Партиите да връщат в бюджета неизползваните субсидии

ГЕРБ да се върне в пленарната зала, зове Буруджиева
Обновена: 21 юли 2013 18:01 | 21 юли 2013 17:58, Елка Василева
64
Партиите да връщат в бюджета неизползваните субсидии
Татяна Буруджиева. Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ трябва да се върне в пленарната зала, защото има важни проблеми, които трябва да бъдат решени.  Това заяви народният представител от ПГ от Коалиция за България, Татяна Буруджиева пред TV7. „Ако искаме избори, които да доведат до промяна и в моралните ценности, ГЕРБ трябва да се върне в парламента“, добави социалистката.

Тя обясни, че няма как да се каже точната дата за избори и за да се определи такава, трябва да се вземат в предвид отчетът за направеното до момента и какво има да се прави още,. Според нея трябва да има дебат за изборите, защото има неща, които трябва да се решат и които са задължителни на фона и на политическата ситуация. „Трябва да има ясен и критичен дебат, за да може дори да има избори, едно следващо правителство да знае на какво стъпва“, заяви Буруджиева.

Тя обясни, че правителството ще излезе другата седмица с програма, която трябва да има ясни срокове, спешните мерки и какво е свършено за един месец. Според нея сега голяма част от хората нямат представители в НС и няма на кого да вярват. Народният представител обясни, че ситуацията показва колко е важно да има представители на различните групи в НС.

Според Буруджиева има няколко важни промени, които трябва да бъдат направени в регламента за отпускане на субсидии на партиите. Първата стъпка според нея, по която вече е взето решение, е намаление на субсидията на партиите. Друга мярка, която трябва да бъде направена по думите и е да се задължат партиите, ако не използват тази намалена субсидия, да я върнат в държавния бюджет. Тя изрази и несъгласие с мнението, че трябва да се премахнат всички субсидии, защото тогава големите партии пак ще взимат пари от икономически субекти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
3
 
! Отговори
Protopopov преди 10 години
Е това пък е толкова наивно. Ако не използвали субсидията да я върнат. Много смешно. Сякаш няма да я стъкмят цалата по документи, че е изхарчена. Навремето ни се полагаха дрехи на работа за еди си колко лева. Вземаш документа и усвояваш парите. Не съм чул някой да е върнал нещо. Или тая е много глупава или нас смята за много глупави.
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Народът мрази партиите. Безочие е при това положение те да вземат субсидии от парите на данъкоплатците. Ако им стиска да направят референдум и да видят дали някой иска да им плаща за колите и кюфтетата.
53
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 10 години
да бе! Като ги върнат ела да се похвалиш!
52
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Буруджиева е Сидеров в пола.
51
0
 
4
 
! Отговори
batevale преди 10 години
Пари от икономическите субекти ще се взимат докато съществува търговията с влияние и лобизъм в парламента.................................
50
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пак ще ли да вземат от икономически субекти,като че ли,като има държавна субсидия не закачат икономическите субекти?!Държавна субсидия не трябва да има,пък нарушат ли законите,отговорните в пандела,въпреки субсидиите продължават да купуват гласове,че кой влезна в затвора?!Държавна субсидия,тва са наши пари,с какво право моите пари се раздават на партии дето аз не членувам?!Не използвани пари,кой ще каже,че не ги е използвал?!
49
6
 
6
 
! Отговори
Митака преди 10 години
Кой каза, че тази била баба Яга. Много моля без такива обиди към истинската баба Яга, която изглежда като принцеса в този случай. Понеже е много гъста със Станишев вероятно е предложена от Моника за ролята на маймунка ...ако ме разбирате. Сега по-сериозно - няма по-заклета комунистка от тая другарка.
48
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Категорично НЕ на държавните субсидии за политическите партии. Откъде накъде финансирането им трябва да е ангажимент на държавата! Изглежда не им стигат икономическите обръчи, ами и държавата да ги субсидира. И с какви пари? Пак на обикновения данъкоплатец. Наглост и безочие.
47
3
 
9
 
! Отговори
Глупости на таркалет преди 10 години
Единственото логично нещо в цялата работа е партиите да се издържат единствено и само от членски внос! Аз не искам моите пари от данъците, които плащам, да отиват за кефа на разни *** ***!!!!те и без това крадат на поразия. Колкото до връщането на излишъка в хазната - ми те просто ще си ги усвояват 100%! Така че това си е чист популизъм и хвърляне на прах в очите на хората!
46
2
 
14
 
! Отговори
не субсидии преди 10 години
Какви субсидии,кой е съгласен партиите да получават пари от данъците на всички българи.Издържайте се от чл.внос.Готвите се да ги намалите след този огромен натиск да ги направите на 6 лв.,което е поредното безсрамие,след като на богата Германия ще бъдат пак 5 пъти по-ниски.Заслужавате да бъдете ненавиждани зарази огромната ви алчност да лапате народни пари.НИКАКВИ СУБСИДИИ
45
3
 
8
 
! Отговори
гого преди 10 години
Танче Танче наистина ли си толкова ***!За какво ти е Герб!Та нали вашите водачи Серго Закаридзе Местанчо и Сидер-ага казаха-Герб са в тотална изолация! и НИКОЙ не иска да работи с тях!И си работят ! Всеки ден-ГаАФ!И изведнъж Герб да дойде !Защо бе Танче?За да легитимират Съсела пред ЕС!Хайде скрий се !С Местанчо врътнете още някоя и друга свика на боленчо и изпълявайте каузата на Съсела!
44
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бурро.. не знам за магарето, но знам, че е дъщеря на комуниста Иван Буруджиев, убиеца на българина патриот ген. Луков!
43
2
 
16
 
! Отговори
Nasko преди 10 години
Хаха, защо бе Магарешка, Партиите трябва да имат субсидии, защо не живеете от Членския внос на симпатизантите си за да Ви видим после колко ще са Ви Привържениците от Пенсионери и ***???А сега какво е, аз не съм гласувал за нито една от Партиите в Парламента, но държавата Ви плаща и от моите пари взети за данъци - *** СТЕ !!! Държавата,да Ви помага, под формата на Ваучер за изборите, еднократен , та гласувайки, да зависите от НАС - НАРОДА, който Ви храни, тогава ще крадете ли А??
42
4
 
13
 
! Отговори
Бурро преди 10 години
Буроджиева изглежда е зачената от Магаре, за да има такава фамилия, защото буро означава магаре.От тук и магарешкият и инат надделява, което не и позволява да расъждава и се превръща в промит буровски мозък.
41
4
 
12
 
! Отговори
Magarewa преди 10 години
Тази е по грозна и от селско магаре. Типично бустанско плашило. Впрочем знае ли че е едно голямо бурро. Бурро на испански значи МАГАРЕ. Това е тази грозотия, едно голямо магаре, на което предполагам че мъжат и закрива лицето с възглавница нощем, иначе ще стане импотентен и ще сънува вещици. Нищо доцентско не е останало в тая нагла червена ***.
40
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПРАВИТЕЛСТВОТО НА КГБ (ОЛИГАРСКИ) ВЕДНАГА ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА! НЕЖЕЛАМ ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ!АМИН!
39
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТаниЧка, погледни се в огледалото и спри да злобееш...О С Т А В К А ! СРАМ!
38
17
 
5
 
! Отговори
голям праз преди 10 години
хахаха... платените герберасти са се разписали, та пушек се вдига!
37
1
 
14
 
! Отговори
Stealth преди 10 години
"Партиите да връщат в бюджета неизползваните субсидии" - само като видях заглавието и изпуших. Партиите трябва да си намалят субсидиите от 12 лв. на реален глас, защото това е безумие! В Германия, субсидирането е 0.85 евро на глас + 0.38 евро за всяко евро, събрано от членски внос, от дарения (ограничени до 3300 евро от физическо лице) и от лептата на активисти. Колкото повече са заинтересованите от просперитета на партията, толкова по-дълбоки са нейните обществени корени.
36
4
 
25
 
! Отговори
Мим преди 10 години
Защо да се вьрнат ГЕРБ в пленарната зала-за да ги унижавате и да се дьржите надменно,все едно не знаете,4е властта е взехте с преврат. Не те трябва да влезат,а вие да излезете,защото сте престьпници