Няма план за справяне с протестите, отсече Йовчев

Нова информация за атентата в Бургас насочвала към Хизбула
Обновена: 17 юли 2013 16:06 | 17 юли 2013 16:01, Елка Василева
56
Няма план за справяне с протестите, отсече Йовчев
Цветлин Йовчев. Снимка: архив, Булфото

„Никога не е ставало дума за план, който „да се справи” с протестите“, заяви вътрешният министър Цветлин Йовчев по повод публикация в Би Би Си.

В нея той е цитиран да казва, че властите в България засега нямат ясен план за намаляване на нарастващата протестна активност на населението. Британската медия посочва още, че според Йовчев колкото по-дълго продължават масовите протести, толкова по-голяма става вероятността от насилие.

„Никога и по никакъв начин не съм споделял тезата, че има нарастващи протести в България и не съм се съгласявал с нея. Второ, никога не е ставало въпрос за „план на правителството”, който да е насочен към „справяне” с протестите", беше категоричен министърът.

Още по темата
Йовчев изтъкна, че протестите са израз на криза в обществото. Според него за решаването на тази криза са необходими всички институции в България. „Както хората, които протестират, така и тези, които не протестират, трябва да видят пътя на решаване на своите проблеми“, каза той.

През последния месец е получена допълнителна информация за атентата в Бургас, насочваща към Хизбула, заяви още вътрешният министър. След като по-рано външният министър Кристиан Вигенин увери, че България не е променила позицията си за атентата в Бургас, днес това направи и Йовчев. „Позицията на България за атентата в Сарафово е абсолютно реална, няма промяна - имаме следи, които водят към Хизбулла“, посочи той. „Няма съмнение по това кой е извършителят, не е ясна само самоличността“, посочи Йовчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
... преди 10 години
Управляващите явно нямат план за протеста, обаче май и самите протестиращи нямат план какво искат и какво правят. Би трябвало да искат реални, технически възможни неща. Не може да искат от мафията да се самоуволни.По принцип идеята на всеки протест е да се оказва натиск върху вземането на решения, чрез:-лобиране (подкупи, шантаж, натиск от публични разкрития и т.н.)-демонстрации (с общестено-приемливи лозунги)-петиции-походии медийни кампании (не е задължително да са вестници и телевизия).
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тея тупани как все неразбрани останаха? Сега и БиБиСи не го били разбрали правилно. Световни медии с традиции отразяват изказванията на тоя шушумигар, а той за пред българска публика идва да дава разяснения какво имал предвид. Разбира се, че имате план за "справяне" с протеста. Ще излезете ваканция, ще мине време, на есен ще започнете да раздавате окрадените от резерва и взетите на кредит милиарди по смешни социални показатели, ще гледате да прескърцате зимата на кредит и после - каквото дойде.
49
2
 
1
 
! Отговори
От централата преди 10 години
Хич не ти трябва план. На тях в тефтерчетата им е записано какво да правят. Сутрин на кафето им ги раздават, а вечер им ги прибират за нови указания. Сега това се нарича "мисли".
48
0
 
5
 
! Отговори
JJ преди 10 години
До ДаолаКАК ДА НЕ Е ВАЖНО, ЧЕ МИНИСТЪРЪТ НЕ ЗНАЕ КАКВО ДА ПРАВИ? Хубаво, всичко лошо няма значение, само тезите на комунистите имат значение. Айде, пак ще обясня - когато има мафия, която присвоява милиарди ежегодно, няма да има край на беднотията. Когато в обществото се установи нетърпимост към корупцията и антидемократичните режими (като този в момента), в парламента влязат политици с морал. Тогава ще има добро управление. Без добро управление не може да има забогатяване.
47
3
 
7
 
! Отговори
JJ преди 10 години
Йовчев, ти си едно недоразумение. Едно правителство трябва да има план да се справи с протестите. И това не означава да бие хората, а да ги успокои. Обаче, вие нямате план, защото хората, от които сте зависими - мафията, ви е заповядала да не подавате оставка. А нямате какво да предложите на хората. Затова протести до дупка!!!
46
0
 
8
 
! Отговори
Нике1класик преди 10 години
АЗ знам кога ще падне правителството!Ако обявилия гладна стачка Едвин Сугарев умре то управляващите ще бъдат пратени буквално в небитието!Освен това ще се промени и възгледът за сегашните протестиращи които засега приличат на алчни за власт и постове люде готови да забогатяват върху труповете на близо 20 самозапалили се от които 8 умряли!Пред Едвин стои дилемата или тайничко да си похапва или смърт!***!Ако оживее то протестиращите трябва да бъдат тотално оплюти за тая пошла ***!
45
1
 
9
 
! Отговори
Даола преди 10 години
Това, че вътрешният министър нямал план за справяне с протестите не е важно, лошото е, че никой няма план за справяне с икономическата разруха, бедността и въобще как да излезем от това блато, в което ни натикваха 23 години.Положението настина е отчайващо и който не го признава, просто лъже. Не говоря за онези 2 %, които имат сметки в чужди банки и могат да се изпокрият на някой екзотичен остров.
44
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Протестирам срещу комунизма, макар че изобщо си нямам представа какво е комунизъм. Поне в БГ такъв не е имало досега. Протестирам в полза на капитализма, въпреки че хал хабер си нямам какво всъщност е дивият капитализъм. Да живеят протестите! Но досегашните т.нар. политици трябва да се ометат, защото и те са безхаберни по горното. За тях и едното, и другото означава як пладнешки айдуклък. Следователно, протестите трябва да продължават до дупка. В морето.
43
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ха, план. На вас едната наглост ви е достатъчна бе!
42
2
 
11
 
! Отговори
бай Иван преди 10 години
Народа има план. Дойде момента да се отървем веднъж за винаги от корумпираните политици и да станем най-после Европейци.В момента сме в Ориента.
41
3
 
12
 
! Отговори
demos преди 10 години
Господин Йовчев ако няма план,то комунистите на Станишев имат ,чрез манипупации или подхвърляне на "захарче" с повишаване на някои социални.ДЕМАГОЗИ.А що се отнася до Йовчев ще му подскажем.МВР ДАНС-МАНС имат огромен архив от СРС-та,икономическите досиета на бандитите от масовата,касовата приватизации,заменките,корумпираните депутати и министри и т.н. Да ,ама не.Полицаите са ЗАВИСИМИ ,както и магистратите от политиците.Така че решение няма.Решението е СТАЧКИ ДО ДУПКА....ВРЕМЕ Е ДА ИМ СМЕНИМ ЧИПА
40
3
 
12
 
! Отговори
G преди 10 години
Тези *** си мислят, че е нещо лошо да има план. Като си на власт и нямаш план, значи си за историята. Адиос! Оставка!!!
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
партиите ликвидираха армийата сега и мвр хахаха
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ццццц кой се кани на имотите на мвр а оптимизатори
37
6
 
1
 
! Отговори
Georgi преди 10 години
Kuf plan da ima kato veche e predelno qsno na vsichki osven na nai glupavite hora ot naroda che protestite sa finansirani ot GERB i to za 1 mesec izlqzaha ne malko dokazatelstva za tova. Tiq protestirashti ne zaslujavat vuobshte da budat izslushani, a zaslujavat kato v Turciq da doidat polucaite i sus sulzotvoren gaz s chasove da gi pruzkat....
36
3
 
10
 
! Отговори
...това е края... преди 10 години
Планове няма мой човек,вс.тече както е казал народа,вие отивате в историята
35
4
 
14
 
! Отговори
VB преди 10 години
Планът е предсрочни избори ама се ослушват, не искат да си ходях!
34
2
 
13
 
! Отговори
oops преди 10 години
Йовчев, тия ги разправяй на бабите пред НДК. Ако пък наистина не си спомняш да ти кажа че има youtube където може де се видиш какви ги пиказваш.
33
3
 
18
 
! Отговори
Absolutism преди 10 години
е как така нямате план, почнахте със СРС-та, после тефтери, утре и някой медиум ще докарате за компромат. Червената наглост няма край....
32
19
 
12
 
! Отговори
селянина с колелото преди 10 години
Аре стига с тези протести вече.Останаха 100-тина безделници ,които се търкалят по жълтите павета.Платени статисти и активисти на СКАТ и РЗС,както и разни герберисти.