Сидеров шеф на етиката в НС? Все едно Пеевски шеф на ДАНС!

Плевнелиев се възмути, започва консултации с партиите заради протестите
Обновена: 24 юни 2013 14:22 | 24 юни 2013 12:24,
264
Сидеров шеф на етиката в НС? Все едно Пеевски шеф на ДАНС!
Президентът Росен Плевнелиев. Снимка: архив, БТА

Изборът на Волен Сидеров за председател на Комисията за борба с корупцията и парламентарна етика е не по-малък скандал от избора на Делян Пеевски.

Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който обяви днес, че започва консултации с политическите партии във връзка с протестите в страната.

Миналата седмица КСНС се провали, след като политическите лидери не излязоха с единно становище за политическата криза в страната. Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров пък спретна цирк в началото на заседанието, като прекъсна изявлението на държавния глава, след което лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов напусна заседанието.

„Изборът на Волен Сидеров е демонстрация към цялата нация – кой ще бъде този, който ще бъде символ на етиката в българския парламент и пред българската нация“,  възмути се Плевнелиев.

Днес и утре държавният глава ще разговаря с парламентарно представените партии, след което има намерение да разшири периметъра.

„Надявам се на отговорно отношение, а не на това, на което станахме свидетели по време на Консултативния съвет за национална сигурност“, отсече Плевнелиев.

Още по темата
Той очаква по време на разговорите с политическите сили да бъдат поети и ясни ангажименти относно избора на Сидеров за шеф на парламентарната антикорупционна комисия.

„Хората казват много ясно, че оттук нататък независимо кое правителство ще е на власт, има една бариера, която не трябва да се прекрачва. Хората от протеста казват именно това. Ние не сме за една или друга партия. Ние сме за това да кажем – не прекрачвайте границата на почтеността, защото ние пак ще излезем”, разтълкува Плевнелиев.
По думите му тази граница на почтеността беше прекрачена с назначението на Делян Пеевски.

„Със сигурност ще разширя фокуса на своите консултации, като до края на седмицата си давам срок да съм чул много представители на български политически партии“, заяви държавният глава. 

По думите му политическите партии, представени в парламента, имат своята огромна отговорност пред нацията в този момент.

„Те трябва да вземат решението, да поемат ясните ангажименти и аз като президент съм готов денонощно да работя за това, но се ангажирам и за това да разширим периметъра, защото иначе този протест ще бъде системен. Всеки, който вбеси българските избиратели и прекрачи границата, която не бива да бъде прекрачване, ще получава подобно отношение. Очевидно е, че ние се намираме в нова страница от българската история“, смята президентът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
0
 
0
 
! Отговори
B_Georgieva преди 10 години
Искат да поставят политическа партия Атака в изолация!Искат имунитета на Волен!Искат Единствената партия, която работи да спре да работи?Естествено, че искат нали предишните депутати и техните приятели с обръчи от фирмище им спрат потока на парите крадените пари от държавата !Това се очакваше, защото Атака им търси сметка за кражбите!Защото Атака иска да не се оправдават повече пред народа, а да понесат наказания и да отговарят за престъпленията си!
223
2
 
2
 
! Отговори
7878 преди 10 години
А бе господин Президент. Що точно вие ни говорите за почтеност. Това с Райков по - почтено ли беше? Какво беше това? Министъра на външните работи Райко предлага на министър председателя Райков за посланик в Италия да бъде изпратен Райков. Министър председателя Райков одобрява предложението на външния министър Райков, господин Райков да бъде назначен за посланик в Италия. След което Министър председателя Райков, предлага на вас да назначите като посланик в Италия господин Райков. И всичко това вие го одобрявате и подписвате указ?! Ми то това е по абсурдно и от назначаването на оня мошморок Пеев
222
2
 
3
 
! Отговори
Revolucioner преди 10 години
Не Волен провали съвета за национална сигурност,а продажният ни президент и тиквата Бойко,на първият разбира се не му изнася пред медиите да се казват истини за живота на обикновения човек у нас за глада,за мизерията,а на вторият му е по-лесно да избяга,да се скрие от проблемите и гневът на избирателите си.Но хората помнят-няма да се излъжат пак и да дадат гласът си за душмани,дори да има нови избори както искат ГЕРБ.Волен винаги е казвал и ще казва истини,да се скрие от отговорност и ще отваря горящите рани на българската политика,колкото и да не се харесва на олигарсите това.
221
2
 
2
 
! Отговори
PROUD HOOLIGAN преди 10 години
Volien is SUPER BULL g ARIAN !!!!!!
220
6
 
6
 
! Отговори
Праведния преди 10 години
Вие Плевнелиев сте много двуличен и лицимерен човек !Напълно логично е да е Сидеров , защото не е бил в управлението досега, а акцента на комисията е "борба с корупцията"!Но Вие се правите на ударен и говорите само за етика !Виж за етиката съвсем ще я объркате , защото Сидеров е законно избран депутат , а Вие сте много съмнително избран за президент - просто изядохте с мошеничество хляба на Калфин - един къде , къде по-достоен и опитен от Вас !Така че вгледай се в жалката си герберска душица ...
219
2
 
1
 
! Отговори
СОС преди 10 години
vestnikataka.bg/2013/06/%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D0%B2-%D1%81%D0%B5-%D1%83%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%88%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D0%BD%D0%B5-%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D1%82/ХАХАХАХАХАХ ЕТО ГО ПРЕЗИДЕНТА НИ !
218
5
 
3
 
! Отговори
. преди 10 години
ОФШОРКОВ ВЪРВИ СИ МИЛИОНИТЕ ДАРИ СИ !!!
217
3
 
3
 
! Отговори
mustafata преди 10 години
ашкулсун сидЕр ефенди машшшаллах
216
2
 
7
 
! Отговори
хахчито преди 10 години
НАЙ ВАЖНОТО Е ДА СЕ ВЪВЕДЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ !!! Само по този начин ще изритаме фесовете с майчиния им език от парламента тихо, без революция и без напрежение. Излязат ли всички българи да гласуват за български партии, гласовете на етническата партия се стапят и правата и свободите им минават в наши ръце !!!ЗАПОМНЕТЕ БЪЛГАРИ И ВСИЧКИ ПРОТЕСТИРАЩИ, НАЙ ВАЖНО Е ДА ГИ ПРИТИСНЕМ ДА ВЪВЕДАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ГЛАСУВАНЕ !!!!!!!!!!! ДПС Е НАЙ ГОЛЕМИЯ ВРАГ НА СТРАНАТА НИ
215
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Волен е най- голям - "националист", най-"културен" политик,най-"толерантен",най-"честен",най-"неподкупен"?, .Най-големият политик/измамник/ на България- излъга всички да го изберат и продаде идеите на партията си.
214
11
 
9
 
! Отговори
Шубето преди 10 години
нещо започна да го стяга чепика нашият Президент. Плаши се от Волен. Е Волен не е като Янето, мекичък. Ето ,това е страшното,че здраво пипа и не прощава.
213
10
 
5
 
! Отговори
аман от вас преди 10 години
време и твоята ПЛЕВНЯ да се бутне-нещо много взе да се бьркаш плашок такьв-ако беше гербер щеше да мьлчиш -само циркове правите всички-всички сте матрица на БКП-с една дума едни и сьщи-и не мога да разбера защо се дудне само по сегашното БСП КАТО МАЙКАТА СТОЛЕТНИЦА ВИ СЬЗДАДЕ И СЕГА СИ ИМАМЕ ОЩЕ ТРИ НЕЙНИ ДЕЧИЦА-Е ПА ИМАЙТЕ МАЛКО УВАЖЕНИЕ КЬМ МАМА И НЕ СЕ ОТРИЧАЙТЕ ОТ НЕЯ-ЗАЩОТО ВСИЧКИ СТЕ КОМУНИСТИ САМО ЧЕ С НОВИ ИМЕНА-ВСЬЩНОСТ ТОЙ КОМУНИЗМА ТАКА И НЕ ДОЙДЕ ТАКА ЧЕ КАКВО Е КОМУНИЗЬМ ЧЕ НЕ ЗНАМ
212
12
 
7
 
! Отговори
Плевнята посмешище преди 10 години
Плевньо, да си чувал за разделение на властите? Гледай си президенството и не коментирай кой станал предстедател на коя комисия. Егати и президента на всяка манджа мерудия.
211
12
 
10
 
! Отговори
ттт преди 10 години
Лично аз Волен не го харесвам. Ама никак! И все пак - много хора са гласували за него. Не трябва ли да уважим избора им. Ако ББ иска даго направим шеф на комисия - да дойде в парламента и да си каже. А такова изказване на президента е недопустимо. Той все едно казва - протестирахте срещу Пеевски, да не забравите и сега. На президента не му е работа да бъде инициатор на бунтове. Точно обратното, той като обединител на нацията трябва да ги укротява.
210
3
 
4
 
! Отговори
архангел-1 преди 10 години
Google- /Волен гол/ и си гледайте "принципала"...:-))) Ле-ле... ся е точно толкоз "голям", само че е спаружен...мнооогооо.... Ква етика, бе, къф морал... лудият си е луд, комплексара си е комплексар...!!
209
7
 
6
 
! Отговори
Веси преди 10 години
СЪЩОТО КАТО ПЛЕВНЕЛИЕВ ПРЕЗИДЕНТ! ТА ПОСЛЕДНОТО ДАЖЕ Е ОЩЕ ПО-ГНУСНО! ТОА ИЗМИКЯРИН ПЪРВО ДА СИ ХОДИ, ПЪК ЩЕ ВИДИМ ПО-ПОДИР!
208
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Яне може - Волен не.Оти?
207
13
 
19
 
! Отговори
Adiito0 преди 10 години
Острото изявление на Плевнелиев, че е разочарован от избора на Сидеров за шеф на комисията по етика беше изказано след като се разкри, че президентът е замесен в офшорни сметки. Жена му, която работи в офшорна фирма, e платила за консултантски услуги за общо 1 млн. лв и за това има доказателства. Затова Плевнелиев не иска Сидеров да е шеф на комисията по антикорупция.
206
16
 
19
 
! Отговори
МИшо преди 10 години
Този мишок май го е страх от Сидеров. Той като е президент той ли е примера за морал и етика или като го обслужват БТВ и НОВА и всичко може да говори?
205
0
 
3
 
! Отговори
Promqna преди 10 години
До АнонименTochno po Zhivkovoto vreme sa se nazna4avali po sa6tiq na4in partiini hora. Po tova vreme se e izgradila edna proqdena, nefunkcionira6ta socialna i politi4eska sistema. Pozitivnoto e, 4e sega ve4e ne 4akame da se nazna4at "kadarni i po4teni upravnici" izmezhdu nekadarnite i korumpirani politici. Vreme e za promqna, a ne podmqna.