Филип Златанов проверявал Плевнелиев

Президентът дал документи, че няма конфликт на интереси
63
Филип Златанов проверявал Плевнелиев
Снимка: архив, Reuters

През 2012  г. шефът на Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов, който от вчера е обвинен от прокуратурата за длъжностни престъпления, е поискал от президента Росен Плевнелиев  доказателства откога не участва в управлението на търговски дружества.

 „Със свое официално писмо от 19.09.2012 г. във връзка с постъпил сигнал председателят на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси е поискал от президента на Републиката Росен Плевнелиев да представи на Комисията доказателства от кой момент е предприел действия за освобождаване от длъжност в органите на управление на търговските дружества, в които е участвал преди да бъде избран за министър на регионалното развитие и благоустройството“, съобщиха от прессекретариата на държавния глава, след като по-рано днес заместник-главният прокурор Борислав Сарафов съобщи, че една от приоритетните задачи в рамките на делото срещу Златанов ще бъде да се провери дали има преписка срещу президента Росен Плевнелиев.

Още по темата

„В отговор на  Комисията с писмо с изх. № 37-00-36 от 21.09.2012 г. президентът е представил доказателства, че в законоустановения срок е предприел всички необходими действия за освобождаването му от тези дружества.

Г-н Плевнелиев е предоставил всички поискани му от  Комисията документи, независимо че те са публични и достъпни на интернет страницата на Търговския регистър.
        
До този момент президентът не е официално уведомен за решението на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Всеки гражданин може сам да се убеди, че президентът няма участия в търговски дружества и няма конфликт на интереси, тъй като цялата информация за минали участия във фирми е публична от първия ден, в който Росен Плевнелиев е в политиката“, се посочва в съобщението на прессекретариата.
 
Държавният глава настоява цялата преписка на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси по този случай да бъде публично оповестена с цел избягване на всякакви интерпретации и спекулации, допълват оттам. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
3
 
! Отговори
Я преди 10 години
Лаура, и какви точно кирливи ризи излязоха наяве? Ти конкретен документ видяла ли си? Нещо да доказва, че наистина президентът е сгафил? Много сте наивни бе, защо първо не помислите с малките си мозъци, и после да пишете? Болен постоянно ви промива мозъците с измислени истории за тоз и оня, само и само да го дават по телевизията и да се шуми около него. Явно успява да влияе на такива слабоумни като теб, които не знаят как си ползват мозъка по предназначение.
48
3
 
6
 
! Отговори
oho boho преди 10 години
Pitam se ima li normalen 4ovek v Balgariq, koito v liceto na toq mi6ok s nevroti4ni tikove/ klatu6kaneto na kratunata imam v predvid /koito da s4ita, 4e tova e podhodq6tiq 4ovek za tozi taka visok i otgovoren post v darjavata
47
3
 
2
 
! Отговори
эллл бэнди преди 10 години
Аз викам Волен президент в пълен синхрон с останалите ни управляващи и с правителството,може и дедо от Мадрид да доде.Абе важното е да не е нормален.
46
1
 
9
 
! Отговори
plamen.bania преди 10 години
До Izvestniq ТА НАЛИ СИ ИМА СЪВЕТНИЦИ.И ТЕ ЛИ СА БАЛЪЦИ?ТО МАЙ ВСИЧКИ ТЪКВОЧИ СА ТАКИВА......
45
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айдеее, поредната миризлива червена партенка. Същата като в деня преди изборите. Нищо не е станало, няма да коментираме, правете си сами изборите.Шопаров, не разбра ли, че няма да го спасиш това правителство бе!
44
4
 
12
 
! Отговори
ЦвЦв преди 10 години
Вън съкращенията от българската политика. Президента да даде личен морален пример.
43
13
 
24
 
! Отговори
Васко преди 10 години
Оставка на крадливия президент.
42
7
 
35
 
! Отговори
Женкар преди 10 години
Абе някой да каже повече за американските бизнес интереси на Юлианчето, че да разберем защо мъжа й джафка така. А и по тоя повод, как върви бизнеса на Американската банка на Цветелинчето? Ей, големи първи мъже имаме - все се крият под фустите /пардон бизнеса/ на жените си /пардон половинките им/. На това му викам аз МЪЖКАРСКА ПОЛИТИКА!
41
22
 
36
 
! Отговори
laura преди 10 години
Мисля че твърде много кирливи ризи излязоха наяве и очерниха и без друго компрометираното име на президента. На този етап най-приемливо би било той да си подаде оставката.
40
20
 
15
 
! Отговори
баба врачка преди 10 години
2. ПО повод ТЕФТЕРИТЕ, сега очаквам да бръкнат "случайно" в джоба на Президента и да изкарат я дрога, я пищов, я някакво писмо "от" или "до".Ех, столетница, "моя".. Това 1923 в Русия ли е? Абе вие само гледате като махленки кого да натопите, да се джафкате, ПУСНАХТЕ ПАК Сидеров да лае: това са "порции", които приготвяте и сценки за седенки!!Ама то вашето наиситна са МАХЛЕНСКИ СЕДЕНКИ! А ВИЕ получавате заплати , за да провеждате ЕВРОПЕЙСКА ПОЛИТИКА; а вие се чудите КАК да продължите РУСКИ проекти
39
2
 
9
 
! Отговори
фонд доверие- в руск преди 10 години
1.Сега чета Дневник и, о, онова, което мислех;русские ще купуват ДОВЕРИЕ!!??"Един от основните инвеститори в United Capital - компанията с офшорна собственост, обявена за купувач на пенсионния фонд "Доверие", е Сергей Мастюгин член на надзорния съвет на "ИнвестБанк Русия". Това обявиха в официално съобщение до българските медии от United Capital PLC. В него е потвърдено, че те работят по сделка за "Доверие", но се казва, че ще имат и "допълнително обединяване .
38
2
 
6
 
! Отговори
гнад преди 10 години
тоя дънер ще търси отговорност на президента, различна от държ. измяна по НК и нарушение на Конституцията. ок
37
5
 
8
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
30- 35 имах предвид не само 35 , те са един и същ червен комунистически динозавър
36
4
 
4
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
30- 35 имах предвид не само 35 , те са един и същ червен комунистически динозавър
35
3
 
6
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
35 личи ти АОНСУ-ската подготовка гьобелсче
34
3
 
7
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
32 Щатите червенотиквеничковче се стремят не към Евразия на Путин , тя не ги интесува изобщо , те си има своите съюзницив Далечния изток имат и добри могат да станат и оюе по доби тношения с Китай , за тях Русия само елемент и то не кой знае колко значителен в онзи регион.
33
9
 
9
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
35 какво разбираш под слигинаж в полза на ГЕРБ , ти оюе ли не си разбрал ,ч е протестите са срещу ВСИЧКИ ПАРТИИ В 42 НАРОДНО СЪБРАНИЕ , или така ти отива червена мутро
32
20
 
26
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Плевнелиев уж щеше да бъде надпартиен, ама така и не можа да се еманципира и да зареже слугинажа в полза на ГЕРБ. Явно му липсва покровителската ръка на Буда, която да го закриля от скандални разкрития относно замогването му и не на последно място да му замазват гафовете. Друго си бе по времето на ГЕРБ допълнителни пари за президентството, а преди това като министър по магистралите колко пари прибра от обществени поръчки на свои фирми и той.
31
14
 
29
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Роско бил меко казано притеснен, че Боян Чуков е работил в застрахователната фирма Лев инс?! Защото така бил дясна ръка на Алексей Петров. Добре, но Алексей Петров е невинен до доказване на противното. Като минус в биографията му може да се пише само, че е бил съдружник с Бойко Борисов. Който пък назначи Плевнелиев за президент. И ако опасенията, че Боян Чуков ще е зависим от Трактора са основателни, то какво да кажем за очевидната зависимост на президента от Буда?!
30
11
 
27
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Росен Плевнелнелиев, който театрално възбуден заяви, че меко казано се възпротивявал на идеята Боян Чуков да оглави Съвета по сигурността, защото някога си работел като изпълнителен директор на Лев Инс. Нямаме спомен Росен Плевнелиев да е реагирал така например, когато Митко Каратиста влезе в ЧЕЗ в правителството на Борисов, или за някоя от стотиците калинки на ГЕРБ.