да се чете "(защото се надяват, на подкупе под формаат на увеличени държавни субсидии, така както губернаторите се надяваха на правилни назначения"
81
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като попитаха Станишев защо правителството не подаде оставка, той каза - "все още няма кръв"!!!
80
3
 
15
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
това за сиянието ми напомня на един анекдот. Където Народа се чудил как да се отблагодари на един човек и накрая един предложил- да го напаривим светец- не може - за да е светец, трябва да е умрял- ами тогава да го убием!та и ти пламеен излъчавш едно злокобон сияние....като в Сиянието на Стивън Кинг.
79
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ох милия, засиял той. Айде стига сияние, че е време да дигаш седянката. Много се застоя/засия... а бе време е вече.